Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 26 april 2008

Flower Power

Men Pippi! Varför vattnar du blommorna när det regnar?
- Har jag bestämt mig för att vattna blommorna SÅ vattnar jag blommorna. Även om det regnar.
Jag hade egentligen bara tänkt lufta mina nya blommiga skor i en långsam jogg tillsammans med Snabba Karin. Mitt under rundan började det att regna. Efter en stund öppnade sig himlen och det vräkte ner. Men löprundan blev så bra ändå. Mycket snack om livet, löpning och löparprylar. Eftersom våren bjuder på så många promenerande människor längs parkerna kom regnet som en räddande ängel. Norr mälarstrand var nästintill tomt, så när på pensionärsparet som med tidningar som skydd över huvudet, ledset tittade på sin engångsgrill som osade slocknande kol och misslyckad picnic.

De nya skorna kändes mycket bra. Lätta att springa och jag kände ingenting i vaderna som killen på Runner’s Store varnade om. I och för sig sprang vi nu väldigt långsamt – det blev 8:54 kilometer på 49:52 minuter, snitt 5:50, medelpuls 145 (157) och det kan vara därför vadkänningarna uteblev.

Lördagen började med promenad med mannen, core och lunch med Lilla Duktig som äntligen kommit hem från Thailand, för att senare köra löpning med de blommiga Asics Noosa. Mycket bra lördag – nu laddar jag för morgondagens tremilare.

Mina blommiga skor frodas och mår bra i hallan – om än något blöta. Jag behöver nog inte tillsätta gödsel just nu – för nästa gång vill de ha sol!

6 kommentarer:

Karin sa...

*fniss* Ja, stackars pensionärspar... Det var nästan synd om dom på riktigt!
Tack för en riktigt härlig snack-runda! Kan vi inte göra det igen? Vi har ju så mycket att prata om ;-)

För övrigt tycker jag att dina blommiga skor var skitsnygga! Det var nog därför grabbgänget busvisslade efter oss ;-)

MarathonMia sa...

själklart springer vi igen! Tack, jag är mycket glad över skorna... även om min sons polare tyckte jag såg "Flower Power" ut när jag kom till porten i blommiga skor, som en dränkt katt.

Karin sa...

:-)
Du var skitsnygg ju! Synd att det blev lite blött mot slutet bara... Busschauffören stirrade misstänksamt på mig när jag kom in och dröp av väta. Jag kan väl inte rå för att det regnade heller?!

MarathonMia sa...

Eller hur! Vatten är vackert på alla sätt och vis!

MoorFlax sa...

Var in på dinn jogg-plats och såg att du sprungit 87 mil hittills i år. Jag är grymt imponerad men samtidigt orolig att mina 30 mil hittills inte räcker för att överleva en mara.
Lycka till och i år kanske du hamnar bland de 200!

MarathonMia sa...

Moorflax: Välkommen hit! 30 mil kan fungera om du sprungit några långpass. Jag tror inte att jag kommer bland de 200 främsta damerna i år, siktar på det nästa år...