Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 14 juni 2010

Nyfiken på...politiker?

Idag var vi ett gäng bloggare som blivit inbjudna till Kultur- och Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt för att bland annat prata om hur man kan underlätta för den nya motionstrenden löpning - och informationen kring den.

Vid förhandlingsbordet i Stadshuset. Madeleine Sjöstedt, två Crossfit-killar, Träningsglädje-Sara, Snabba Fötter-Kenth, Maraton-Petra Månström, lilla jag och Gurun Anders Szalkai. Foto: fått av Sara

Madeleine visade stort intresse och ställde många frågor. Hon ville veta hur staden kunde erbjuda bra träningsmöjligheter utomhus - hon kallade det spontanträning (snarare än organiserade pass på gym eller bandyspel). Vi bad om bättre markerade leder, bättre underhåll av belysning av elljusspåren och gärna erbjuda fler utomhusgym - kanske med några stationer utspridda längs med spåren. Kändisen Anders Szalkai var med och önskade sig en löpskolningsbacke där en tavla med löpskolningsövningar kunde stå - perfekt ju - så slipper man se-så-dum-ut när man kör tripping på egen hand!

Vi lämnade även feedback på tillgång till information och möjlighet att ladda ner kartor och terrängbeskrivningar. Och så fick vi följa med till Björkhagen och inviga utomhusgymmet!


Foto: Träningsglädje-Sara


Många fina styrkestationer i anslutning till löpspåren i Nackareservatet. Foto: Sara

Idrottsborgarrådet visade nyfikenhet och är öppen för förslag - har du bra idéer som du gått omkring och funderat över? Håll det inte för dig själv - dela med dig i kommentarsfältet.

3 kommentarer:

helena j sa...

tipset om löpskolningsbacke hade jag behövt idag efter att jag först betat av långholmens backar å sen insåg att jag hade hela västerbron kvar tillbaka till kungsholmen:( belysning är också en viktig del tycker jag. dessutom har jag ett klent önskemål om att "hälsans stig" kungsholmen runt dras om...men det har jag önskat i så många år och är antagligen bara jag som önskar det för leden är fortfarande kvar på befintlig plats :)/helenajunkka@hotmail.com

Ingmarie sa...

Jag missade helt invigningen trots att jag bor runt knuten! Har inte sett en endaste lapp om det. :-( Det där är ju "mina" löpvägar!
Ska klura på bra idéer...Rent allmänt tror jag många (särskilt kvinnor) drar sig för att springa för att de är rädda. kanske mer organiserade löpgrupper?

Masse sa...

Nää, vad roligt. Jag fick inbjudan men hade inte möjlighet att gå. Men i inbjudan stod det att det var i Hellas. Nära men inte helt rätt. Ett utomhusgym behövs där också... Och när vi ändå kommer med åsikter så saknar jag vatten poster i Ågesta.