Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 25 oktober 2009

Magstarkt med Spyfys

Det är lite extra läskigt att komma till NMT när Spyfys-Magnus håller i passet!

Det är med spänd förväntan dessa pass drar igång. En sak kan man vara säker på - mycket löpning och snabba byten, inte hinner man bli kall mellan övningarna. Spyfys röst dånar och väntar på svar. Gruppen svarar lydigt - och om inte - gör om gör rätt. På något sätt älskar jag det här. "Lyd!" (nej inte på det sättet! Vad tänker ni på?) just det där -totalfokusering och attityd. Passet började i alla fall med ett gäng armhävningar eftersom vi fick vänta på Simon-med-sen-ankomst.


Sen blev det som befarat - snabb löpning, ligga i plankan, snabb löpning, situps, tricepsdips, snabb löpning, boxning i magen, snabb löpning, plankan, klättra på varnadra, springa med varandra, njuta av morgonljuset...kämpa... mage, mage, mage...kämpa...fokusera...köööööööööör! Två lyktstolpar till, sen byte - näste man upp på ryggen. Allt går i ett. Allt är vråljobbigt. Fokus, fokus, fokus och ett stort gäng kärlek. Mitt i all jobbighet finns det där lilla extra, glada hejarrop, sonen som springer upp för backen som en gasell, Anneli som peppar, Sussie som fotograferar, Magnus som ryter, Mange som pushar, Anna som inspirerar,Sofia som kämpar. Vips har 75 minuter gått och jag känner mig som en urlakad Lutfisk.

Idag var det inte så mycket kräl i lera - det var det förra veckan, här kommer lite bilder på mig och sonen som Sussie tog förra måndagen och fredagen (alla bilder i inlägget är därifrån - idag var det ljusare ute). Jag vill också ha en mamma som tränar Militärträning och tar hand om tvätten efteråt :)

7 kommentarer:

Ingmarie Nilsson sa...

Jösses! Det verkar helt GALET! ;-)

Åsa sa...

Det ser ut att ha varit grymt bra träning!

Anna (Orka mera) sa...

Haha, vilken lera! Ser allt lite kul ut! Är det förresten inte söner som tvättar till mammor nuförtiden? :)

soffan sa...

Holy smoke! Mina fem combatklasser ser ju ut som rena semestern i jämförelse :)!!!

Löpning & Livet sa...

Jag vill vara med fast jag vill inte ta hand om kläderna :)

MarathonMia sa...

Ingmarie: Det är GALET roligt. Och GALET jobbigt :)

Åsa: Det är verkligen funktionell träning - och såååå härligt att få vara utomhus.

Anna: Attans - visste att jag missat något i uppfostran - Gör Om Gör Rätt. Självklart får sonen hjälpa till med tvätten! (och laga tvättmaskinen när den brakar ihop av lera, grus, grodor och iglar)

Andréa: Jag har föreslagit att NMT skulle ha stora grovtvättmaskiner på plats där vi kunde slänga in eländet och plocka upp passet efter... hojta till nästa gång du är i Stockholm en lördag så får du hänga med på ett pass - och då tvättar jag dina kläder :D

Madde sa...

Sprang du Tjurruset? Det måste vara nåt för dig, kanske lite väl kort med 10 km dock ;) Det var skitkul lopp att springa i alla fall!