Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 25 januari 2011

Det går rätt fort när man inte gjort det på länge.

Intervaller alltså. IF Linnéa-träning med gästtränare Rubin McRae - långa backintervaller. Om det berodde på helgens boost, superkompensation från förrförra veckans intensivträning med efterföljande vila eller draghjälpen från till klubben nyanlända Bosse, låter jag vara osagt. Men idag var jag snabb. Rätt ovanligt för den här sega uthållighetstjejen.

Jag och kvällens sparringpartner Bosse. Foto: privat

Efter uppvärmning var det dags att springa snabbt uppför Münchenbacken, vila 30 sekunder och snabbt ner-vila 30 sekunder-snabbt upp... ja ni förstår. Så höll vi på närmare 25 minuter. Hela tiden peppade jag och Bosse varandra. Där jag var stark hjälpte jag honom, där jag var svag drog jag nytta av hans energi. Vi fördelade och peppade. Totalt var vi ett 60-tal som tränade och jag höll mig till Bosse hela passet. Vi kompletterade varandra perfekt och balanserade ork och pannben. Några gånger när jag kom upp hade jag svårt att återfå en normal andning och hade lite blodsmak i munnen. Bevis på ett bra genomfört träningspass.

Alldeles lyrisk efteråt står jag och väntar på bussen när självaste Coach Ken kommer och hämtar upp mig i bil som värsta Pimpen. Han hade varit och kört en skidtävling och passerade så passande när jag som mest behövde en varm bil. Jag kände mig riktigt lyxigt behandlad som först fick en hare och sedan personlig chaufför och skjuts ända till porten. Att komma hem snabbt var toppen eftersom mer jobb väntade - SuperWoman börjar så sakta återfå sin skepnad...

4 kommentarer:

anneliten sa...

60 löpare i en och samma backe! Vilket statement! Go Linnea, Go!

Karolina sa...

Vad roligt det låter! Förresten kan jag meddela att jag hade en fin känsla i rumpan efter vårt pass förra veckan. Stort tack för det =)

MarathonMia sa...

Anneliten: Skoja inte!! Backen var alldeles platt efteråt ;)

Karolina: hehe - som sig bör!

Carina sa...

Münchenbacken är låååååång! Länge sen jag var där, borde kanske ha varit där igår.. Next time!!