Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 13 november 2010

Eländig rumpa

På något konstigt sätt hamnar min häck alltid i fokus. Är det för att den är så stor och utmärker sig eller är det för att det är Glasmästarfenomenet? (Min morsa ställde/ställer sig alltid framför TV'n när någon tittar för att få uppmärksamhet...utan att tänka på det.) Min häck fungerar lite likadant. Den liksom pockar på uppmärksamhet.

Skön stretch för rumpan. Foto: privat

På NMT får jag jämt höra "Ner med häcken Mia!" (Jag hävdar fortfarande att har man en välformad rumpa ska den baske mig visas upp...inte alls för att jag tycker att det är grymt jobbigt att stå rak i plankan utan-för-att-liksom). När jag nu skulle vara borta ett tag var Anneli tvungen att ta ett kort på min häck "Jag känner mig så trygg när du springer framför och jag är van att kolla på gunget". Smickrande.

Mindre smickrande är ilningarna och det onda i vänster sätesmuskel just nu. Vaknade med kramp i natt. Rumpkramp! Som en gammal kärring måste jag massera rumpmuskeln för att över huvud taget få ro och somna om. Skitrumpa.

Hursomhelst.

Jag har i alla fall en ny fin löpartröja från NorthFace i glad färg som tar bort fokus från rumpan. Den där eländiga tingesten som förföljer mig överallt.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hmm Mia vi alla har våra olika saker att dras med och en rumpa med problem är alltid ett problem hur stor eller liten den är.

Kan det vara så att trots din vältränade kropp så finns det obalans i muskulaturen mellan höger och vänster sida?

Rubin McRae och ett Redcord test har jag tagit hjälp av för att få bukt på mitt löparknä. Det tillsammans med omläggning av löparsteg och Ingmaries träningsprogram verkar funka riktigt bra.

Så med andra ord har du inte gjort det så är det värt att besöka Rubin när du kommer hem till Svedala igen =)

Peace Love och Löparskor!

Löpning & Livet sa...

Jag minns inte hur din rumpa ser ut men jag är säker på att den är fin :) Lite illa av den att trilskas så mycket bara. Ogilla!

MarathonMia sa...

Jesper: Jovisst är det obalans! Jag hade problem på högersidan och prohabade den bra, var väl lite väl duktig att fokusera på höger, så efter denna insats 16 mil, 1 maraton, 69 km terräng, fotrally 15,2 mil och GAX 246 km på 5 månader så kickade vänsterskinkan in.

Jag har en naprapat som gör underverk - tyvärr har jag rest så mycket på slutet så jag har inte hunnit peta in så många behandlingar som jag skulle behöva - men jag (re)pro-habar på distans. Har även hunnit med Felhenders knäckeri hos Rubin så det ska nog bli ordning på torpet!

Fast 6km backe får vilken skinka som helst att brinna och lukta bacon.

Träningsglädje sa...

tror du har världens snyggaste rumpa trots att den protesterar ibland. kul att det blev shopping i NY, för visst åkte du iväg med bara 1 uppsättning kläder?? kram!

funrun-mary sa...

gaah, grym tröja! =)