Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 17 april 2008

Framvagnsjustering

Hoppade över morgonens tänkta pass på 13km med 3 tusingar. Hur trotsig jag än kände mig igår så var det liksom bortblåst imorse och min ömmande skinka bad mig ta det lugnt. Vaddå hoppa över förresten, jag har bara flyttat det. Tills imorgon kväll eller lördag kanske.

Var hos naprapaten vid lunchtid för att få min dom om skinktillståndet… eventuell piratkopia av Ichias? En Piriformis i kläm? Allmänt sätesknorr? Jag fick lägga mig på mage och hon sa direkt utan krumilurer – din högra sida (höft och rumpa) är supersvullen – det blir nålar! Jag hatar nålar. Jag tar aldrig bedövning hos tandläkaren eller på BB för att jag är så fruktansvärt spruträdd. Fast jag har i och för sig varit mer hos tandläkaren än på BB. Jag blev kallsvettig om händerna och andades lugnt. Jag överlevde nålisättningen.

Hon knådade ryggen medan nålarna kämpade med en alltför spänd rumpmuskel, med hjälp av vibrationer. Efter nästan en halvtimmes vandalisering av min kropp togs nålarna bort och det var tid att justera den sneda ländryggen (med lite snett bäcken). Hon knöt ihop mig och knakade ut mig, nu är jag justerad och klar. Borde fått ett bokmärke, men vågade inte fråga efter ett. Hon sa i alla fall att ”tTräna på du, du får springa imorgon om du vill. Det är dessutom toppen att du tränar andra saker än bara löpning också.” Jag tar detta som ett klartecken till att mina tokträningar med core, dans, löpning och promenad på lördagar inte behöver strykas i schemat! .…men att jag ska vila de veckor Master Szalkai säger att det ska var lättare vecka – alltså inte ersätta löpningen med andra pass på gymet. Okejrå – för att det är du Josefin och för att du världens starkaste och bästa naprapat så tänker jag lyssna på ditt råd.

Åttahundrakilometersservice utförd. Check.

7 kommentarer:

Karin sa...

"Den som lyder råd är vis". Så är det ibland...
Men GRATTIS till en bra prognos ändå! Träningen räddad ju :-) Kör hårt, men lagom!

Lena sa...

Att ge råd är lätt. Att lyssna till dem är svårt. Speciellt när det handlar om att INTE träna.

Men man får väl se det från andra sidan. 95 av 100 svenskar borde träna mer. 4 tränar exakt rätt (typ de flesta bloggare, som Karin tex;)) och så finns det någon enstaka som tyvärr i perioder måste träna mindre och denna veckan är detta kanske du Mia. Förra veckan var det jag. Men ser man det så, så blir man ganska unik;))

MarathonMia sa...

Karin: lovar att köra lagom hårt. Glad att det bara var stela muskler och att jag faktiskt fick beskedet att jag FÅR träna. skönt.

Lena: Det känns genast mycket bättre. Det här är min "Träna-lite-mindre-vecka", någon annan får ta över nästa vecka. Känns skönt att balansera och dela på "downsen".

Karin sa...

Och för en månad sedan var jag så down att jag var beredd att lägga löpningen på hyllan... Det kommer alltid att gå upp och ner under träningsperioderna, hur bra man än blir :-)

Karin sa...

Det låter lite som att vi har samma problem ja. Min nappis sa att när ja låg på mage så låg min höft snett, så visst är man lite sneee.
Bra att du fick hjälp, och bra att du kan springa snart igen!

MarathonMia sa...

Karin: det går ju i vågor. Hoppas dock att vi alla har formtopp sista maj! :-)

Nike: Klart man blir lite sne av all träning, får lite slagsida. Jag känner avsevärd förbättring sedan jag började gå regelbundet till "nappis" (gulligt ord!). Nu säger hon att jag inte behöver återhämta mig i 2 dagar för att min kropp är van att få behandling.

Vilken förunderlig maskin kroppen är.

Anonym sa...

tur att du fortfarande kan/får springa!! Du är snart i mål tjejen! :)Inte långt kvar nu, jag håller tummarna för att din rumpmuskel ska hålla tills dess!!
/Sussie på distans