Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 9 oktober 2009

Rätt fokus

Efter 2,5 dagar i konferensrummet har jag gått igenom mina anteckningar...

Mitt i alltihopa står det "Säg åt Kalle att ta med handskar". Jag har nog drömt mig bort och kom ihåg Fredrikas ord från förra året. "Handskar är ett måste eftersom man får dra sig upp med hjälp av grenar"

Justdet. SUM är terränglopp.

Bring it on!

********************

12 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till!

Annika A sa...

Tack för tipset!

Annika - som nu skall gräva fram sina.

Dunceor sa...

Det sista jag gjorde innan jag gick hemifrån imorse var att lägga ner ett på handskar. Jag tvivlar starkt jag kommer köra den dock för jag är ävldigt varm om händerna.

MarathonMia sa...

MJ: Tackelitackar!

Annika: Topp! Kommer du på något - hojta :) Eller så får vi hålla oss nära Sebban -han har ALLT i sin ryggsäck. Avbitartång, annan färg på skosnörena, nagelfil....

Dunceor: Du får fästa dem i byggarbetsbältet runt midjan, där du har karbinhakorna till bergsbestignigen. Ny ledtråd: Inte röd mössa eller luva, men en...

jumper sa...

... hjälm. Nej, hör du, skräm inte upp de stackars löparna. Små stickade vantar i fickan att sätta på sig när man börjar frysa kan man möjligen ha. Inte tycker jag att den lilla terränglöpning som finns är något att bråka om och då är jag ändå ganska gammal och stelbent. Ville bara säga det.

Kalle sa...

Noterat! Handskar(tunna vantar) med! Som tidigare sagt så kör jag med vätskebälte, känns som det räcker men det där vet du bättre själv vad du föredrar.
Har följt diskussionen bl.a på ning om valet av skor. För mig är det där överkurs så jag kör med mina vanliga 2140:or.
Korta eller långa tights? Vädret avgör!
Ses i morgon! Ska bli Sk..kul!

Dunceor sa...

Jag kan med all säkerhet säga att inga handskar kommer användas. Jag svettas om händerna ner tills -5 så det vädret vi har nu ska jag inte ha handskar. Det var bara en reflex ur ren säkerhets punkt - att ha med mig allt för alla tänkbara scenario =)

Jag kör inga terrängskor heller, utan det blir tunna racers som vanligt. Jag har med mig både mina NB RC152 och mina Nike Air Zoom Streak XC 2. Antagligen blir det Nike eftersom mina NB är blankslitna =)

Anonym sa...

Oroa dig inte för Kalle! Han var väl rustad redan när vi sprang banan förra helgen - handskar, tjockmössa, extrasockar, långkalsonger, halsduk... Eftersom han inte springer med rygga har han allt på sig från start! :-)

Ha så KUL i skogen - jag är nästan lite avis... valde Hässelbyloppet istället.

/Cilla - som också passar på att säga grattis på namnsdagen!

gullfot sa...

Hahahaha! Ditt minne bedrar dig fett - det var inte SUM jag rekommenderade handskar till, utan militärträningen (eller ev. tjurruset :-))

Jag kommer då inte springa med handskar om det inte är minusgrader.

/Ingrid (en av dem)

Kalle sa...

Ja, det stämmer att jag hade sjukt mycket kläder på mig på rekningsloppet. Hade väntat mig en lugn runda i ett kylslaget/regnigt väder.
Nu blir de "raceroutfiten"!
Undrar om det finns någon mer "tok" än jag som kör både SUM och Hässelby?
Ps. Grattis på namnsdagen! och grattis till Cilla som sätter pers på milen på söndag :-)

Kalle sa...

Ja, det stämmer att jag hade sjukt mycket kläder på mig på rekningsloppet. Hade väntat mig en lugn runda i ett kylslaget/regnigt väder.
Nu blir de "raceroutfiten"!
Undrar om det finns någon mer "tok" än jag som kör både SUM och Hässelby?
Ps. Grattis på namnsdagen! och grattis till Cilla som sätter pers på milen på söndag :-)

MarathonMia sa...

äsch - det blir tunna löparhandskar som jag stoppar ner i min lilla ultraryggsäck med vätskesystem (läs:stolt Mia). Sen kör jag 2140 - de turkosa. De rosa får vila.

Ses snart :)