Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 30 januari 2011

Men vad faaaaan! Gymet var stängt!

utbrister dottern när hon dimper ner väskan i hallen en lördagmorgon halv nio. "Jag byter om och går ut och kutar istället". Hur många hade inte surat över att gymmet var stängt? Hur många hade inte hoppat över träningen? "Shit vilken tråkig 17-åring jag har blivit!" Nejdå - du har hittat rätt tänk och att se möjligheter tänker den stolta Mamman

5 kilomter senare kommer hon in och lägger sig på golvet och kör 125 situps och ett gäng halvarmhävningar (de görs mot diskbänken och är helt godkända i vårat hem). "Skönt - nu ska jag bara duscha och dra iväg till jobbet".

Hon är väldigt fin min 17-åring. Jobbar på café i Gallerian under löningshelg, kommer hem och fixar finmiddag, rostar nötter och blandar ihop en fantastisk müsli, ska gå ut med polarna men vill bli hämtad vid 22.30 för hon vill vila. "Shit vilken tråkig 17-åring jag har blivit!". Nejdå - Mamman är stolt och trygg.


Sen kliver hon upp tidigt på söndagmorgonen och bakar scones till sin bror och uppmanar honom att hjälpa till lite i köket. "Shit vilken tråkig 17-åring jag har blivit!" Nejdå - Brorsan är glad och nöjd och Mamman glad för hjälpen hemma.


Tack fina dotter! Det här inlägget är till dig!

11 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Sådär ska jag uppfostra min bäbis att bli. Jag kanske borde gå i skola hos dig då så jag lär mig hur man gör :)

Unknown sa...

Varför är inte min 17-åring sådan?

MarathonMia sa...

Andréa: skulle inte tro annat om din bäbis! Klart det blir en mini-Andréa :)Jag är glad att det funnits träningsinslag i hela barnens uppväxt - simning, fotboll, ridning - även om jag bara var chaufför och lite lagledare/tränare på den tiden.

Johan: Sent ska syndaren vakna. Hon började träna och bli huslig för några månader sen. Över en natt. Supercoolt.

Anna (Orka mera) sa...

Exakt HUR har du gjort för att få en sådan 17-åring? Jag har en "SLUTA TJATA-elvaåring" här hemma som skulle behöva åtminstone hälften av din dotters handlingskraft :)

MarathonMia sa...

Anna: Drivkraften finns där inne hos dem - det gäller bara att hitta nyckeln och låta dem frigöra den själv - i det här fallet tog det alltså drygt 17 år :)

Moa sa...

Dessutom gör Elin världens godaste hemmagjorda müsli - grymt god!

J sa...

Wow, kanske min lillasyster som ska bo här denna vecka skulle kunna genomgå en sån förvandling också. Kanske inatt? :)

Men hon är faktiskt också ganska duktig för det mesta :)

adept-åsa sa...

är det något man vill ha coachning i så är det ju detta - hur får man sina glin att bli som dina - i alla fall bloggmässigt - fantastiska stora?!

Elin sa...

Härlig dotter du har :-) Tror hon brås på sin härliga mamma :-)

MarathonMia sa...

Haha - vad goa ni är! Vi har väl alltid visat att alla möjligheter finns, varit lite överpedagogiska med näringsinnehåll och bjudit in till att komma med förslag. Dottern tränade ingenting på flera år och varken jag eller hennes pappa eller bror har tjatat - det kom helt självmant - men lever man med människor som är i ständig rörelse så dras man nog för elller senare med. Viktigt att visa att möjligheten finns men att valet är ens eget.

AliceLiljegren sa...

Mia! Brukar kika in på din blogg ibland, kul att läsa om träning och speciellt som nu när det handlar om Elin :) <3 Hon är så bra och det är perfekt att hon kör på sats nu, då vi har blivit träningsbuddys!

Ha det bra, kram Alice, Elins kompis, med långt hår... :P

www.klassiskabrudar.blogg.se - blev lite inspirerad :)