Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 24 augusti 2010

Reclaim the Fotsula

Gah! Äntligen dags för Pimp my Feet!


I vanliga fall brukar jag pimpa tårna. Det vill säga att med hjälp av nagelsax, fotfil, nagelfil och lite mörkare nagellack fixar jag till mina tånaglar. Ibland har jag 10 ibland har jag 7. Sånt är livet för en långdistanslöpare som kramar åt med tårna när hon springer.


Förra veckan var jag tvungen att visa fötterna offentligt när jag körde yoga med Sussie i Rimbo - ganska okej för att ha sprungit 25 mil veckan innan, i alla fall på översidan.

Jag är ruskigt noggrann med mina fötter. Filar dem och smörjer in dem ofta. Det var mitt vinnande vapen i Fotrally och de höll i 20 mil på GAX Trans Scania. Sedan släppte trampdynan bakom tåraden. Det tog några dagar innan huden och blåsorna läkt ihop. Sedan har det mes sett ut som en världskata under. Igåra tog jag i alla fall tag med saxen och fotfilen. Somnade med väl insmorda fötter (ACO Fotkräm is the shit!) och nu är de sååååå lena igen. Jag fjällar lite babyhud men de är rena och på väg att bli ett gott vapen igen. Behöver ha dem intakta i april när jag ska springa TEC 100 miles. 16,1 mil.

Och här är klänningen från gårdagens inlägg.Märke: Desigual. De gör fantastiska färgkreationer!

7 kommentarer:

la fée verte sa...

Supersnygg klänning!! O sypersnygg tjej! :D

Therese sa...

Jag borde nog lära av dig och ta bättre hand om mina fötter. Då kanske jag inte hade haft hemska infekterade blåsor och grejer på dem just nu. Men hur sjutton gör du för att få fötterna hela igen när de väl varit trasiga? Som när fotsulan lossnade? Man kan ju inte sitta ner och spreta med tårna hela dagarna tills det läkt liksom, man måste ju gå och stå och ha vanlig vardag trots att man är löparskadad.

MarathonMia sa...

La fee verte: tack! *rodnar*

Therese: När blåsorna kommer är det alsolsprit på pads som gäller. Håll rent. Se till att ha rena strumpor och luftiga skor om det går. Mitt läkekött verkar vara rätt så bra så det går undan. Det går inte att klippa bort hud för tidigt eller att påskynda processen - bara att vänta ut, hålla rent och snyggt. Visst är sulorna lite ömtåligare nu - men det är bara att underhålla dem :)

Fitnesscoachen sa...

Snygging! Det bara lyser om dig!!

Andréa sa...

Du är skitsnygg!! Både med och utan fotsulor!

soffan sa...

Ja, fanken vilken snygg klänning!!

Ingmarie sa...

Jag är likadan med mina fossingar. (Tyvärr går det ju inte att göra något åt själva formen...) Smörjer dock in dem med finaste Virgin Olivolja. :-)