Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 1 april 2008

Söders hjältar hedrade staden!

Nu hedrar jag mina älskade ben! Puss på er.

Kvällens backträning visade sig bli Västerbron x6. Ja, ni läste rätt. Vi sprang frivilligt över Västerbron 6 gånger (jag 7, eftersom jag joggade till träningen, via just Västerbron). Rally-Allan tyckte att vi kunde hedra staden eftersom den första vårkvällen var så fin. Det visade sig vara ett mycket bra förslag!

Hade lurat ner snabba Karin till Zinken, träffade henne vid huvudentrén för att visa vägen till klubblokalen. Jag sa att hon också var min syrra (ett dåligt försök på ett aprilskämt, folk trodde på mig). Kort uppvärmning via Tanto, sen bar det av. Rally-Allan instruerade oss: ”Där vid övergångsstället ökar ni farten och håller den upp till toppen på Västerbron, jogga ner på andra sidan och forcera bron från det hållet – öka uppför”.

Okej, det var bara att lyda! Men öka…? Det blev mer…inte sakta ner. Det var tufft. Jag hamnade drygt 200 meter efter den snabba gruppen och körde själv. Karin peppade ett par gånger när hon kikade upp vid nedvarvningen. Jag höll jämnt avstånd till snabba gruppen och kände mig grymt duktig när den sjätte intervallen var klar, i solnedgången på Västerbron. Det var stort. Det var vackert.Passets bonus: Kul att snabba Karin tyckte att det var roligt att vara med.
Passets pepp: Nisse's "Inte skulle vi väl öka redan i den här backen va'?"
Passets höjdpunkt: När jag kom upp på toppen av Västerbron den sjätte gången.
Passets haktappning: Rally-Allans omkörning av samtliga
Passets ängel: Snabba Karin, som lånade ut pengar så jag kunde åka kommunalt hem. Kroppen är helt slut. Tack mina älskade ben för att ni orkade med kvällens pass!

Totalt sprunget idag: 17km inkl lång backintervall a la’ Västerbron
Totaltid: 1:33:57 inkl lång väntan vid rödljus.
Snittid: 5:31
Medelpuls: 152 (max 169)

12 kommentarer:

Karin sa...

Dagens hjälte: Du, som fick med mig! Som orkade Västerbron en extra gång! Och som hade 5 K i benen redan innan passet. Heder åt dig och dina ben! Vila gott nu, det är du mer än värd :-)

Tror du att vi någon gång får lika snabba ben som Rally-Allan?! Det såg ju inte ens jobbigt ut när han sprang...

MarathonMia sa...

Tackar. Nån gång - om så bara för ett par minuter, ska jag springa lika snabbt som Allan, och se så där oberörd ut! Undrar hur han ser ut när han tar i? Vi kanske kan smygfota honom på Stadion när han kör sina 10 tusinga?!

Karin sa...

Jaaa! Det gör vi :-) (om inte annat kan vi försöka använda bilderna till ett fotomontage med våra ansikten istället...)

Karin sa...

Coolt att springa intervaller på självaste västerbron! Måste ha vart en härlig utsikt iaf!
Bra kämpat!

Är alla så supersnabba i Linnea eller? (undrar om man nångång ska våga att hänga på)

MarathonMia sa...

Karin: Bra idé med fotomontage! Fast jag bettar på att han inte kommer avslöja innan han ska köra dem! Vi kommer bara få veta i efterhand när han skryter på bloggen... :-)

Nike: Vi är blandad valör, du tillhör förmodligen MIN grupp (vilken jag var helt enams i igår...) så du är såååå välkommen!

Vi delar in oss i 4:30 / 5:30 / 6:30 -grupper. Ungefär.

Karin sa...

Tusan också ;) Jag orkar inte hänga runt Stadion jämt och ständigt... Får väl lägga planen på is så länge.
Jag var nog ganska ensam i min grupp också... Sprang mest för mig själv, men det var kul ändå :-)

Anonym sa...

Ja, eller så frågar ni Allan när han springer.... Så slipper ni smyga... Han ÄR inte alls farlig...

Karin sa...

... eller så lägger vi planen åt sidan... så länge ;)

MarathonMia sa...

Jag gillar överraskningar. Jag ska banne mig "ta honom på bar gärning!" NÅGON gång måste han ju kämpa starkt och se trött och sliten ut! Annars kan man ju inte genomföra tusingar i hans tempo!

Här frågas inte. Halva nöjet är ju att "lista ut". (och skaffa sig en bra kamera...?)

Karin sa...

Min mobilkamera funkar bra... ;)

MarathonMia sa...

Då så. check. Det kan hända att vi får kombinera utflykten med långpass, alternativt snabbdistans...

Karin sa...

Hahahaha, whatever it takes... ;)