Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 2 november 2010

Fast food hos Mia

Jag äter väldigt sällan färdigmat eller halvfabrikat. Ibland är det ändå bråttom och sonen vill gärna ha rejält med proteiner efter träningen, så igår blev detta middagen.Foto: hungrig Mia

Hemgjord pytt-i-panna på kalvytterfilé, mandelpotatis, chorizo med 86% kött och strimlad kalkon. Givetvis serverade jag stekt ägg till. Missade totalt grönsaksbiten och fick nöja mig med lunchens vitamin- och mineralintag för jag var trött och slutkörd. Ja - självklart var det rester från andra genomtänkta måltider.

På tal om mat...Foto: lånat från Terese Alvén

I morse var jag på frukostseminarium med tidningen Chef. Det är också fast food för mig - för jag behöver ju inte tillaga den, bara äta. Där föreläste Henrik Bunge från Adidas tillsammans med sin kollega Stefan Rehn. Det första som slog mig var storleken på portionerna som jag, Petra Månström och Terese Alvén åt. Dubbla tallrikar med bröd, pålägg, äggröra, yoghurt, fruktsallad, grönsaker, croisanter... Inte alls bara en liten yoghurt som andra tjejer. Men tränar man mycket behövs mycket energi. Det andra som slog mig var att jag är rätt normal i mina utmaningar om jag jämför mig med Adidaschefen som dagen till ära kom iklädd blåtira.

Foto: Imponerad Mia som missade vinkeln på blåtiran

Föreläsarna kom inkutandes i tights och visade alla muskler på scen. Jag funderade ett tag på hur det skulle se ut på vår arbetsplats om vi höll i mötena träningsklädda... och kom till min förvåning på att vår Nordenchef är grymt vältränad. Han cyklar, åker skidor och är i så grymt gott skick att han inte heller skulle se särskilt dum ut i tights från Adidas under mötet.

Kan du tänka dig din chef i löpartights under ett möte?

18 kommentarer:

Marre sa...

Kunde bara fokusera på hans tights första minutrarna, fy Marre..... ;-) Det var kul att träffa dig på riktigt, Mia!

Annelie sa...

Jag har varit på arbetsplatser (arbetar som receptionist på ett bemanningsföretag så jag hoppar runt lite) där de kombinerat 'löppass på Djurgården' med 'intern möte'. Alltså - chefen i löpartights på mötet, liksom övriga deltagare.

Staffan sa...

Min chef är f d marathonlöpare och hänger med på en lunchrunda ibland, dock oftast iförd prassliga vindbrallor och inte tights.

Han är en väldigt bra chef och ännu bättre att han förstår oss som väljer att prioritera träning på lunchen ett par gånger i veckan

MarathonMia sa...

Marre: Majgådd! Det var svårt att fokusera på annat först! verkligen kul att ses IRL!

Annelie: Jag har också deltagit på möten i löparspåret - mycket bra sätt att konferera på!

Staffan: Sånna chefer ska man vara rädd om. Jag har haft det i två omgångar!

Petra sa...

Hihi, inte många vd:ar som klär så fint i så avslöjande tights ;-) KUL att träffa dig!

Träningsglädje sa...

adidaschefen lever väl sitt varumärke. ni jobbar ju med helt andra grejer - så om ni skulle leva ert varumärke, vad skulle ni ha på er då?

MarathonMia sa...

Petra: Supernajs

Sara: Vi skulle ha röda hattar.

Ingmarie sa...

Det beror på... Inom sjukvården-nej. Fast det hade onekligen väckt en hel del uppmärksamhet! Och visst ÄR det härligt att få känna sig ganska "normal" emellanåt. :-)

Louise sa...

I kultursektorn är de flesta väldigt tillbakalutade - ett möte i tights skulle nog funka. Och eftersom det är jag som är chefen hos oss så borde jag kanske sätta en ny standard?! :-)

Frida sa...

På mina möten har ibland alla deltagare löpartights... :)

anneliten sa...

Kommer att tänka på en gång när jag just börjat ett nytt jobb. Bland det första jag gjorde var att hålla en presentation för nya arbetskamrater på Hasseluddens Yasuragi. Alla klädda i kimonos. Männen ovana att sitta diskret i "omlottkjol". Många kallingar synliga från platsen där jag stod. Kändes inte helt bekvämt... Löpartights hade varit mycket bättre!

johan sa...

Ser gott ut;)

Annette Garcia sa...

Skulle min chef vara lika snygg så skulle jag absolut önska mig honom i tights under mötet :)

Tack för en härlig träning ikväll, Mia. Jag hade aldrig klarat av intervallerna om inte du hade puschat mig och tvingat mig till den dära sista intervallen och spurterna! Kanon jobb!

Träningsglädje sa...

imorgon kommer jag ha möten i Craftkläder. och nikeskor. me lajki.

Catharina sa...

Hehe, jag skulle ha ganska kul om min chef kom i löpartights... Tror inte ens han haft det när vi sprungit lopp med jobbet, snarare shorts om jag minns rätt.

Apropå "klä sig i sitt varumärke" - Jobbar på bank så närmast till hands ligger väl pengar. Å andra sidan jobbar vi främst med mer abstrakta saker och värdepapper (som oftast inte ens är papper utan mer något elektroniskt)... Nej, vi får gå nakna helt enkelt. Mycket underhållande för mig då majoriteten av kollegorna är män ;-)

MarathonMia sa...

Ingmarie: Du din lyckos får ju till och med jobba i löpartights!

Löplust: Ah - om det är lite Söder/kulturella sådär så kanske folk inte ens förstår att det är just träningstights utan bara ett fantastiskt funktionellt plagg som råkar vara tight?

Anneliten: Du får inte glömma bort att jag ser allt i bilder när jag får saker beskrivna för mig. Just nu visualiserar jag mig mina kollegor i morgonrock och kallingar... no good.

johan: försvinnande gott!

Annette: Jo det var en fining! Mycket bra jobbat igår!!!!

Träningsglädje: Me lijki too. Jag ska coacha på kvällen och kanske drar på mig löparkläderna lagom till tre-fikat!

Catharina: Skoj om några rådgivare hade löpartights skjorta och kavaj - och sedan reste sig... moahahaha

Nipe sa...

Eh, nä.. Vår chef bantar ständigt, men vägrar träna överhuvudtaget...

Anonym sa...

Bra exempel på "living the brand". Och han lyckades sannerligen få "pressen" att skriva om det. Varje blogg jag varit in på som var inbjuden till detta event har bloggat om hans tights :)

Kul att du har börjat onlinecoacha löpare! Passar nog dig perfekt!