Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 29 april 2008

Västerbron rockar!


Västerbron är den vackraste platsen i Stockholm. Den är sex-gånger-över-och-tillbaka-vacker. Idag hedrade vi staden och Allan.

Tänk er känslan av att ha genomfört ett helt underbart intervallpass. Tänk er sedan alla glada, mysiga IF Linnéa:re som delar känslan med er. Obetalbart. Tänk er Helena som gav sig f-n på att köra 6 intervaller och gjorde det! Eller Snabba Karin som är lika snabb som de snabbaste killarna. Sån vill jag bli när jag blir stor!

Vi startade med lugn uppvärmning från Zinken ner via Tanto. Här gassade solen och gräsmattorna var täckta av försommarfestande ungdomar, engångsgrillar, starköl och lådvin. Karin försökte rekrytera lite fler löpare, men coach Nisse hojtade: ”Har ni druckit alkohol är ni inte välkomna, vi står för ’Spola Kröken’ här”. Jomenvisst. Särskilt som vår huvudcoach just nu ligger på ett hotellrum i New York och sover ruset av sig efter en veckas öldrickande.

Vi körde de underbara Västerbrointervallerna (orkar inte kolla metrar och sånt från Garmin, men det finns sparat för den som är intresserad…) Total mängd uppvärmning, intervaller och nedvarv: 12,96 km – total tid: 1:10:28. Jag kände mig alldeles för pigg och fräsh efteråt vilket tyder på att jag sprungit alldeles för långsamt. Medelpulsen på 150 (max 170) visar väl också detta.

Himlen var vackert blå, utsikten från Västerbron fick mig att tappa andan. Vi sprang om cyklister, flåsade rökare i nacken och jag prydde bron med mina nya, snygga blommiga skor!


10 kommentarer:

Karin sa...

Vad härligt det låter! =) Jag vill också med på västerbron! Och supersnygga skor, du!

MarathonMia sa...

Tackar! Snabba Karin sprang om cyklister idag...jag tycker hon kan vara din cykelhare också :-)

Karin sa...

Ja, visst var det taskigt att jag inte fick rekrytera?! ;-)
Nu var jag ju inte så himla snabb, killen var lååååångt framför mig och Rebecca saknades klart ikväll. Och hon 14-åringen som är galet snabb. Men vilken kväll! Vilken gemenskap! Och vilka himla snygga ben du har, de matchar dina skor :-)
Hurra för dig & för väl genomförda intervaller!!

Anonym sa...

Herregud, vilka snygga skor....jag dör, vill också ha, vill också ha!

Du är den snyggaste löparen i hela världen nu, helt perfekt. I´m your biggest fan!!!!

Puss!
Mia

Anonym sa...

Snyggt jobbat!
Och så världen läckraste löpardojjorna på det. Vill ha!!!!

Katarina M-I sa...

ojojoj, vilken löparglädje, snygga skor och tokryck bland festande Stockholmare:)Man blir helt glad bara av läsandet!

Masse sa...

Karin: Hur kan hennes ben matcha skorna? Oj, jag kanske trampade på en öm tå nu. Mia, f'låt, du kanske skäms för dina blommiga ben? ;-)

MarathonMia sa...

Karin: en magisk kväll helt enkelt :-)

Mia: det finns bara två Mia Thomsen...två Mia Thomsen...

Bureborn: To die for...

Cykelmygga: Välkommen hit - vi värmer bara upp tokrycken för en annan knasig idé... att jogga en pubrunda runt söder vid 3-snåret på natten och vara så där äckligt hurtiga när folk mår tjyvens på väg hem från krogen :-)

Masse: Det är inte svårt att trampa på en öm tå i dessa tider...har tre stycken just nu ;-) - och JA, skorna var ju meningen att matcha mina blommiga ben...

Karin sa...

Åkej då, det var syftningsfel ;-) Jag menade ju att Mias ben & skor är snygga och alltså matchar varandra ;-P
Mia, när tar vi pubrundan runt söder? Och då menar jag inte berusade på öl utan på endorfiner... ;-)

Anonym sa...

var kan man köpa de där blommigs skorna??