Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 26 januari 2011

Veckans brev till mina adepter...

Varje vecka skickar jag pepp-mail eller tips till mina adepter. Denna gång ville Hillevi att jag skulle dela med mig till alla läsare - klart jag gör!

************************************

Glöm inte att stanna upp i vardagen och se vad ni har åstadkommit. Oavsett om förkylningar, andra sjukdomar, jobb skador eller annat har satt stopp för att genomföra schemat till punkt och pricka - så har ni en plan. Ni vill, ni har för avsikt att få in träningen i vardagen och det är passen ni kört som verkligen räknas.

Mums! Fira med ananas och chokladdoppade jordgubbsspett. Foto: privat

Livet kommer alltid emellan - det finns höjd för det i era program. Var glada över genomförda pass, alternativpass eller extra vila. Var snälla mot er själv och fira att ni kommit en bit på vägen eller halvvägs i många fall.

Den här veckan vill jag att ni fokuserar på de genomförda passen och firar till helgen - fira hur långt ni har kommit, fira ett skönt långpass - eller fira att långpasset var piss men att ni var grymma och gjorde det ändå. Fira att det är grymt bra att kuta i snö, slask, is och grådassig slask. Fira ett missat pass som extra vila eller fira att influensan inte längre är lika tung. Fira att ni är ni och att ni är grymma som ni är.

På söndag ska jag fira att ni alla kämpar på - jag ska göra en supergod middag och fira era delsegrar som även jag känner mig delaktig i.

Träna bra (hårt eller lugnt) och vila effektivt!

15 kommentarer:

Mia sa...

Härligt!

Jag befinner mig i ett nedrans livspussel just nu med oändligt många timmar tågpendling i veckan.

Då får man vara glad för både det stora och det lilla på träningsfronten :)

Unknown sa...

Taget!

Det firas alldeles för lite på ganska många fronter här i livet. Tänker man efter så går ju det mesta riktigt, riktigt bra.

Nu blev jag på gott humör. Tack!

(och tack för en av de mest inspirerande träningsbloggar som finns!)

MarathonMia sa...

Mia: tågstolar är perfekta att utföra tricepsdips på - det går även att träna lår genom att lyfta ena benet och ställa sig upp/sätta sig ned med ett ben i taget. Korta intervaller i gången fungerar när tåget är gungning och jägarmarsch fungerar om du går av på fel station längst bak och springer till den första vagnen på perrongen och hoppar in. Sådärja.

Liljeros: Skål - och tack!

Josefine sa...

Åh, vilket härligt peppande brev. Tack för att du delade med dig av det. Nu blir det till att fira gårdagens pissiga intervaller i helgen :-)

Tanja sa...

Åh, tackar! Du fick mig att dra på smilbanden litegrann här hemma i soffan där jag sitter snuvig, förkyld och febrig. Tredje dagen jag är sjuk nu och det är ju inte så kul.. men nu kan jag ju vara glad och fira all denna extra VILA som mina ben får! För att inte nämna hur sugen jag är på löpning och hur mycket jag ska springa sen när jag väl kan.. Så tack för de positiva tankarna! :)

marie är mitt namn sa...

Tack det här behövde jag!

Försöker få allt fungera träning, jobb, fritid osv. Lyckas inge vidare just nu.

Så i stället för att dras med dåligt samvete konstant ska jag ju glädjas åt det jag hinner med. Det kanske leder till att jag hinner med mer saker.

:)

J sa...

Jättebra peppmail, sånt borde man tänka på lite oftare! :)

Cattis sa...

Dina mail får mig alltid att le och tycka att du är awsome.... gillar dig OCH din blogg alldeles sådär jääätte myyycket.

kram Catharina

Fab-Lisa sa...

Just nu firar jag vårt genomförda terrängpass med att krypa in i nya fyndade mysoverallen och läsa om Dig i FitnessMagazine.
Det här peppmailet kom som på beställning. Tack!
// Lisa

Louise sa...

Jag har, två morgnar i rad på tjänsteresa, trotsat min natur och morgonsprungit/lufsat, men beslöt att denna morgon låta gårdagens skavsår läka så att de inte sabbar nästkommande pass. Detta firade jag med att gotta mig extra i den varma, sköna hotellsängen ända fram till kl sju! Lyx!!

LInda sa...

Fokuserar alldeles för ofta på det jag inte gjort, det jag missat osv. Men banne mig Mia, i helgen ska jag fira - hela helgen. God mat, mys med familjen och sen ett långpass på söndagen. Och gissa vad? De har lovat 2 plusgrader på lördagen! Yihaa! Kanske ett litet, litet fira-det-varma-vädret-pass på lördagen...
Tack för pepp och inspiration, keep up the good work!

/Linda

Cheso sa...

Satt och deppade på jobbet över att allt går långsamt och kvällens löpning känns alldeles för långt borta. Tänkte jag skulle kolla lite på bloggen för att få inspiration och läste ditt motivationsbrev. Tack för den läsningen, det behövdes!!

Må väl.

MarathonMia sa...

Russin: Det är extra roligt att fira pissiga intervaller!

Tanja: Vad fint! Att längta efter löpning är värt en extra liten lyxtanke!

Marie: Det tar tid ibland att hitta en skön balans - ibland tar det ena överhanden men det är också viktigt för din helhet!

J: Visst är det konstigt - så lätt men ändå så svårt?

Cattis: Men ååååh fina du - det är ju DU Som ska känna dig awsome och fira att du är DU!

Lisa: Mmmmmysigt värre! Erkänn att du redan kunde allt!?

Louise: Fira läkande skoskav - bra där! Bygger pannben också!

Linda: Yihaaaa - you go girrrrrl!

Cheso: Bloggar är underskattade :) - lycka till - det är nära nu!

Jenny sa...

Jag brukar fira med löpning -efter en tung period med mycket jobb och skola ger jag mig ut på långpass och bara njuter. I helgen ska jag fira att jag är frisk och att jag fixat två tuffa inlämningar i skolan. Och att jag är jag och att jag gillar det... Nu ska jag fira med skidåkning!

Carro sa...

Wow det här behövde jag höra tack tack tack , det.har varit en seg vecka med 11,5h jobbdagar mån-tor och träningen har kännts tuff och seg inget go liksom. Kanske inte så konstigt när man jobbar så länge, men jag har endå haft träningen och sett fram emot och så när man väl tränar så är allt så segt och går trögt och det känns hopplöst. Men så läser man ditt superbraiga blogginlägg och jag känner mig glad och inspirerad igen . Tack så mycket och du får jätte gärna fortsätta peppa oss bloggläsare fler gånger :-) .Man blir så inne i det man gör att man glömmer och stanna upp och verkligen titta på vad man egentligen gjort och att det faktiskt räcker :-) du gör mig glad med all din inspiration tack ! Hoppas du får en trevlig helg