Jösses vad vi vräker i oss mat, godis och dryck här. Inte bara ansträngningen från skidåkningen kräver energi, utan själva kylan i sig. Idag var det -16 grader i spåret.
Tidig frukost med rågflingsgröt, yoghurt, ägg, russin, sylt, bananer, surdegsbröd, grönsaker, leverpastej, ost, skinka, ananas, kaffe, te, juice och apelsiner. Härligt med sällskap från gänget och snack om vem-som-snarkade-högst.
Lunchboost. Chili-con-carne i två tappningar. Den ena är gjord på Innanlår som kokt i 3 timmar med lök, porter, chili och kryddor. Himmelskt god. Himmelskt mör. Använd gjutjärnsgryta och få ännu mer järn - bra boost för tjejer. Egen bloddoping liksom.
Jag och Team NMT/Fischer hade matlaget igår. Vi bjöd på couscous, kycklingfilé och lime/honungsyoghurt till. Givetvis serverades kokt broccoli och en stor grönsallad med tomater till. Yummie! Efter all mat jag fått i mig är jag redo för alla skidutmaningar.
Idag njöt jag för fullt av naturen och min ensamhet i spåret. Jag hade med mig mina drömmar och tankar och kände hur likt ultralöpningen det här med skidåkning är. Inte jobbighetsmässigt men upplevelse-med-naturen-och-sig-själv-mässigt. Jag har en mycket speciell vän som jag "byter ord" med. Idag fick jag "dans". Kroppens harmoniska dans med Gaia. Likt vatten i en bäck över stenar flöt jag fram i spåret. Jag hade inte ont någonstans och tänkte aldrig på om skidorna var rätt vallade eller inte. Jag bara var. Ett-med-skidorna. Ett-med-mig-själv. Och Ett-med-upplevelsen. Berikande. Flytande. I en harmoni flöt jag fram i 6 kilometer av de 11,5. Resterande kilometer ägnade jag åt att bli livrädd för branta nerförsbackar, plocka av mig skidorna och gå, heja på små barn i skogen, skratta åt Ulf's vitsnöiga skägg och planera lunchen i huvudet. Mat ja. Ikväll blir det Meze. Eller smörgåsbord som vi säger på svenska.
När jag kommer hem ska jag äta spenatsoppa - nyttigt, lätt och fantastiskt gott. Dessutom går der supersnabbt att tillaga.
Här får ni recptet på den:
Elins & Mamma Mias spenatsoppa:
1 kg fryst hackad spenat
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk margarin/smör/olja
2 hönsbuljongtärningar + 3 dl vatten (eller egen buljong)
1 burk kesella eller creme fraiche
salt, vitpeppar och cayennepeppar
Hacka lök och vitlök, bryn i stor kastrull tills löken är mjuk - häll över vatten och buljongtärningar. Tillsätt den frysta spenaten och rör om. Krydda efter smak och rör i kesellan på slutet.
Servera med riven parmesanost och ett kokt ägg. Gott bröd till med proteinrikt pålägg fulländar måltiden. Smaklig måltid!
6 kommentarer:
Mums!
Har du fler nyttiga recept får du gärna dela med dig.
Karin
Kommer med jämna mellanrum :)
Äta bör man annars dör man :)
Såg att du ska göra Klassikern, har du några speciella mål då?
Lycka till och kör hårt!!
Spenat! Nu blev jag grymt sugen! Det kommer garanterat att tillagas i det Ringströmska hemmet kommande vecka.
Jag ska precis ta tag i det här med maten, börja äta riktigt bra mat igen... jag är sån slarver med mat... Bra recept!! Spenat är gott!
Tackar!!
Matilda: Jag har som mål att göra klassikern. Inget tidsmål - kanske på löpdelen sen, vi får se. Överleva är ett bra mål :)
Camilla: underskatta aldrig en spenat!
Carina: mat som är så viktigt... kommer mer recept snart. håll tillgodo.
Skicka en kommentar