Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 4 april 2008

Sexiga spetstrosor i all sin ära...

...men det är ingenting jag kommer springa i framöver. De skaver.

Göran, maratonkillen på jobbet, är sjuk. Riktigt sjuk. Han har inte kutat på över 2 veckor. Han börjar se deprimerad ut. Jag lider med Göran. Han ställde in dagens lunchjogg, så den fick jag ta helt själv. Fick smyga iväg tyst med träningsbagen för att undvika att han eventuellt skulle falla till golvet och bryta ihop i gråtkramper totalt.

Dagens pass blev 10,26km. Petade in mitt livs andra tusing. Efter prick 7 km ökade jag alltså. Det lutade lite uppåt på ett ställe och jag sneglade på klockan, 4:58-tempo, kände bra flyt i benen. Sneglade på klockan igen 4:12-tempo...bara 200 meter kvar...ökade... 20meter...stopp. Stannade klockan, flåsade ut och hoppades på en bra tusing. Förra gången jag körde en snabb tusing på löpband gjorde jag det i 4:30 rakt igenom. Satte igång klockan och sprang lugnt tillbaka till kontoret. Utan att tjuvkika hur tusingen gått.

Har precis laddat ner löpturen från min Garmin in i datorn. Mitt livs andra tusing gjordes i 4:22-tempo! Heja mig. Nästa vecka ska jag göra två. Två tusingar. Övning ger färdighet. Och förhoppningsvis snabbhet.

Nu har jag ätit en stor lunch och njuter av eftermiddagssolen genom fönstret och mjukare underkläder :-)


Längd: 10,26 km

Tid: 53:54 min

Genomsnitt: 5:15/km

Medelpuls: 154 (max 172)

Jag sprang om: 1

Blev omsprungen av: 0

3 kommentarer:

Karin sa...

Heja tjejen!!! Bravo!

MarathonMia sa...

På jobbet asgarvade dem och sa att "Det där var väl inga intervaller". Neeeeej - inte ännu. Men DET SKA BLI. Jag vill inte bli för snabb för fort... Två efter varandra blir intervaller.

Karin sa...

Precis! Och man måste ju börja någonstans, dvs med en intervall. Så det så! ;)