Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 18 augusti 2010

Uthållighets- och tålamodsträning...

...det bidde ingen löpning.

Däremot fick jag oväntat besök och tog en rask promenad med fina Jenny. Icke att förakta. När sonen sedan basunerade ut "Imorgon bitti kör jag NMT med Spyfys-Magnus" ryckte det i sätta-klockan-på-hiskeligt-tidigt-tarmen. Men jag tränar tålamod. Satte mig således på handen och sörplade i mig den hemgjorda spenatsoppan endast med munnen.

Yummie! Spenatsoppa - snabbt, nyttig, lätt och gott. Foto: lånat från Tasteline

Efter att ha varit voltarenfri i två dagar känns det som om tennisbollarna som jag annars sitter/ligger på och gnider mina hårda rumpmuskelknutar på har flyttat in i själva rumpan. Fick titta flera gånger i spegeln för att förvissa mig att så inte var fallet. Inga konstiga knölar som stack ut utan bara den vanliga rumpestumpen. Jag känner på mig att ett naprapatbesök är på sin plats - men först ska jag faktiskt ta emot en gåva från en sjukgymnast som specialiserat sig på trasiga Barbie-ben... Spännande!

Tålamodsträning kan hjälpa till att bygga pannben för uthållighetsträning. Intalar jag mig i alla fall. Vi får väl se hur trevligt humöret blir av det. Är man van vid en viss dos endorfiner så är baksmällan enorm när man inte får dem - ingen mängd choklad eller sex i världen kan ersätta träningsdosen - men det är ju ett roligt tidsfördriv.

Snart blir jag normal igen. Här får ni recept på spenatsoppa så länge.

Spenatsoppa
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt fryst hackad spenat
+ ev färsk spenat
en klick margarin el rapsolja
1 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning eller egen buljong
vatten
salt, peppar och cayennepeppar
1 liten creme fraiche

Fräs den hackade gula löken och den hackade vitlöken i margarinet i en stor kastrull. Tillsätt lite vatten (1-2 dl) och buljongtärningen. Gör en snabb redning av mjölet och vatten i en separat skål/mugg och tillsätt i lökblandningen. Häll sedan i den frysta spenaten och rör om. Salta och peppra efter smak och tycke. Rör ned creme fraiche och färska spenatblad.

Servera med gott grovt bröd och kokade ägg. Gör dubbel sats och ha flera bra matlådor!

5 kommentarer:

Stína sa...

Hej! Jag är himla imponerad av dina framgångar och prestationer och önskar att jag också snart ska kunna göra något liknande. Men, på tal om tennisbollar; jag har också som hobby att rulla dem mot muskler. Kanske inte det mest bekväma man kan göra, men det hjälper. Har du några andra tips hur man kan hålla musklerna knutfria och/eller mjuka (förutom tennisbollar och stretching)? Mvh/ Kristin

Andréa sa...

Spenatsoppa är den godaste soppan! Och jag tränar också tålamodet. Jag hoppas dock du slipper träna så länge som jag, för det är väl inte förän ett år eller så jag kan börja drömma om nya pb´n :)

Styrkekram!

Carina sa...

Underbart inlägg, skrattar gott åt ditt sätt att uttrycka dig, du är fenomenal på det. Jag ser dig framför mig med en trulig min när du sätter dig på handen och sörplar soppa :-)

Tack för receptet!

Benet sa...

Stackare :-)
Du såg pigg ut i lördags i varje fall, så än verkar endorfinerna räcka till att hålla humöret uppe. Verkligen kul att träffas IRL igen. Och innan du vet ordet av är du tillbaka i 100-miles-lopps-svängen igen! Kämpa på med tidsfördriven. De låter inte helt fel de heller!

MarathonMia sa...

Stina: Tennisbollar, stretch och massage är toppen. Ibland brukar jag och coachen utbyta vadmassage efter hård träning - underlättar helt klart. Annars går jag regelbundet till naprapat - kör akupunktur och håller musklerna i trim. Förut hade jag en TENS-maskin (köpt på Stadium) - helt fantastisk för återhämtningen. Den försvann i flytten så jag ska nog införskaffa en ny.

Andréa: Men vet du vad? Det är SÅ VÄRT det!

Carina: hehe - goa du! *sörpel-sörpel*

Benet: kejrå! jag är rätt dålig på att vara sur och grinig en längre tid :D