Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 9 januari 2011

Borta bra - men min toa är bäst!


Jag samlade lite blygsamt ihop 57,8 kilometers skidåkning på 3 dagar. Jag är nöjd. Lite öm i höfterna, träningsvärk i två tår och med uppsvälld mage lämnade jag Bruksvallarna.

Så här fint var det när vi lämnade plejset. Igår körde jag en kvällsrunda, 4 varv i 3 kilomtersspåret med pannlampa. Malin och Lona gjorde mig sällskap men vi var olika snabba så vi möttes bara då och då. Jag var ensam med ljudet från den krispiga snön och skäret från skidorna. Ensam om min tomteskumsuppsvällda mage och helt och hållet fokuserad på att ta mig runt. Jag blev mer och mer vågad. Utan att tveka kastade jag mig ut för backarna och plogade ner, vilket jag hade respekt för innan. I de långa, svängda backarna stod jag på huk och tänkte "Jag har lika starka ben som Anja Pärson, jag har lika starka ben som Anja Pärson". Och inte en enda gång trillade jag på rumpan.

Bara för att turen var så underbar valde jag att stanna där. På topp liksom. Det var kul och jag vill längta till nästa pass. Det är redan inbokat - långpass på söndag med Malin - bättre skid-PT får man leta efter.

Gudomlig Meze med massor av smårätter och mycket vitlök fick sällskapa mina tomteskummisar i magen. Fröken Proppmätt har gjort entré.

Att bo med 10 andra människor och äta helt annorlunda mat några dagar sätter stopp i maskineriet. Mer psykiskt tror jag - så inga linförn i världen kan hjälpa till. Nu är jag glad att vara hemma hos min egen toa - finns en del skumtomtar som inte omvandlades till skidenergi och ska ut. Resterande energi ska jag använda till kommande träningspass.

Hehe - jag vill ju vara tokladdad och redo för intensivveckan som drar igång imorgon - häng med får ni se hur jag får ihop familj, jobb och en-jädrar-massa-träning!

5 kommentarer:

Jessica sa...

:-D gotta love it, "egen toa är bäst".
Häftig helg du Mia, coolt att ge dig i kast med skidor i den omfattningen. Deeeeet... skulle jag nog aldrig göra.

//Sa hon som blir förstoppad var gång hon är hemifrån och som aaaaldrig skulle klippa håret kort heller

Lona sa...

En joggingtur sätter igång det mesta! :)

Marre sa...

Brukar alltid prutta ur eländet på vägen hem, skyller på katten (som dock har den taskiga förmågan att inte alltid vara med).

Christel sa...

Du som jag är ju en gammal rökare. Det enda som va bra på den tiden var att magen alltid funkade som ett klockverk.Lärde mig av en rökavvänjare att andas in ånga har samma effekt som att ta en cigg när magen strejkar. Funkar!

Anonym sa...

Kul att ni stannade på kaffe :-)

Kram H