Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 25 november 2010

Tips om vätskerygga!

Jag lovade tidigare att berätta om min vätskerygga. Här kommer det!Du kan alltid kategorisera löparna utifrån vätskesystem - reglerna som gäller ;) är:

- utan vätska - Upp-till-milen-löpare
- Vätskebälte - Tränar-till-maran
- Vätskerygga - Ultralöpare

Jag är ingen prylnörd men älskar RÄTT grejer. Eftersom jag lägger ner noll tid med att leta, testa, utforska och analysera så låter jag andra göra det. Bäst på prylar alla kategorier är Zebban. Jag hade blivit tipsad om en vätskerygga för 1200 kronor från Salomon från en annan löpare (ungefär vad de flesta märken kostar)... men tyckte att det var lite mycket pengar. Då tipsade Zebban om Nathan-ryggan för nästan halva priset.

Den sitter på rätt ställe på ryggen och rymmer 2,5 liter. Jag får utan problem plats med smörgås, vantar, vindjacka, powerpars, telefon, kamera och annat viktigt. En extra tröja går att rulla ihop och fästa i gummibandsdelen på utsidan. Fickorna på "västen" fram gör att det är lättillgängligt med telefon/kamera/powerbar och kanske till och med nagelfil? Jag använder den som löparrygga utan vätskeblåsan och får plats med ännu mer när jag springer till eller från jobbet (rymmer dock inte dator och hel kostym). Det är först och främst ett vätskesystem. Efter långa löpningar som typ 259 kilometer så luktar den lite svett... jag har tvättat den vid 5 tillfällen och den håller fortfarande samma kvalitet.

Du kan köpa den hos Runner's Gear för endast 699 kronor.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! När jag ökar min träningsmängd blir jag ALLTID sjuk. Hur klarar du dig? Du har ju också resande jobb, barn och allt det där.
Jag har försökt hålla tre gånger i veckan, förra veckan lyckades jag få till fyra pass.. och nu ligger jag däckad. Eter Hässelbyloppet där jag tog ut mig (jag sprang hårdare än träning, jag tog inte i för kung och fosterland) var jag sjuk en MÅNAD!
Eller är du bara en av de där lyckosamma FRISKA människorna? :)

Roligt att läsa din blogg i alla fall, ibrist på härlig skogslöpning.

10Sekunder sa...

Tackar och bockar!

Jag skall skriva den högt upp på årets önskelista. Visserligen har jag inte fått till distanserna över marathonlängd ännu. Jobbar fortfarande på att göra bra ifrån mig på min första officiella halvmara i Maj.
Men som vinter verkar bli så blir det nog lite skidåkning. När snön finns så har jag 35 meter till spåret...

De passen brukar tendera att bli långa lågpulspass

Har du märkt om det fryser i slangen vintertid?

Camilla sa...

Har hört mycket gott om denna rygga. Själv är jag förälskad i min Salomon som ligger i samma prisklass men är mer ryggsäck än vätskesystem.

Ultrasandra sa...

Jag har också köpt en sån rygga hos Zebban. Den är verkligen kanonbra!

Bra tips!

MarathonMia sa...

Anonym: Jag har byggt upp ett sjuhelvetes immunförsvar genom att äta grymt bra både innan och efter lopp. Det har hållit på några år. Jag kan få feberfrossa efter långa lopp och känna mig seg och dåsig i några dagar. Vilar och kurerar mig då - jag tror att allt hör ihop. En bra kombination av sömn, träning, vila och kost brukar vara nyckeln. Just nu är det lite mindre sömn,.. men då försöker jag fixa till det så att det inte går för lång tid.

10 sekunder: Du kan ju plocka russinen ur kakan när det gäller ultra. Alltså vara ute länge och ta fikaraster. Inte behöver du springa maran för det. Klart vätskeryggan ska sitta på din rygg!

Camilla: Salomon har massor av modeller! Nathan har typ 2. Jag skulle kunna tänka mig en till... ska kolla in vad som finns.

Sandra: Det är tur att vi har Zebban som testar och fixar!

anneliten sa...

Jag har en likadan rygga som du - inspirerad av dig. Jag kan dock irritera mig på att den kluckar jättemycket när jag använder den som vätskesystem. Har försökt få ur all luft för att undvika kluck. Tips?

Frykenmo sa...

Hej
Hur kategoriserar du oss som springer med både ryggsäck och bälte och en liten flaska i handen ibland??:-);-)
Själv har jag en utgången modell från stadium som jag får plats med mycket i och som passar bra när man är lite längre.(jag är 195cm).
Har provat andra men midjebandet har hamnat väldigt långt upp...

10Sekunder sa...

Frykenmo:
Har du testat den som mia har?
Jag är 202 cm lång och brukar ha just det problemet du nämner med midjebältet. Det hamnar ungefär där pulsbandet sitter....

Mia. JO springa och fika skall det bli, bara vadret blir lite mysigare.

frida sa...

Tack för tipset, har just funderat på någon liknande men inte orkat ge mig in i djungeln.

Vi ses på söndag!

MarathonMia sa...

Anneliten: JAg ser det som mental träning. När jag tränat klart mentalt knölar jag ner en tröja :)

Frykis och 10 sek :Det fina med denna är att den inte har midjerem - utan en väst - det finns herr- och dammodell. Därför funkar det finfint med både rygga och vätskebälte för långa :)

Frida: kul! Ses på söndag!

Frykenmo sa...

10 Sek
Jag har inte testat den då jag vid tillfället var ute efter en säck som tog lite packning,och Zebban tyckte inte det var så mycket utrymme i denna. Men man kan ju ändra sig ;-)
Får väl kolla hos Zebban, kanske en bra julklapp.