Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 27 oktober 2009

Pigg som en mört! Glad som en lax.

Min ultrasyster Fredrika har också startat en 3-veckorsfokusering – här gäller det att äta RAW. Eftersom jag gillar att testa nytt, gillar att få energi (och ge) så ska jag testa några av recepten. Jag har varit fullt sysselsatt under helgen med att jogga med Jenny, umågs med brorsdotter Linnéa, hjälpa Stekaren att dra upp båten, fira lillasyster och umgås med min dotter och prioriterat bort Handla Mat. Alltså har jag fått ta det som finns hemma innan jag testar RAW.

Så här såg i alla fall min måndag ut:

Frukost: Havregrynsgröt, skivad banan, oatley, kaffe + Järnbrus

Träning: 75 minuter militärträning

Mellis: 1 banan

lunch: Sallad med tonfisk, ruccola, sugarsnaps, tomat, hel bulgur, ägg, pumpafrön, rapsolja och kryddor

Mellis 1: apelsin och en äpple

Mellis 2: avokado

Middag: lax i ugn, potatis, rårivna morötter, broccoli och en klick laktosfri keso som jag blandat i färska örter i. 2 Omega 3-kapslar (hehe - som grädde på moset ungefär).

Jag känner mig fortfarande pigg (Lös upp kontoret med röda skor igår).

P.S När jag var i affären på väg hem från jobbet träffade jag Spyfys i civila kläder som med myndig stämma sa "Hittar du något?". Jag tänkte instinktivt slänga mig ner på golvet och köra armhävningar - men kontrade snabbt i taskig medelålderskvinnoursäkt "Jag gjorde illa knät imorse"...

Hur såg er måndag ut?

********************************

8 kommentarer:

Anneli sa...

Så även Spyfys lämnar skogen och vandrar på gatorna som en vanlig man.... Jag hade lagt mig i plankan och väntat på vidare direktiv. Blev rädd för att vi tog sönder ditt knä, hoppas att det läker ihop snabbt. Min "matdag" började bra men slutade sådär. Knark-kriget är i full gång, sockret ska bekämpas och utplånas! Men inspirerande och se att man faktiskt kan gå en hel dag utan socker med bara bra mat. Keep it up!

MarathonMia sa...

Anneli: Mitt knä strejkade igår - men det var ju överansträngt från början - så jag haltade och tyckte mest synd om mig själv i affären. Nästa gång lägger jag mig i plankan och inväntar direktiv.

Bekämpa sockerdjävulen! You can beat it!

Evileyena sa...

Medelålderskvinnoursäkt? Hur gammal måste man vara för att få använda en sån?

MarathonMia sa...

Evelina: Så fort du passerat 20 är det ok!

Löpning & Livet sa...

Men hur orkar du leva efter ett militärträningspass utan att äta mer än en banan?! Själv hade jag varit död för länge sen isf :)

(Fler borde lysa upp världen med röda skor!)

MarathonMia sa...

Andréa: hehe - hade ju en stor tallrik gröt i magen. Jag förbränner låååångsamt (och åt lunch tidigt som attan)

Somliga pass blir jag hungrigare av - men det visar sig på eftermiddagen istället. Hmmmm kanske därför jag hade två mellisar.

gullfot sa...

Men Mia Baby, du är inte bara grym, du är RAW också - 3 måltider av 6 100% raw! :D (det är som jag säger, svårare än så är det inte och ska det inte vara! :-))

MarathonMia sa...

Gullis: hahaha - menar du mina mellanmål? ;)