Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 6 oktober 2009

Hjääääälp!

Det är ju bara att åka dit och bränna av 5 mil.

Eller hur! Vad har hänt med mig? Har jag blivit helt respektlös för distanser? Kräver inte ett 5 mil långt terränglopp lite förberedelse, lite speciell träning och vila?

Nu sitter jag här med träningsvärk i hela överkroppen från gårdagens NMT. Ikväll ska jag köra fartlek med IF Linnéa (och ingenting i världen kan få mig att avstå!).

Tjänsteresa till München väntar imorgon med allt vad det innebär: smörgåsluncher (blä), halvtaskiga middagar (urrk), utveckling och ny lärdom (älskar!), träffa nytt folk (me like!) och sen hemkomst på fredag natt (hoppsan!).

Det är bara att vara förberedd så gott det går. Packa tävlingsväskan redan ikväll, fundera på strategier på planet hem, ta med Vitargo till Tyskland och sova, sova, sova när tillfälle ges.

För på lördag är det ju bara att åka till Björkhagen och bränna av 5 mil....

23 kommentarer:

Elin sa...

Du är helt otrolig, bara Världens Bästa Mia klarar av detta :-)

Catti sa...

UnderbaraMia. Du kommer dansa genom skogarna på lördag samtidigt som du räknar fåglar, skogstroll, förlupna golfbollar och vilsna svampplockare.
Jag kommer heja på dig i tanken hela tiden.
Kramar
/Catti

gullfot sa...

Äh. Det är väl häftigt att vara så pass vältränad att det faktiskt går att bara bränna av fem mil sådär på en höft? Jag tycker i alla fall det är skithäftigt, och är mäkta stolt över allt arbete jag faktiskt lagt ner för att komma dit. Tänk på den - det här är bara lite avkastning på våra investeringar Mia!

Anna (Orka mera) sa...

Du är grym, det fixar du galant! Det kanske är just denna uppladdning som är allra bäst? Ingen som vet för ingen har vågat prova :)

Anneli Nacksvingare sa...

Och klumpen i magen är nu ännu större...hujedamej!
Tror att jag var inne på lite samma strategi, kanske inte "bränna av" men iaf att ta mig igenom 5 mil. Känner mig tonårstrotsig efter att ha läst ditt inlägg. Va, ska man förbereda sig inför 5 mil? ;)
I vilket fall, det ska bli kalaskul att se hur långt tonårstrotsen tar mig.
Hade det inte varit för dig hade jag ju inte vetat om SUM. Tack för tipset Mia!

Träningsglädje sa...

äsch, det blir väl vad man gör det till. det är inte om du grejar det som är frågan här, det är väl hur pass bra du gör det jämfört med det bästa du kan bli. om du förstår vad jag menar? alltså, ja - du kan bränna av det. men nja, om du kan bränna av det på det bästa sättet du skulle kunnat.

äsch, jag ger upp. fattar du så fattar du. fattar du inte så spelar det ingen roll, du kommer bränna av milen galant ändå.

MarathonMia sa...

Elin: Jomenvisst ska jag klara av det - jag har ju hjälp av Kalle :)

Catti: hehe - ser framför mig hur jag har en vilsen svampplockare på ryggen, en golklubba som stöd och sprattlande tar mig i mål...

Gullfot: Så sant - jag känner mig stark och vältränad - men någonstans känns det som att "Det borde ta slut" att kroppen spelar mig ett spratt liksom. Kan det vara så här?

Anna: Jag kanske får tipsa Szalkai ifortsättningen? Eller Haile...

Anneli: Du kommer att få så grymt roligt! Jag lovar. Och du kommer att leva på det i ett helt år!

Träningsglädje: Jag förstår precis vad du menar. Hade jag velat placera mig bra hade jag nog behövt fokusera och träna inför på ett annat sätt - nu spontananmälde jag mig och får givetvis utgå från det. Dagsformen och min mentala styrka på lördag får leda mig.

Fredde sa...

Bra för dig. Själv har jag plötsligt problem med att mentalt springa ett 10k lopp.
Förstår inte hur jag i somras tyckte att "jaja, Kalmar Ironman är ju inte så farligt" medann jag nu knappt förstår hur jag ska orka med Hässelbyloppet 10k i helgen.

MarathonMia sa...

Fredde: Tävlingsnerver? Visst är det läskigt hur skallen spelar en ett spratt. Som om man glömt bort hur man gör, att man skulle tappa ett ben, inte kunna springa fort...

Evelina sa...

Haha, du är allt lite knasig du! Men jag gillar det, det får mig att inte verka fullt lika knasig ;-)!

Jag tycker du tänker helt rätt btw! Du HAR respekt men du VET även att du klarar av det. Självinsikt och en oerhörd mental styrka! Din blogg inspirerar verkligen. Tack. Nu ska jag själv ut på ett 10-12km pass och känna på formen inför Hässelby :)

mvh Evelina

Löpning & Livet sa...

Men 5mil är ju ingenting i jämförelse med 16!! Klart du inte oroar dig det minsta då :) Ungefär som när jag själv ska springa 5km :)

Fredde sa...

Nej det är inte tävlingsnerver. Jag bara känner ingen direkt ork. Men det kanske kommer till i helgen.

MarathonMia sa...

Evelina: Då hojtar jag och hejar på dig på lördag om du behåller den illröda färgen på håret - jag står i hejarklacken med IF Linnéaflaggor :)

Andréa: mhh - 5 km skrämmer mig mer.

Fredde: Aaaah - då får vi hoppas på att det är "Några dagar före formtoppen!" så är det. helt säkert.

Anonym sa...

Lätt som en plätt! Eller? Det fixar väl du? SuperwomanMia!

MarathonMia sa...

Jajustdet! SuperWoman - det är ju jag det :)

Kalle sa...

Ta det lungt Mia! Det här fixar du(vi) på ren rutin och grundträning :-)
Skulle det ändå gå åt helv... , så kan du ju alltid skylla på den usla draghjälpen ha ha ha! Nej,skojar bara! Det skulle du ALDRIG göra!
Hur som helst så kommer det bli en annorlunda och häftig löparupplevelse:-)
Själv ser jag framåt en ultrashow i världsklass med dig Mia i huvudrollen och lyckliga jag har biljett på första parkett.

Marre sa...

Du kommer att dansa dig genom de fem milen, kör hårt!

MarathonMia sa...

Kalle: Dagens fartlekspass visade formen - det kommer att gå undan på sina ställen. Det kommer att gå så bra så bra, jag ska sluta oroa mig (fast det är mest tjänsteresan och den sena hemkomsten som stör mig...)

Marre: När det känns för tungt med danssteg kan jag ta till den usla sångrösten och kvittra för fåglarna!

Carina sa...

Tufft program!! Men om det är någon som fixar det så är det ju självklart du!
Lycka till på lördag!

Snorkkis sa...

Så klart dansar du dig genom höst-lika skogar, trippar lite extra över de halkiga löven, njuter av löparglädjen.

Lycka till med uppladdningen!

MarathonMia sa...

Caina: sicken fart du hade igår - så härligt att se! Du har verkligen landat rätt i löparskorna! Jag kör fartlek genom skogen!

Snorkkis: Jag ska njuta hela vägen!

Zebban sa...

Jag förstår att det inte känns helt rätt att flänga omkring i Europa ända fram till kvällen innan loppet.

Allt hänger ju på vad du vill ha ut av loppet. Distansen som sådan klarar du ju vilken dag i veckan som helst, men om du verkligen vill prestera så är ju naturligtvis uppladdningen lite viktigare.

Vi ses på lördag! Det ska bli kul att se vad du bestämt dig för...

Syster tidsoptimist 2 sa...

Vissa människor är nog inte gjorda för planering och logistik helt enkelt. Saker och ting löser sig ändå. Tänker att systrarna tidsoptimist är sådana människor.