Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 31 augusti 2010

Somliga mornar startar bättre än andra!

Som idag till exempel!

Inget är så skönt som känslan av att ligga i gipsvagga. Revbenen värker, benen är stela, axlarna krampar och ömheten i bröstmusklerna känns ända från armhålan...

Jag pratar om morgonen efter den första morgonen för Nordic Militray Trainings höststart. Skön, härlig träningsvärk. Allt lägger sig till rätta och känns uthärdigt efter några dansande steg på väg in i duschen. Jag är levande. Överkroppen mjukas långsamt upp under duschens strålar och glädjen finns kvar från igår.

För mycket näringsrik mat till denna krabat? Foto: Mamma Mia

Måndag morgon innebar återkomsten till normala träningsrutiner. Jag kunde inte fått en bättre start! Mattias, en instruktör jag tidigare inte haft, körde det i särklass bästa passet för min kropp.

Skön mjuk uppvärmning med löpning genom skogen, där fötterna letade sig fram bland regntungt blåbärsris, mossdoftande stubbar, rötter och härliga stigar där morgonens solstrålar stack fram. En lång, för min kropp välbehövlig, uppvärming med att få igång rörlighet i vrister, knän, rygg och nacke följdes av lite höftrörlser och bensträck/sprattel/sparkar. Allt för att så skonsamt som möjligt väcka mitt hängande Barbieben till liv. Det kändes som om passet var utformat precis efter mitt behov.

Vid 6 stationer skulle vi sedan under 1 minut köra antingen 1. Benböj (mycket bra för mitt knä och min hamstring! - fokus total) 2. Armhävningar (mycket bra för hållning -rygg/mage och ger fiiiin träningsvärk i bröstmusklerna) 3. Vila (här var jag nog bäst...) 4. Situps (bränner fint i fläsk och revben) 5. Climbing Mountains (stå i armhävningsposition och växelvis hoppa fram med fötterna - pulshöjande och bra för hela kroppen) och slutligen 6. Död skalbagge (ligga med benen rakt upp i luften och lyfta upp skuldrorna - se ut som en fällkniv(död skalbagge?) och träna magen statiskt).

Efter detta var jag igång - endorfinerna rusade runt och plankan med rusch-löpning, jägarvila med intervaller blev bonus för systemet. Jag var något mör och ballade ur på sista övningen där vi skulle göra armhävningar med fötterna på varandras ryggar - det vill säga 4 stycken bildar en fyrkant och har bara händerna i marken och gör gemensamt armhävningar. Jag hade sonens ben på min rygg - antingen har jag gett honom för mycket proteiner och bra mat så han biffat på sig eller så var jag bara slut efter ett 75 minuters härligt Militärpass - för jag orkade inte hålla upp ryggen och säckade ihop ner i konstgräsmattan. Där finns nu mitt avtryck och små barn som ska spela fotboll kommer snubbla i håligheterna...

Jag är tillbaka! Något stel - men mycket lycklig! Det innebär ju att alla mornar denna vecka kommer vara bättre än andra - antingen NMT-träning eller den sköna träningsvärken!

8 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Precis ett sånt pass som jag var sugen på just idag!!! Låter underbart ju :)

MarathonMia sa...

Sms:a över dig och var med imorgon bitti! :D

Louise sa...

Men om det där är din son.. Då vågade jag inte hälsa på dig men pratade i alla fall med din son när jag var på prova på dagen!

Louise (en till!) sa...

NMT... Den, som ändå hade sådant på sin hemort... *suckar längtansfullt* Det låter riktigt sk*tkul!!

Anonym sa...

Man bli otroligt inspirerad av att läsa dig skriva om din träning känns som man va med själv och körde! Du fick in många muskelgrupper under passet ialla fall!!

Anonym sa...

Tränignsvärk är härligt! I morgon räknar jag kallt med att gå baklänges nerför trapporna. Tog i så låren grät mjölksyra i floder på dagens styrkepass. DOMS here we come!

MarathonMia sa...

Louise: visst är han gullig - inte alls så farlig...

Louise en till: Jag önskar också att alla människor hade möjlighet till NMT. Känner mig lyckligt lottad.

Julle: Vad roligt att kunna inspirera - tack för att du läser!

Bureborn: Åh juste...trappor...

Louise sa...

Haha ja, och peppande! Det måste han ha fått från sin mamma ;)