Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 6 mars 2010

MarathonMia bjöd på striptease!

Jajamensan. I farten!

Vaknade imorse och ryckte på axlarna när jag såg termometern. Minus 12 grader. Orkar inte bli grinig. Orkar inte bry mig. Blev liksom en ingenting-känsla istället. Bylsade på mig massor av kläder inför dagens långpass. Jag skulle med en bit i alla fall.Foto: Privat. Jonas, Micke, Tobias, Jag, Johan Kalle, Karin, Helena och Ken.

Efter att ha stått still med pendeln någonstans i tjottaheijti och sedan fått tagit ersättningsbuss från Öster- till Södertälje startade vi etappen Södertälje - Hornstull. Kallt. Burr. Med på turen var samordnande Ken, Kalle, Jonas, Helena, Karin B, Micke, Tobias, Johan och jag. Fortfarande kallt. Burr.

Sprang på utvalda vägar och njöt av solen, den blå himmeln och varandras sällskap. Och mitt i allt det kalla och burriga kände vi att solen värmde! Det är vår. Hur mycket minusgrader den än må vara (-6) så smalt snön där solen låg på. Jag hade alldeles för mycket kläder på mig och började i farten att kränga av mig ryggsäcken (slängde över den på Jonas som fick vara springande klädstång), av med varma vantar, lossade Garmin (som jag fäster den runt jackärmen för att inte frysa...), av med vindjacka, löparjacka. Detta samtidigt som jag springer. Använde linningen i löpartajtsen som hållare. Krängde av mig varma IF Linnéatröjan och knöt om midjan, sedan på med de andra kläderna igen. Höll fortfarande tempo kring 6 minuter/km. Proffessionell löparstrippa! Hittade alltså en tredje grej jag är bra på, på tre veckors tid. Det första var handstående väntan på NMT, det andra är baklängesgång som kräfta och nu löparstrip. Undrar när jag har användning av dessa färdigheter!?
Foto: Privat. Med solen i ryggen och lagom med kläder. Glädje.


Det mesta kändes bra och hade jag fått välja skulle jag vilja ha dagens väder i Skövde nästa vecka. Inget slask tack. Jag kunde njuta av turen ända från Södertälje till Vårby, där tog jag tunnelbanan hem för att fira Världens Bästa Hugo som fyllt 2 år.
Dividerade lite med sonen i telefon och försökte komma på snabbaste turen från T-Centralen till Fridhemsplan. Gröna linjen har massor av stationer och blå linjen bara två däremellan. Men blå linjen har en lång transportsträcka åt bägge hållen. Gissa vad jag valde? Inget förstås. Hoppade av vid Centralen och fortsatte springa hem. Härligt väder går det inte att få nog av.

Min sväng idag: 27,91 km
Tid: 2:51:17

Snittfart: 6:08 min/km

Medelpuls: 134 (156)

8 kommentarer:

Tobias sa...

Tack själv för sällskapet. Gör det mycket lättare att springa långt när man kan prata och flytta fokus från löpningen. Det vet ju du som är mästare på fokusförflyttning :-)

Lycka till i Skövde!

Kale sa...

Tack för igår! UNDERBART väder och UNDERBAR löpning:-)
Fast BAR UNDER Linnéatröjan, nä där blev man blåst:-) Pengarna tillbaka ha ha ha! Snacka om att flytta fokus från löpningen, gick helt plötsligt mycket lättare en stund;-)
RUNNER´S HIGH!!!

Ingmarie sa...

Verkligen! Härligt väder kan man INTE få för mycket av. Jag kan med löpstrippa. Och löp-fixahåret. Och prata samtidigt. ;-)

Kalle sa...

Ska vara KALLE, såklart:-)

Henrik TLDR sa...

Lite less på att skriva att du är grym... så, ja...

Du är tokig! :)

Helena sa...

Tokig och rolig! tack för igår, blev faktiskt lite impad av att du inte stannade när du höll på och fippla där framme, fast...du impar ju alltid! Kram på dig ;)

Anonym sa...

*gapskrattar*
Så här i löparboomen skulle det där kunna bli en affärsidé: långpass med "nakenchock". Skulle bli trångt på cykelvägarna. Fast lite mer av dina snygga NMT-muskler måste du kanske visa upp?

Carina sa...

Kul, nästan Hornstull- Järna fast baklänges ju. Sprang ni typ den vägen också eller?

Jag hoppas också på ickeslaskväder på lördag!!