Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 31 augusti 2010

"Ja - det ska vara nästippen då!"

Det var svaret på min fråga "Finns det något ben som inte knakat hittills?" till David Felhendler idag.Japp - han log hela knäckarsessionen igenom... Foto: lånat från Physiotools.se

Titta - visst ser han snäll och timid ut. Skenet bedrar. Han får Benknäckar-Josefin att framstå som en lätt smekning i jämförelse. Nu pratar vi knak i kvadrat. Satan vad kul det var! Som tur är gillar David utmaningar precis som jag! Det var bara det att idag var Jag utmaningen.

Bara genom att läsa min blogg trodde han att jag var en sån där som hade tusen saker på gång hela tiden. En sån som aldrig kopplar av. Alltså kutade jag in på mottagningen med ett jobbsamtal i telefon i högsta hugg och började hoppa upp och ned i hallen. Bara för att visa att han hade rätt. Vill ju inte göra människor besvikna.

David skulle ta sig en titt på Barbie-benet. Kanske ge lite tips. Jag trodde det var lite nervtrådskoll och lite knådning som stod på schemat... Icke sa Nicke...På 25 minuter hann han knäcka min nacke, mina skuldror(?), bröstbenet, höfterna både hit och dit-sittandes/liggandes och fan-å-hans-moster... samt knäcka fotleder, dra ut benen (jag bad om 10 cm längre) och ländrygg. Det var inte en kota som inte fick ny luft idag. Möjligtvis någon liten grej på nästippen då.

Nu blev jag ordinerad lugn jogg idag och imorgon - så NMT blir det först på fredag morgon igen.

"Problemet" med mitt Barbie-ben tros komma från bröstbenet, nedsatt rörlighet i ryggen. Ordination "stressa av och andas" (tips anyone?) och höj- och sänkbart bord på jobbet.

Nej - klockan är 22 så nu måste jag hoppa in i duschen, jobba lite, busa med sonen, betala räkningar, tömma diskmaskinen, hänga tvätt, läsa bokklubbsboken och stressa av...

8 kommentarer:

Träningsglädje sa...

usch vilken mardrömsknäckarhistoria! men tur att det gick bra. /Knäckfobikern sara

soffan sa...

Jag tycker det låter gött jag! Blir lite sugen på att gå jag med. Fast jag har ju inte ont någonstans, så det känns kanske som en något onödig utgift...? ;)

Fitnesscoachen sa...

Visst känner man sig som ny när de varit o knäckt överallt?! :)

anneliten sa...

Låter inte alls skönt... Men visst är det intressant att problemen oftast sitter någon annanstans än där de känns? Bröstben ger barbieben...

Marre sa...

Uääääh, hatar knäcka ben! Har iofs inte gjort det men det ser så läskigt ut! Konstigt hur kroppen sitter ihop, barbie-ben kommer från bröstet. Hur långa bröst snackar vi här? ;-) Fast mitt onda i foten kom från rumpan, hängrumpa big time.

MarathonMia sa...

Träning: bara läbbigt för att det är svårt att slappna av och låta någon annan bryta nacken av en :) - men det funkade

Soffan: det var gött - särskilt när man känner låsningar släppa. Är som en ny människa.

Fitnesscoachen: Idag känner jag mig överkörd av en ångvält - imorgon känns det nog bättre.

Anneliten: jepps! Och motivationen sitter i skallen...

Marre: Ja du... mina problem flyttar sig ju från rygg, till rumpa, till hamstring / höft, ner mot knät - så brösten blir bara längre och längre... hehe - snart kan jag verkligen lägga brösten i kompressionsstrumporna och spara in på sport BH...du kan börja skratta när jag säger att jag har ont i foten...

Louise sa...

jag har också varit på sådan välbehövlig knäckning några gånger. Första gången visste man ju liksom inte vad som skulle hända, men nu är det svårt att slappna av eftersom det är en hel del skräck inblandat i den förväntan man har på sessionen! :) Och när de knäcker i nacken brukar jag alltid tänka "Ett litet felgrepp från deras sida, och jag är rätt rökt..."

Anonym sa...

David är superduktig!! Jag har varit hos honom också!!
Hoppas du mår bättre efter det!

Kram