Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 7 januari 2011

Fokuserad på uppgiften

Så här vacker är utsikten från vår stuga. Mmmmmm, jag njuter. Njuter av väder, vind och natur. Njuter av att fokusera mig på uppgiften. Uppgiften att lära mig åka skiodor och vara hyffsat förberedd för Öppet Spår i februari.

Jag har sån tur, känner mig så orättvist väl utrustad med kunskapskällor här. Igår fick jag teknikträning av Coach Ken som är en mycket erfaren skidåkare. Idag var det Tomas - proffsets tur att guida oss. Igår lärde jag mig bajsa-position i nedförsbacke och idag juckteknik framåt.


Malin (på bilden), som också är en grym skidåkare fick agera PT åt mig idag. Hela 3 varv på trekilometersbanan ropade hon "Fram med höften - korta av stegen" Flashback från när jag själv peppar löpare i uppförsbacke. Sen kom såna där "Ta ut glidet, arbeta med höften, kör längre skär". Jag testade. Och testade. Efter några varv hade jag faktiskt filat till tiden från drygt 20 minuter per varv till 17 minuter. Imorgon ska det gå snabbare.

Här i stugan har folk träningsvärk i armar (triceps), insida lår, mage och rygg. Dessa personer vet hur man åker skidor. Jag har träningsvärk i högerhanden... antingen är jag en Gustav Vasa och är grym med EN stav, eller så kommer den ifrån att jag försökte separera couscouskorn idag... För MAT är en väsentlig del av ett skidläger. Återkommer om det i morgon.

6 kommentarer:

Louise sa...

Är allt lite avis på så fint skidväder! Visst är det härligt när tekniken lossnar lite och det faller ner någon tioöring då och då? :) Här har vi nu plusgrader och det är dags att plocka fram klistret!

Glöm för all del inte att öva på "fällningen" över mållinjen!! ;) (Som Kajan från Hipphipp fokuserade på när han åkte VL förra året.)

Ingmarie sa...

Det där kommer att bli hur bra som helst!Vasaloppet kommer att gå som en dans!

Mia sa...

Fantastiskt! Kanske är längdskidor det bästa jag vet :) Njut av detta! Vi hade tänkt åka idag, men bor man på Västkusten så får man räkna med lite regn ibland...

Ann-Sofie sa...

Åh! Avis! Kan du inte dela med dig av din bästa nybörjRtips för oss likasinnade? Jag testar för mig själv i spåret och ser nog rätt rolig ut! :) du kommer flyga fram! Heja!

MarathonMia sa...

Louise: Över-mållinjen-fällning ska inövas ikväll. Det är tårna som gäller så min nya ta-mig-fram-med juck ska juseras och ha ena foten framför den andra...

Ingmarie: Jag tänker på dig i spåret - du sa att i löpningen kan du aldrig vila, och det går ju faktiskt att vila i skidåkningen, bara ändra stil, jobba med överkropp etc. 9 mil ska väl funka - känner mig inte alls orolig - undrar bara om jag hinner innan de drar repet...

Mia: typiskt tråkigt med regn på vintern. Jag kan nog gilla den här sporten också. Inte riktigt "biten" men roligt är det och jag njuter.

Ann-Sofie: fram med höften. Långa skär. Lyft på bakskidan. Nig eller jucka i stakningen. Var inte rädd i nerförsbacken och rulla ihop dig till en bajsande köttbulle. Sådärja... nu har du fått alla tips.

Ann-Sofie sa...

Tack:) risken är att jag faller av skratt nr jag tänker bajsande köttbulle men I hear ya! Tack. Ska iväg t Marocko o surfa en vecka. Inte helt kutym vasaupplägg men bra för stakningen! :)