Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 16 november 2010

Snillet spekulerar!

Under mina två 100 mileslopp och under GAX Trans Scania 246 kilometer har jag hunnit filosofera mycket.

En tankfull Mia, fylld av glädje, tillförsikt, hopp och tro. Drömmar förverkligas, tankar tänks - känslor blir kända och insikter tänds. 25 timmar sprungna tillsammans med teamkamraten Staffan under GAX 100 miles 2009. Foto: privat

Under så lång tid och fysisk påfrestning möter man sig själv själsligen. Jag har hunnit vända ut-och-in på tankar och känslor. Verkligen känt känslor. Verkligen landat själsligen. I en harmonisk balans och Mindfulness har jag berättelser och upplevelser inom mig som jag tror att bara två människor på jorden orkar/vill/intresserar sig av. Jag har inte tagit upp det till dagens ljus eller satt ord på det ännu. Kanske blir det så småningom en bok...

Hursomhelst.

Under semesterresan har jag i alla fall kommit fram till två djupt filosofiska... eller njae...kanske fysiologiska förklaringar.

1. Varför håret i höger armhåla växer ut snabbare än stubbet (stubben?) i vänster armhåla.
Förklaringen är enkel. På Atlantflygningar, eller när man delar hotellrum med många är det viktigt-att-sova-stilla. Min gamnacke vickar ner åt höger och gör så att dreggelsträngen väter min högra armhåla. Dregglet i sin tur gör att hårstubben växer och frodas där snabbare.

2. Fötterna åldras sist!
Efter en Atlantflygning eller långresa så hamnar jag hemma med torrt, narigt ansikte och torra händer. Benen är vätskefyllda stockar. Allt vätskigt som ska hjälpa till att hålla ansikte, läppar och händer fuktiga har liksom trillat neråt. Med detta som grund tänker jag att man kanske åldras likadant - så att fötterna liksom blir gamla sist. Rynkorna börjar i fejjan och slutar på stortån och det kan vara åratal emellan. När jag blir gammal ska jag gå med flip-flop och vara stolt över mina löparfötter.

Kanske skulle jag doktorera i något av ovanstående?

8 kommentarer:

Sofie sa...

Du är underbar Mia.

Men du vet väl att man inte ska ha kompressionsstrumporna på huvudet? (Eller kanske man ska? - I såfall ska jag ha det när jag flyger från USA i morgon)

Unknown sa...

Kan inte annat än instämma med Sofie helt underbart. Ser fram mot din bok full med Mia-visdom om allt vi inte visste någonting om men vi dör av längtan att upptäcka.

Ta hand om dig, Peace Love och Löparskor!

Ann sa...

Hahaha, skrattar så jag får torka havregrynsgrötslunchen från dataskärmen.
Ha en underbar tisdag underbara du!

Christel sa...

Men hallå....detta är ju viktiga saker. Det är sånt som gör att man ligger sömnlös natt efter natt.
Min stora fråga i livet är varför håret på "muffen" försvinner i mitten och istället breder ut sig i sidled mot ljumskarna.

MarathonMia sa...

Sofie: Jamen dåså - då får jag se till att ha fuktighetsbevarande kompressionsstrumpor på huvudet nästa gång :)

Jesper: Undrar vilken förläggare som skulle stå ut....

Ann: shit vad sugen jag blev på havregrynsgröt.

Christel: jomensåhärärdet... det är ju för att man ska kalla den bikinilinjen.

Anonym sa...

Den ständiga frågan är om man steker/grillar korvar längs med eller tvärsöver...

/10sekunder

kritan sa...

Du kan väl göra en tvärvetenskaplig studie där du kombinerar punkt 1 o 2 med utläggningen om våfflor..

Men du kan nog skrapa ihop material till tre avhandlingar.. minst..

:-)

MarathonMia sa...

10 sekunder: usch - den är så svår - därför undviker jag korv.

Kritan: Bra kreativitet där!