Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 8 november 2010

NMT goes Central Park - vi höll nollan!

Fick ett meddelande av David från NMT som också befann sig i New York för att beskåda NYC Marathon... "Lust att köra lite NMT före frukost i morgon?"


Självklart. Tog med mig Alex och Kattis (Elin som egentligen har friluftsdag idag och skulle följa med - hade grym träningsvärk i hela kroppen efter 6 kilometersrundan och shoppingpromenerande i 33,9 kilometer - så hon stannade kvar i sängen) och mötte David så passande på Army Pl vid början av Central Park.

Hursomhelst.

Vi värmde upp och körde lite styrka. Sedan satte vi av runt sjön. Här började vi räkna hur många löpare vi passerade. Ett-noll...Två-noll...Tre-noll. Här kommer en rapp löpare upp jämsides fast en bit bredvid. Vi tänker inte låta honom spräcka vår nolla. Alex ökar takten. Vi springer i 4:40-tempo. Killen ökar också. Vi ökar. Han ökar... Klockan visar fart på 4:08 - vi fortsätter. Vi passerar några till - räknar upp till sju-noll. Vi vägrar låta snabbfotingen springa förbi oss, vi håller vår höga fart samtidigt som vi projicerar över "Du är hungrig - sluta jaga oss!". Plötsligt ger sig killen och svänger av. Vi saktar ner tempot och pustar ut. Resultatet blev till slut Nio-Noll till NMT vs Central Park Joggare.Vi testade "röret" i form av bänkar, körde dips, krokodilarmhävningsgång och situps á la Magnus-Spyfys på mur. Hade tänkt låta Alex "bada" lite, men vi insåg att vattnet var för rent och inte skulle gå igenom Brunos kravspec för baderi och springande i geggadiken... Så här såg det ut:


5 kommentarer:

Unknown sa...

Inte illa =)

Undrar vad snabbfotingen egentligen tänkte, han som var van att dominera sin park på morgonen. Förr eller senare är det någon som pinkar i ens revir det liksom bara är så =)

Hoppas du får en kanondag!

Peace Love och Löparskor

Louise sa...

Haha! Vilken härlig idé med NMT City-version i NYC!

Cattis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cattis sa...

*skrattar högt i min ensamhet* NI är ju bara för roliga.... funderar oxå på vad snabbfotingen tänkte.

kramkram

Ingmarie sa...

Både tidningar och tv borde ha varit där! och ni skulle pratat svenska och sett så där oförskämt glada och hurtiga ut! Vilken succé!Är säker på att ni fick många avundsjuka blickar och vem vet, de kanske härmar er? (Men utan er kommer det naturligtvis bara att bli en billig kopia)