Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 3 januari 2011

Kalla kårar, uteblivet pass och ta-igen-det!

På mitt schema igår stod det att jag skulle leverera del 2 av mitt Back-to-Back långpass. Inte en enda bokstav liknade NMT. Trots detta körde jag morgonpasset (förlåt Coach!) och hade som plan att springa hem från jobbet. När klockan närmade sig 17 var jag iskall. Kontoret var kyligt efter julhelgen och tanken på att frysa en mil innan mitt kroppselement skulle kicka in var inte lockande...

Så... Jag valde att ta tunnelbanan hem, äta middag med dottern, snacka skit med sonen och ta en fin promenad med underbara Kattis.
Gråta över utebliven träning? Känna skuld?

Nej då. Jag boostade mig med mina nära och kära och hade under dagen tackat ja till lunchlöpning med Miranda... så idag samlar jag ihop de kilometer jag skulle gjort igår...

Ut på Järvafältet mitt på dagen, solförmörkelsen gjorde ljuset magiskt blekt. När Miranda och jag springer pratar vi om våra svagheter, våra motgångar och våra utmaningar. På ett bra sätt. Att sätta ord på saker, komma till insikt och börja bearbeta är ju själva livets gång. Vi finns någonstans långt inom oss - vi vill bara kika ut ur lagret av den vi blivit. Jag är 18 år äldre än Miranda. Coolt.


7,6 kilometer fick jag ihop - resten samlar jag in på IF Linnéas träning ikväll. Det blir inget riktigt B-2-B-pass men jag hoppas att Coachen har överseende. Jag har ju trots allt korat honom till Stockholms Bästa Rappare "Lila Ken"...
Så - på tal om gårdagens köld i min kropp...

Agnetha undrade över kläder för vinterlöpning - HÄR har jag skrivit om det. Just idag när det var -8 hade jag underställströja, funktions t-shirt, vinterlöparjacka, långkalsonger, hösttightsen, skidstrumpor, mössa och dubbla tunna vantar. Det är lager på lager som gäller - vilket Helena fixat galant! Kolla in antalet tröjor på Tomtejoggen.

4 kommentarer:

Louise sa...

Ser att du ska på skidläger i helgen! Då blir det nog drillning i att staka med magen! :) Hoppas du får kul! Jag var på läger i december och skulle gärna åka på fler. Längdskidor blir så väldans mycket roligare om man har lite kläm på tekniken.

Marre sa...

Nu blev jag nyfiken, vad ska du på för skidläger? Låter jättespännande!

Beffa sa...

men blir du aldrig kall över bröstet? Läste att det finns sportbh från craft som är underställ+vindtät samt någon värmande variant från houdini typ. har du provat nån sån?
jag blir så himla nedkyld - just över bröstkorgen. det är obehagligt!

MarathonMia sa...

Louise: Tänkte detsamma - det där med tekniken, bra att lära sig först liksom.

Marre: IF Linnéa har ett hav av kunskap, däribland duktiga skidåkare, så vi är ett gäng på 11 stycken som åker till Bruksvallarna. Ska bli jätteskoj!

Beffa: Jag kom på... jag brukar ha en buff som sträcker sig en bit ner på hals/bröst - annars har jag inga problem. Min vinterjacka har våfflat foder på framsidan och är superbra. Nike förstås.