Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 25 mars 2009

Jag tänker inte jaga karlar

Det är så mycket roligare när de jagar mig!

Ibland är jag lite kaxig. Eller rättare sagt - Jag sticker ut hakan rätt ofta. Jag gillar att utmana folk och att bli utmanad. Jag gillar att förlora men älskar att vinna. Eller tvärtom. Jag gillar nämligen när andra människor lyckas också. Är det dessutom i en fight mot mig och han eller hon är en värdig vinnare - My pleasure!

Nu kanske jag stack ut hakan lite för tidigt. Efter att ha sprungit 7-8 mil på 4 dagar i Monte Gordo skickade jag ett mail till TSM-ledar-Pertti som springer mer än 25 mil i månaden och förmodligen alltid ligger på Top 3-listan på jogg.se (Kommuntoppen). Den 4 mars låg jag 4 mil före och frågade lite försynt "Hur ligger du till på Kommuntoppen?". Där började fighten.

Efter att ha sprungit 15 mil i Monte Gordo kände jag mig rätt trygg. Visst springer Pertti mycket, men jag hade ju Skövde 6-timmars att knarka lite kilometer på. Jag har konstant legat 4-6 mil före Pertti den här månaden, men nu är läget annorlunda. När jag har tagit vilodag har Pertti bränt av 15 km. Gulp. Det här är den enda månaden jag kommer att kunna få in så mycket löpning och ha en möjlighet att ta topplaceringen på listan. Ville göra en kul grej av det. Ville liksom vinna. Så här är läget den 24 mars:


Igår på IF Linnéaträningen körde vi intervaller över Årstabron, när jag kutat 2 och är inne på min tredje ser jag en bekant ryggtavla - Pertti! "Hehe! Jag har precis sprungit 15km och tänkte kolla hur du sköter dig" säger han. Min uppvärmning på 3,5 km var ju inte direkt i närheten. Jag bestämmer mig för att springa hem från träningen som nerjogg - hade med mig Evelina som skall testa mina Asics Noosa - vi kutade med hennes stora väska på ryggen. Tror ni Pertti tog bussen hem? Nej - han kutade med oss såklart. När han lämnade oss vid Flemminggatan hojtade han "Var beredd att kolla in antal kilometer vid 23-snåret den 31 mars - Lycka till!"
Nu gäller det att behålla försprånget så jag slipper jaga - för visst är det roligare att bli jagad?
***********************************************************

24 kommentarer:

funrun som bor i kartongmisär sa...

run mia run!!!

Anna (Orka mera) sa...

Haha, kämpa på! :)

Linda sa...

Det är bara att hålla greppet om övertaget där nu!

Fredrika sa...

Spänningen är oliiiidlig! Kan vi inte fixa så Pertti får ett ärende förbi funruns jobb. Jag har hört att de är ganska bra på att hosta ner folk. (nej förlåt Pertti, men du måste förstå att just här är du bara en bricka i dramaturgin...)

Magdalena sa...

Haha! Livet är en tävling - du har givit den devisen ett nytt ansikte!

funrun sa...

freddy och mia - skicka P till mig, vi har en kollega som har småbarn = är sjuk hela tiden... Bring the bacilusks on!

Elin sa...

Kan inte låta bli att skratta när jag läser ditt inlägg. Kämpa på :)

Jossan sa...

heja Mia!!!

MarathonMia sa...

KartongmisärFunrun: I will!

Anna: Joru - fast jag tänker käka kilometer till lunch i långsamt tempo - inte värt några skador.

Linda: Och du kan lägga dig i bakhåll och fippla med hans Garmin! Se till att han hela tiden bara får halva distansen!

Fredrika: Klockrent! P ääääälskar kvinnor - visar jag en bild på skönheten lär han ju hänga utanför hennes jobb ;)

Magdalena: Livet ÄR en tävling - alla är med.

Funrun-igen: Han är så gott som din.

Elin: :) skratta på - lovar att berätta hur det går!

MarathonMia sa...

Jossan - du hann emellan - javisst! Heja mig :)

Evelina sa...

Håller alla mina tummar för dig, Mia! Fast jag bore egentligen hålla Perrtis tummar så inte han kan springa nångstans...

MarathonMia sa...

hehe - jag kör taktik nu... men lite tumskruveri skulle inte sitta fel på pertti - eller limma fast honom i cykelsadeln!

bureborn sa...

Jeez, så spännande detta blir! P är väl inte den fuskande sorten: springer några extra pass utan att registrera dem, och drämmer dit dem fem i tolv den 31:a?

MarathonMia sa...

Bureborn: Jo faktiskt - han hotade med det - att mörka 2 km per pass kanske... men jag ville i sånna fall att han skulle meddela senast 16.00 sista dagen så jag har en chans att lunka ikapp :)

Maria sa...

Hej Mia!

Hör i och för sig inte till din blogg men idag på Ultrakvällen på RS stötte jag på tre utav dina löparkompisar (klubbkompisar) och då jag letat efter en löparklubb som jag skulle kunna trivas i och Fredrika gav ett mycket trevligt och positivt intryck så funderar jag starkt på att provträna med IF Linnéa, vad tror du om det? Är jag för dålig för att passa in i er målinriktade träning?

/Maria

MarathonMia sa...

Maria: Vad kul att du fick träffa Fredrika! Jag var också på RS en snabbis men var tvungen att rusa iväg till annat.

Det finns ingenting som heter "dålig" i IF Linnéa - vi är en klubb för alla. Alla utvecklas i sin egen takt - och utvecklas gör man - allihop. Du är varmt välkommen att testa! Nu på torsdag är det långpass - så det kanske inte är det optimala första gången - men kom gärna på tisdag nästa vecka kl 18.30 - eller strax innan!

Maria sa...

Hej igen!

Tisdag ska jag till ögonläkaren och sedan årsstämma i samfällighetsföreningen men nästa tisdag, ska maila till Fredrika och kolla ert schema också. Och helt rätt långpass är kanske inte det optimala. Ska i och för sig springa (eller ta mig från jobbet och hem i morgon Gärdet-Skogås) i lungt joggingtempo - men då är jag ju själv och kan bstämma tempo.

Ja, då kanske vi ses så småningom.

/Maria

MarathonMia sa...

Här är schemat för de närmaste veckorna :)
vecka 14: långbacke + styrkepass
vecka 15: långa intervaller + distanslöpning/tröskelpass

Vecka 16: kortintervaller/ULTRA + distanslöpning/lugn fart
vecka 17: långa intervaller + distanslöpning/långpass med fartökning mitt i

Det finns alltid grupper för alla farter.

Marre sa...

Jösses, du är då inte klok på en fläck! Fattar du att killen kommer att springa dygnet runt bara för att bräcka dig? Killar kan ju inte förlora vet du... Men jag håller på dig, kör hårt! Det är ju bara en månad ju.... ;-)

MarathonMia sa...

Marre: Och som tur är - bara en vecka kvar av månaden... :D

Lisse sa...

Håller fullständigt med dig Mia. Roligare att bli jagad.
Visa vad du går för. Vi tjejer ger ju inte upp lika lätt som grabbarna, så du har stor chans att klå honom! ;)

Karin sa...

Jag försökte stoppa Pertti igår, jag försökte verkligen!!! Karln är dock av "seg-som-bara-den-finne"-virke... ;-)
Jag tror dock på dig, go Mia, go!!! :-D

jumper sa...

Gissa vem som leder på Vallentunalistan?

MarathonMia sa...

Lisse: Seg girlpower! Om jag så ska springa 10 mil den sista... ;)

Karin: Jag litar på att du håller koll på honom - men det vore ju inte skoj om han lade sig nu, gav upp liksom.

Jumper: Har ingen aaaaaning! Berätta berätta berätta!! :)