Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 20 november 2010

Må bra med dagsljus!

Jag skickade ut ett litet peppmail till mina online-adepter förra veckan och "beordrade dem" 15+15 minuter piggelinatid.


15 minuter ute i solen för att få dagsljus. Tallkottskörteln som tydligen sitter i hjärnan måste få sitt (min mamma har lurat i mig att den sitter vid halsen...någon som vet om något annat ljuskänsligt sitter där?). Gå ut på lunchen och sola kotten, undvik solglasögon och plocka upp dagsljuset med ögonen. 15 minuter för ditt välbefinnande.

Sen finns det alltid 15 minuters extra sömn att hitta. Lägg dig 7,5 minuter tidigare och ställ klockan 7,5 (går det??) senare på morgonen. Pigg-pigge-piggsvin.

Sen går det ju alltid att lapa lite extra solljus genom att jogga på lunchen..

Jag valde en fredgslunch. Jag valde sällskap av FabFour.

Jag sprang lite - De sprang mycket. 7x backintervaller i blekfin vintersol. Hög, klar luft och skogen som iakktagare. Vilan beståd av armhävningar och situps. Allt för att göra dem starka inför sitt kommande lopp.
Själv solade jag kotten och knådade min vänstra skinka. Allt för välbefinnandets skull. Sedan i ilfart tillbaka till kontoret för att hinna möta deadlines, störa kollegor och kraftsamla för IKEA. Mitt fredagsmys med Stekaren.

3 kommentarer:

anneliten sa...

Körteln vid halsen är sköldkörteln (tyroidea). Den är viktig för ämnesomsättningen.

MarathonMia sa...

Anneliten...men vill den ha sol?! Vad har min mamma fått för knasigheter för sig?

Malin sa...

Hon kanske blandat ihop hypofysen (också starkt inblandad i hormoner)som sitter typ i halsen uppe vid näsan, och epifysen (tallkottkörteln)?