Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 15 november 2010

Det finns inget dåligt väder...

...bara stinkande kläder!

Igår lämnade jag ett soligt New York där jag slapp ha jacka på mig och möttes när jag landade idag av detta...
Karlbergkanalen från en grå sida. Jag gillar sidor.

Alla väder är bra väder. På sitt sätt. Det finns 10 anledningar att slippa gå ut och träna när det är grått och regnigt men säkert 100 fler att verkligen göra det!

Jag "landade" hemma och var så där förutsägbar. Gjorde kaffe, havregrynsgröt, löste måndagens korsord i DN, läste ledaren, duschade, klädde mig och körde igång en tvättmaskin. En löparjacka som jag brukar använda på NMT för att den är gammal och sliten fick inte plats i tvättmaskinen. Den luktar lite svett från Montréal, eller rätt mycket svett faktiskt. Eller för att vara helt ärlig - den stinker! "Aha! Perfekt en regnig dag som råkar vara en måndag, som råkar vara en nmt-dag, som förmodligen bjuder på ett blött lerpass!" Alltså har jag packat träningsväskan och har möjlighet att köra ett pass kl 18 ikväll. Yey.

Central Park ett dygn tidigare.

Eller så väljer jag helt sonika att dra på mig löparkläder senare (den nya färgglada löparregn/stormjackan från Nike kan ju passa!). För när det regnar är det som skönast att springa. Man-ska-ju-ändå-bli-blöt-av-svett-liksom. Inte så mycket folk ute och naturen visar vart skåpet ska stå. Dessutom är det sällan jag ångrar ett träningspass. Skönt att mota Jetlag i grind efter första arbetsdagen. Helst utomhus. Alltid utomhus.

Hoppar du över träningen när det är sånt här väder?

16 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Nejdå! Dåligt väder är bara en extra utmaning och stärker pannbenet lite till! Faktiskt är det nästan härligast att springa när det regnar.
Har förresten glömt att gratulera dig till vinsten: GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!

Ann-Sofi sa...

Försöker köra mitt pass även om det känns jäkligt motigt ibland. Men som sagt....det är sällan man ångrar det efteråt!

Ulrika sa...

Just så gick mina tankar när jag gav mig ut på lunchlöpning. Svett eller regn liksom, kvittar ju på vilket sätt man blir blöt. En dusch ska man ju ta efteråt hursomhelst. Välkommen tillbaka och grattis till det stora priset!

Jojje sa...

Nix pix. Det jobbigaste är FÖRE. Det är bara skönt UNDER. Och alldeles underbart EFTER. Det konstiga är att även fast man vet att det är skönt UNDER och ljuvligt EFTER så tar det i alla fall emot FÖRE?? ologiskt...

MarathonMia sa...

Anna: Håller med - bästa pannbensbyggarväder!

Ann-Sofie: Eller hur. Fan att jag gick ut och sprang när det regnade! Har aldrig hört det...

Ulrika: Tackar - juste! Och kanske en skön bastu blir ännu skönare!

Jojje: Människan är ologisk, lite smådum... och inte alltid konsekvent :D Härligt va!

Unknown sa...

Aldrig så fort jag tänker tanken att stå över så blir passet dubbelt så långt =)

Knäppt jag vet men sån är jag, Peace Love och Löparskor!

Träningsglädje sa...

regn eller extrem värme är bästa löparvädret. fast svårast att komma ut i!

Karin Engen sa...

Nej nej, absolut inte! Började dagen med lite morgonlöpning i spöregn, helt ok även om jag självklart föredrar typ grönska och vårsol men det inträffar inte så ofta i götet ;)

Lotta sa...

Hoppade INTE i dag iaf! ;) Långpass var inplanerat och långpass (med mina mått mätt) blev det. +1, regn som blev stora blaffiga snöflingor under rundan som sedan blev regn igen. det hade varit så enkelt, inte att hoppa över träningen, men att byta långpass utomhus mot nån variant inomhus, men så byggs inga pannben! ;)

som inbiten inomhustränande och ganska nybakad "riktig löpare" är det stort för mig - både att jag verkligen gav mig ut i det de flesta jag känner skulle kalla riktigt skitväder (och en och annan menar är helt vansinnigt att ge sig ut och träna i) och att jag sprang nästan 17 km och det ändå inte var det längsta jag sprungit. :D

Camilla sa...

Jag sprang hem från jobbet i regn... Som någon sa här tidigare: det svåraste är att komma ut. När du väl är igång är det alltid gött, oavsett väderlek.

Carina sa...

Nix, ännu har inget väder stoppat mig från att träna ute. Jag gillar när det är lite småjävligt :). Sen är ofta tillfredsställelsen lite extra hög just sådana dagar.

10Sekunder sa...

Nix var ute i +4 å regn i morse. Första gången med underställsbrallor under löpartightsen. Funkade fint

10Sekunder sa...

Jag ställer in utomhusträning om det är tjuvhalt. Vill inte riskera för mycket. Jag har en X-trainer i garaget som får stå till tjänst i bland

Nipe sa...

Absolut bästa vädret att träna i ! Älskar att springa på vinterhalvåret.

Jojje sa...

För övrigt så är regn en förutsättning för liv på vår planet..

MarathonMia sa...

Jesper: Ja - man är ju redan ute och svettig och blöt så då kan man ju lika bra fortsätta!

Träningsglädje: Mycket sant. Bara att jag föredrar extrem kyla före värme - men det bygger ju pannben!

Karin: Det är kanske därför man gillar grönska och vårsol så mycket. Vi behöver både och!

Lotta: Hatten av! 17km i regn/snö är bra jobbat!

Camilla: Hur torr och skön man än känner sig innan så känns det ändå bättre efter... fiskminnet trängs undan lite för bekvämligheten.

Carina: haha - ja du går ut och märker mitt i rundan att det är väder också? :D

10sekunder: All träning är bra träning. Vi måste ju få drömma oss ut också!

Nipe: håller med!

Jojje: Och en förutsättning för ett lerigt NMT-pass! Tack för teamet idag!