Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 9 april 2008

Skinksnöre

Jag rör mig som en Barbiedocka som har fel på höger ben - det sitter liksom inte fast.

Det här blir min officiella ursäkt till min son:

-Förlåt Alex. Du har rätt. Det är inte skönt att jogga med en ond hamstring. Förlåt att jag sa att det skulle bli bättre med en joggingtur som satte igång blodcirkulationen den där gången när du skadade dig på Gothia Cup. Trots din ringa ålder hade du rätt. Det gör ont. Det är inte skönt. Och framförallt. Det. Känns. Inte. Bättre. Jag älskar dig och hoppas att du tar emot min ursäkt.

Med ömmande hamstring (somliga straffar Gud efter 4 år) sprang jag idag 9,11 kilometer i halvstorm i Helsingfors. Kilometertiden stannade på 5:14 (men var nere i 4:51 sista kilometern -woho00!). Mitt högra ben, eller rättare sagt, höft/rump/rumveck/nermotlåret-typ-fransyskan på höger sida ömmade rejält redan i morsen. Jag vägrar att ha ont. Jag vägrar att erkänna att jag har ont. Men eftersom jag förknippar denna ny göra-ont-känsla med skammen att ha tvingat min son att jogga med liknande värk måste den erkännas. Något jag lärt mig de senaste åren är att göra upp med mitt förflutna och med knasigheter på en gång. Så det gör jag nu.

Oavsett om vissa tips varit rätt dumma, hoppas jag att den övervägande delen av tips (ursäkta - men jag tipsar folk om saker hela tiden utan att de ber om det. Men jag har inte börjat bearbeta denna dåliga sida ännu...) i alla fall har lett till en positiv utdelning.

Här kommer dagens tips: OM det sitter en liten dosa med en springa i och texten "Main Switch" på precis innanför hotellrumsdörren, är det troligtvis där du ska stoppa nyckelkortet för att kunna tända lamporna. Gå alltså inte ner till receptionen och säg att samtliga glödlampor är trasiga i rummet.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha ;-) Woooohooo ;-)
That's funny! What's did he/she say when you asked about the switch ?? ;-))
Go Mia Go Mia

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha ;-) Woooohooo ;-)
That's funny! What's did he/she say when you asked about the switch ?? ;-))
Go Mia Go Mia

MarathonMia sa...

hmmm - typ - Du har väl satt i kortet i switchen vid dörren? Jag tror att jag fann mig snabbt -ouuuoooom...kanske åt fel håll?!

Anonym sa...

:-D Klockrent... Men du är säkert inte den första...

MarathonMia sa...

fast kanske den första som erkänner!

Karin sa...

*fniss* Jag känner såå väl igen mig. Fast i mitt fall hade jag vänt kortet uppochner och hävdade envist att jag fått fel kort eftersom jag inte kom in i rummet...
Låter som om dina hamstrings behöver en ond armbåge på sig, naprapaten nästa?! Hoppas det onda försvinner snart!

MarathonMia sa...

Blond? Jag? :-)

Karin sa...

Kan man vara blond lite av och till? Då är jag det...;)

MarathonMia sa...

Såklart man kan! Det är inte en hårfärg - det är ett tillstånd ;-) som man själv bestämmer över. tror jag.

MarathonMia sa...

Såklart man kan! Det är inte en hårfärg - det är ett tillstånd ;-) som man själv bestämmer över. tror jag.