Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 28 augusti 2010

Jag är en triathlet!!!

Idag gjorde jag min triathlondebut! Följande distanser blev min start... Cykling 14 kilometer, Löpning 869 meter och dusch 17 minuter.

Vitamin Well Antioxidant... på riktigt eller bara sockervatten. Gott om socker är det i alla fall. Foto: privat
Hehe. Jag tror nog att jag får registrera träningen som styrketräning eftersom själva cykeldelen utgjordes på min supergamla skruttcykel där växlarna kärvade såpass att kadensen säkert var uppe i 305... sen lade jag manuellt om kedjan vid ett rödljus och det blev tungt-tungt-tungt. Kadens 20.Bäst att ta det från början. Imorgon ska jag vara funktinär på AXA Stockholm Triathlon och tjuvstartade idag med att hjälpa till att bygga målportalen, bära stänger, rulla banderoller, såga pinnar, banka ner sågade pinnar i marken och lära mig vad förberedelser innebär. All gratis motion är bra motion - det var härligt att få arbeta med kroppen. Imorgon ska jag jobba på löpdelen som är sista momentet i en triathlontävling. De tävlande kör antingen 2,5, 5 eller 10 kilometer.
Här springer de tävlande i mål imorgon om jag har visat dem rätt väg på löpbanan! Foto: privat

Karin som lockat mig till funktionärsarbetet ville låna en skruttcykel imorgon då hon ska funktionära på cykeldelen. Jag erbjöd min skitcykel som är 8 år gammal. Okej den stod hemma hos mammsen utan luft och alldelses dammig... men jag såg en möjlighet till lite träning! Tog med min nya fina pump, åkte tunnelbana till mammsen och fräshade till cykeln med däck breda som autobahn. Cyklade hem den till Kungsholmen - hela 14 kilometer - lämnade av den i växlingsområdet (på Karins gård), slängde av mig hjälmen och joggade hem alla 869 meter. Växlade in i porten, slängde av mig cykel/löpningskläderna och slängde mig i duschen där jag grejade 17 minuter! Wow.

Avslutar det hela med fin middag hos Stekaren. Bra förberedd inför morgondagens begivenheter. Ni kommer väl och hejar?

10 kommentarer:

Miranda sa...

Jag kommer och hejar :) Hoppas jag ser dig superMia!

Ann-Sofi sa...

Du är rolig du!

Tobias sa...

Tack för hejandet Mia, det gjorde minst 1 minut! Ger otroligt mycket kraft och energi att någon ropar ens namn!

Angelica sa...

Jag är också en triathlet! :)
Det var verkligen träningsformen för mig. Hur kul som helst!

MarathonMia sa...

Miranda: Kul å ses!

Ann-Sofi: hihi

Tobias: såliteså! Vilken spurt du gjorde- kutat för långsamt? ;)

Angelica: Bara jag slipper bassäng så...

Miss Agda sa...

Jo, jag kom och hejade :) Hade dock ingen aning om att du skulle stå där, men det var väldigt väldigt trevligt att träffa dig en snabbis! Kram

Tobias sa...

Ja tydligen :-)

Fast det var nog snarare så att benen bara blev piggare och piggare...en konstig känsla som jag bara upplevt i triathlon!

MarathonMia sa...

MissAgda: Detsamma!

Tobias: Ironman nästa? Om det nu är distansen som är för kort ;) eller Silvermannen?

Tobias sa...

Kalmar nästa år hägrar vill jag lova. Men jag har lovat mig själv att jag ska se hur träningen går under hösten och inte bestämma mig förrän runt årsskiftet... :-)

Sara Jansson sa...

Tack för alla hejarop under löpningen. Det var verkligen behövligt och uppskattat kan jag lova!