Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 10 mars 2010

10 rappa bland rapphöns

...fast hönsen flaxade in i buskarna vid min framfart - jag höll mig på vägen!

Efter avslutat konferens, lite stel i kroppen efter en dags stillasittande och massor av ätande så hoppade jag i löparkläderna och de blommiga Asics Noosa. På schemat stod 10 stycken 1-minutsintervaller med 30 sekunder ståvila. Jag hade 75 minuter på mig att genomföra passet, hinna tillbaka och duscha och göra mig klar för middag.

Med GPS, karta och vägbeskrivning skulle jag väl klara mig?Satte av i den Engelska landsbygden och såg solen sakta gå ner. Sprang 2 kilomter på landsväg där jag hörde ljudet av traktorer och kände doften av häst och hö. Sprang förbi en liten engelsk stenkyrka med tillhörande kyrkogård á la Morden i Midsummer. Efter två kilometer hittade jag denna väg...

Den fick utgöra min intervallsträcka. 1 minut dit, 30 sekunder vila, 1 minut tillbaka och nya 30 sekunder vila. Det lutade lite uppför ena hållet (1,3,5,7,9) och jag fokuserade på teknik och hålla koll på längden. Förbi det krokiga trädet, förbi busken som var missväxt, förbi den lilla infarten, passera 40 meter tät häck - hålla koll på trädet som var målet för min minut. På tillbakavägen - släpp handbromsen. Jag måste medge att jag kunnat springa liiiite snabbare tillbaka - men jag återhämtade mig de första 30-40 metrarna och accellererade istället.

Såhär blev det.

Det hann bli mörkt och det var riktigt läskigt att springa tillbaka. Det prasslade ordentligt från Rapphönorna i buskarna och kyrkan med gravarna skulle ju passeras... Jag hann inte bli rädd för detta utan oroade mig istället för att stuka foten i någon hålighet som jag inte kunde se. Kunde hitta tillbaka trots att det var riktigt mörkt - hann duscha och komma i okej tid till middagen.

Nu ligger det bara en fjösjogg mellan idag och Skövde 6-timmars. Vila, vila, vila och ett besök på RS för inköp av Vitargo. Yummie!

10 kommentarer:

anneliten sa...

Vad snabb du är! Och vad imponerad jag är!

Carina sa...

Kul med lite ny miljö!!

Hmm, är det möjligtvis en kyrkogårt i Skövde som kan skrämma skiten ur mig. Vore ju guld!! :-)

Louise sa...

Vilan veckan för en tävling är lite stressande, tycker jag. Blir så stressad och tror att jag måste träna "bara ett sista pass". Och ett sista pass till...
Håller tummarna för dig i helgen!

Ingmarie sa...

Barmark! Wow!! Ljuvligt! Du blir helt grym i Skövde, det är jag SÄKER på! Ladda nu varje cell.

Anonym sa...

Du kanske ska önska dig en ledlampa av tomten till jul, du som reser en del och inte räds små obskyra vägar=).
(Karta var klokt att ta med, jag har sprungit vilse ett antal gånger när jag varit på "okänd" mark.)

MarathonMia sa...

Anneliten: ja tänk om jag kunde hålla den farten i en mil! :D

Carina: JAG kan skrämma dig!

Louise: själva träningen blir jag inte så stressad över - mest känslan i kroppen av att äta massor... lite övergödd och pösig - vilket försvinner när man tränar förstås. Nu blir det lugnt.

Ingmarie: Hvuvdet på spiken! Ladda varje cell. Det ska jag göra med bra saker. Min omgivning tjatar på att jag ska äte bullar, kakor och onyttigheter men jag vill ladda mina celler med kraft från bra källor. Fast vitargo blir det förstås också ;)

Anonym: Vilken tur att jag fyller år ett halvår innan tomten kommer så jag kan önska mig en innan *visslar* (i ärlighetens namn så är en lampa beställd ju! och i min ägo innan TEC!)

NMT-Thomas sa...

Imponerande snabba intervaller. Och så snyggt samanställt, vad använder du för program för det?

Lycka till i Skövde!

MarathonMia sa...

NMT-Thomas: Tackar. Jag registrerar allt i jogg.se superenkelt att lägga in intervaller, vilka skor man använder, puls etc. Helt gratis!

Ingmarie sa...

På tal om ledlampa...;http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=2272
:-D

Anonym sa...

Vilket bra pass!!!Så snabb du är!!
Lycka till på lördag!! kram