Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 7 oktober 2009

Lekande lätt!

Fartlek med IF Linnéa


Tisdagens pass med IF Linnéa leddes av Allan, Ken, Tone och mig. På schemat stod fartlek i Rålambshovsparken. Tone och jag körde tillsammans och bestämde oss för långsam, skön uppvärmning från Zinken över Västerbron till Rålis. Där satte vi av i 14 minuter lång jägarmarsch med 14-16 personer. Vi sprang i två led och höll oss på gångbanan som går runt parkerna (Rålambshov och Konradsbergsparken).

Efter att ha bländat två nya löpare med min pannlampa släckte jag den och vi nyttjade skenet från lyktstolparna istället. Hoppas att nykomlingarna inte fick bestående men och ser stjärnor i synfältet... 14 minuter löpte fort, vi vilade kort och satte av i nästa lek. Ruscher mellan lyktstolpar. Vi nöjde oss att köra snabbt mellan 2-4 stolpar, medan Kens grupp tydligen fick köra mellan 10 stycken på slutet.

Under nerjoggen tillbaka över Västerbron pratade jag med en av de nya tjejerna. Jag frågade vad som lockade med vår klubb "Att få kvalitetsträningen gjord, att inte köra samma lunk och samma vända varje gång". Precis som jag då - när jag började i IF Linnéa i februari förra året. Då var vi 8-10 personer, idag är vi 86 betalande medlemmar och mellan 30-40 löpare på träningen. Najs. Toknajs.

Eftersom vi har blivit så många så är det ju ett stort spann på de farter vi håller. Nu har vi många ledare/tränare/hjälptränare och hittar på övningar där alla kan hålla sin individulla fart - såsom jägarmarsch - lekande lätt, ofantligt kul. Och ack vad snabba vi blev av våra fotbollsruscher. Andra träningsupplägg som passar är backintervaller, långa intervaller, stegintervaller och snabbdistans i olika fartgrupper.

Har du något träningspass som du tycker är extra roligt eller lekande lätt?

12 kommentarer:

Micke sa...

Klart dom har stjärnor i synfältet, finns det nåt annat att se när man tränar med Linnea? =)

Favvo-pass? Fyrhundringar eller tusingar. Even steven mellan dom.

Förövrigt saknar man ju Linnea lite men har tyvärr inte glöden att åka hela vägen från förorten för att träna.

Nybergs Värld sa...

Det är precis sådana kvalitetspass som jag skulle vilja få in i min träning istället för samma lunk som jag alltid gör, men jag blir lite stressad över att jag inte är bra nog.

MarathonMia sa...

Men Micke - kom tillbaka! Förort eller ej - Linnéa behöver dig!

Kalle sa...

Jag gillar: 1.) Långa backintervaller i grupp, bla. för att jag är uppväxt med kuperad skogslöpning och har förhållandesvis lätt för backar jämfört med andra annars jämgoda löpare.
2.) Snabbdistans i grupp med en nästan för hög fart,.. känns som om man skulle kunna sätta pers. på milen vilken dag som helst.(konstigt nog inte lika lätt att hänga på någon snabb löpare på tävling).

MarathonMia sa...

Nybergs värld: Meeeen! Hos oss är alla välkomna (som har ben och kan lunka) det finns ingenting att vara rädd för! Lovar.

Kalle: Håller med om 2:an och det är superskrämmande. Skitläskigt. Men ack så härligt efteråt...

Anonym sa...

Visst är det härligt med växande löparklubbar! Själv blir jag lika förvånad och glad varje gång jag kommer till ULK:s träning och det står 15-20 personer där. Istället för de 4-5 vi var i vintras. Helt otroligt!
Men vi borde nog få lite mer struktur på träningarna...

MarathonMia sa...

Bureborn: vi var likadana - körde för att det var kul, och behövde struktur - började med medlemsmöten, startade en ledargrupp och nu rullar det på strukturerat - kolla in träningsschemat på vår hemsida - coolt och proffsigt va :)

LindaH sa...

Jag har pecis gått med i en löpargrupp(ej ngn klubb) och gick på första passet i måndags. Det var jättekul att få feedback från ledaren och tips på vad jag ska tänka på.
Jag gillar backträning för det gör mig helt slut :)

Evelina sa...

Jag gillar danspass. Då kan man försvinna in i musiken, låtsas att ingen ser och bara släppa loss. Brukar vara helt slut efteråt.

MarathonMia sa...

LindaH:Visst är det kul att få massa tips och kunna förbättra sig! :) Toppen!

Evelina: Jag gillar också att släppa loss, gärna på BodyJam - men det blir så sällan så jag glömmer kombinationerna. Kanske skulle erbjuda lite dansmoves en tisdag för löparpolarna ;)

Therese sa...

Jag älskar backintervaller! Även fast det är asjobbigt så går det lekande lätt. Känner mig så himla stark och bra när jag tryckt på uppför grymt tunga backar och fortfarande kan stå på benen och jogga bort till nästa backe. :)

Lotta sa...

Man blir ju sugen att testa på att springa med er! :) Även om jag är låångsam så är jag seg, hmm..