Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 22 oktober 2009

Jag har problem!

jag kan inte säga nej till roliga saker.

"Somliga frukostar är nyttigare än andra". Detta var titeln på ett event som Lilla Duktig anordnad när vi arbetade tillsammans för hundra år sedan. Målgruppen: vetgiriga utvecklare. Ingen brydde sig direkt om innehållet i frukosten utan det var seminariet som lockade. Skoj.

Jag kan idag kontra med "Somliga luncher är farligare än andra". Igår lunchade jag nämligen med Bergslöpare M som jag träffade i MonteGordo och senare på Hallsbergs 6-timmars. Maten vi åt var rätt nyttig och samtalsämnet var givetvis löpning och tävlingar. M undrade om jag kollat på alla roliga Ultralopp som finns i Sverige och utomlands. Jag svarade "Nej, det går inte, om jag går in på en sån sida har jag plötsligt anmält mig till alla möjliga tävlingar". För så fungerar jag. Svårt att säga nej till roliga saker. Och jag njuter ofta och mycket. Han lämnade givetvis lunchen med orden "Jag skickar över en länk med ett roligt lopp". Idag fick jag mejlet. Först tänkte jag inte klicka på länken - men jag tror att sajten liksom öppnade sig själv... Men då blev jag glad för jag kan inte franska. Men jag förstår ju engelska. Grrrrrr - läste bara inledningen... Jag är farligt nära att läsa vidare.

Jag får nog schemalägga nejsägning och totalfokusering i mitt träningsschema. För i mars har jag mitt första viktiga lopp som jag ska vara formtoppad inför. Nämligen Skövde 6-timmars.

11 kommentarer:

Le Raf sa...

Bra länk.
Visst kan du inte lita på någonting organiserad av fransmän (bortsett från NMT och Bruno kanske), och inte eller att det engelska texten skall vara det samma som det franska... :)

Det blir för lite efter Vasaloppet, och för lite innan TEC, annars var det ett lockande lopp.

Le Raf (aka. fransmannen)

Anonym sa...

50 K Versaille - Eiffeltornet... Hm? Ja, inte skulle det sitta fel. Inte alls fel. Tack för att du virrade till det ännu mer i min lilla skalle! :-)

MarathonMia sa...

Le Raf: Hahah - lita på nmt och Bruno: Jodå! Jag kan lita på att få träningsvärk, blåmärken, mysko utslag från träsken han slänger ner oss i och fullt upp i tvättstugan. Är det likadant på franskordnade lopp?

Bureborn: Fint att titta på eller hur. Eiffeltornet... vackert. Trail...utmanande. Det MÅSTE finnas ett stopp på intrång i VILL-hjärnan eller hur?!

MarathonMia sa...

Förresten LeRaf - springer du TEC?

Ingmarie Nilsson sa...

Livsfarligt, livsfarligt, l-i-v-s-f-a-r-l-i-g-t!;-) Jag som hade bestämt att jag inte skulle ha några mål...Men shit det där verkar vara något för mina fossingar!!!:-) Måste skaffa en sponsor. NU! ;-) Sen är jag sugen på Åre fjällmarathon i augusti med och hur var det med DITT lopp???

Dunceor sa...

Jag kommer med största sannolikhet också köra Skövde. Det är ungefär en månad innan TEC så det är nog en bra uppvärmning =)

Jag har lite samma problem som dig, jag vill himla mycket men som tur är så (tror jag) är jag oftast vettig och inser att det där får vänta till senare.

Roligt du satsar på 6H nästa år, jag tror helt klart du har mer att hämta där!

MarathonMia sa...

Ingmarie: Mitt och mitt lopp heh! Det är klubbens lopp. Blir ett ultra + någon kortare distans - förmodligen mot höstkanten till. Mer info kommer :) Jag tycker helt klart att arbetsplatserna borde sponsra med lopp och resor eftersom det är FRISKVÅRD alla kategorier...

Dunceor: Precis min inställning! Satsa på Skövde - vila sig iform inför TEC och hoppas på en superkompensation. Jag har ett mål att nå 62 km och ska öva lite farter efter "ta-det-lugnt-perioden"

Le Raf sa...

TEC. Jo, jag har bestämt mig för att pröva lite längre distans, bl.a. inspirerad av din och Staffans insats på GAX.
Tack för det.
Jag har anmält mig till 50M för att börja med.än så länge men jag har som backtanke att kanske ändra det till 75.

Ingmarie Nilsson sa...

För en oinvigd och okunnig; vad är TEC?

MarathonMia sa...

LeRaf: Kul! Då får vi tjöta lite IRL!

Ingmarie: Täby Extreme Challenge. http://www.colibri.se/TEC/ distanser från 50km till 100 miles på en enmilsbana. Sweeeeet :) Om du inte vill springa själv finns det alltid plats för funktionärer och folk som pace:ar *hint* * hint*

Ingmarie Nilsson sa...

haha! Antecknat. ;-)