Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 6 november 2010

Cool insats av någon som hatar att kuta!

När jag, dottern (och sonen) packade inför New York resan packade hon ner löparskor. Entusiastiskt lånade hon löpartoppar och ville springa på morgonen med mig. Ambitioner brukar vara bra, fast rätt ofta blir det skönare att sova - vila ut efter lång resa - satsa på shoppingen. Särskilt om man inte sprungit längre än 2 kilometer i sitt liv.

Jag blev lite förvånad när Elin skuttade ur sängen före 5 imorse och glatt klädde på sig löparkläder. Jag ställde in mig på att det blir en lugn 2,5-3-kilometersrunda i ett mörkt New York. Medan son Alex sov träningsvärken av sig, svidade vi om till löparstassen. Så här såg vi ut när vi startade...
Vi tog oss till för oss kända platser och kramade en och annan brunstig tjur...
Och så här avslutade Elin den 6,3 (sexkåmmatre!) kilometer långa före-frukost-joggen. Det där med pannben kan vara ärftligt!
30 meter utfallssteg - klart jag hakade på. Det blir en finfin start för oss nu när vi ska utsätta benen för shopping på Manhattan idag. Vi får se hur stunsen i benen på Elin är imorgon bitti när jag väcker henne vid 5 och frågar om en runda...

3 kommentarer:

anneliten sa...

Aha! Än finns det hopp alltså. Att tonårstjejerna mina kan bli löparkompisar. Båda två har medfödd talang och mycket snygga löpsteg (betydligt bättre än mina) men ingen som helst motivation att springa bara för springandets skull. Om det inte finns en boll eller en trampett i andra änden av rushen - då går det däremot bra.

Shoppa loss nu!

Helena sa...

Härligt!! Vet inte om det är ärftligt men har man en perfekt förebild omkring sig hemma så kan det ju inte bli annat än bra! Gud vad mysigt ni har!! Jag säger som anneliten: shoppa loss!!! kram!!!

Fabian sa...

Jag blir avundsjuk :-)

Lycka till idag!