Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 22 mars 2010

Jag är extrem.

Uppenbarligen har jag totalt tappat sinnet för vad som är normalt. Jag tycker att marathon är sprintdistans och våndas för milen. Jag älskar tidig morgonträning med Nordic Military Training och rynkar knappt på näsan åt träskdoftande, vått drypande kläder efter avslutat pass. Jag är inte tjejelitjejig och vill vara ren, fin och rosa - jag vill att det rosa ska visa på "No Mercy!". Och jag älskart! Och då är jag tydligen extrem. Kanske borde jag sitta och fila mina naglar istället...

Klart mina arbetskollegor i kostym tycker att jag är extrem. Och då har jag knappt berättat någonting om träningen. Jag fortsätter låta dem tycka att jag är as-cool och skitball. För egentligen är NMT något de alla skulle klara av! Men för guds skull säg inget!- låt dem tro att jag är extrem - att jag är något utöver det vanliga. Det gäller ju att ta plats som kvinna i IT-Branschen - och skrämma dem är ju ett sätt.Helt vanliga människor. Kanske lite mer extrema än andra. Extremt glada. Extremt morgonpigga och extremt fokuserade på att genomföra rolig träning. Som faktiskt passar alla. Foto: Susann Wilson Anderson.

Pyttsan säger ni. Jovisst säger jag. Jag får ofta höra att det är för svårt - att "jag ska bara träna upp mig lite så ska jag testa sen..." Vaddå träna upp sig? Vaddå sen? Det är på NMT du tränar upp dig. Ingen blir lämnad ensam, övningarna anpassas så att alla kan vara med.Här lämnas ingen ensam - klart jag får bära sonen när han känner sig lite trött ;). Foto: Susann Wilson Andersson

Tycker du fortfarande att det låter skrämmande? Eller känner du att en liten, liten del av ditt rena, fina träningsställ vill smutsas ner? Känner du att det vore kul om någon kallade dig extrem och galen? Skulle det vara häftigt att träna med andra och bli grym på att utmana dig själv och testa vad latmasken egentligen tål? Skulle du vilja shejpa din kropp så den blir stark och funktionsduglig? Utomhus?Somliga dagar är lerigare än andra. Här blir det rosa fluffet lite mindre rosa. Foto: Susann Wilson Andersson.

Testa Nordic Military Training Rookie camp. För nybörjarde. Börjar ikväll klockan 18:00 på Östermalms IP. Nästa pass på onsdag klockan 18:00. Jag lovar att det blir din roligaste träningsupplevelse hittills i år!

21 kommentarer:

Tobias sa...

Själv ryser jag av bara tanken på att både gå upp tidigt och få återuppleva det militära... :-)

MarathonMia sa...

Då har du inte träffat mys-Bruno, snygg-Johan, Spyfys-Magnus, Galne-Jörgen och Vackra Jonas... ;)

Det är därför NMT kör på kvällar också. Så folk inte behöver rysa på morgonkvisten...

Mikael Björk sa...

Jag skulle kunna gå loss på lite rosa fluff själv. Och lera. Det där med militären har jag begränsad erfarenhet av. På dina bilder ser det ut som rolig träning. Vet du nåt om hur det ser ut i Malmötrakten? Eller ska behöva Googla? ;-)

Sofie RW sa...

Du är sån inspiration Mia! Lovely lovely!

anneliten sa...

Extrem - det ligger i betraktarens öga, precis som skönhet. Jag tycker du är en härlig och vacker kvinna i dina rosa kläder mitt i leran! Fortsätt skrämma gubbsen du!

maria sa...

jag älskar konceptet, men inte morgontiden... finns det ingen NMT kl 14 på dagen? ;)

Carina sa...

Det var faktiskt superkul!! Åhh, du inspirerar verkligen, blir lite sugen på omstart...

Fredrika sa...

Du VET att du får mig att längta tillbaka, fresterska där!! Visst är det bland det roligaste jag gjort. Men - jag kunde glömma all annan träning, tyvärr. Och skador: ja. Det där med att man måste vara vältränad för att orka träna hårt är inte helt fel ute, trots allt. Visst skulle jag kunna offra löpningen en säsong och köra NMT - jag tror det skulle ge massor. Ah, prioriteringar, prioriteringar...

Fredrika sa...

Du VET att du får mig att längta tillbaka, fresterska där!! Visst är det bland det roligaste jag gjort. Men - jag kunde glömma all annan träning, tyvärr. Och skador: ja. Det där med att man måste vara vältränad för att orka träna hårt är inte helt fel ute, trots allt. Visst skulle jag kunna offra löpningen en säsong och köra NMT - jag tror det skulle ge massor. Ah, prioriteringar, prioriteringar...

Fredrika sa...

Du VET att du får mig att längta tillbaka, fresterska där!! Visst är det bland det roligaste jag gjort. Men - jag kunde glömma all annan träning, tyvärr. Och skador: ja. Det där med att man måste vara vältränad för att orka träna hårt är inte helt fel ute, trots allt. Visst skulle jag kunna offra löpningen en säsong och köra NMT - jag tror det skulle ge massor. Ah, prioriteringar, prioriteringar...

Löpning & Livet sa...

Just det där med att "jag är för dåligt tränad.." får jag ofta höra av folk som jag försöker få testa army. Men vadå? det är ju därför du ska dit!! Sen kan jag delvis förstå att folk är lite skrajsna innan de testat, men det låter ju mycket värre än det är :)

Dock känner jag mig väldigt oextrem i jämförelse med er som alltid kör ute :)

OM jag flyttar till sthlm framöver, måste jag ju komma och besöka er då och då så att jag också får känna mig lite extrem! :)

Unknown sa...

Skulle vara skoj att prova på, men jobbat i kväll och jobbar på onsdag också. Då ska påskens läckerheter lagas och avnjutas. Skulle behöva några ordentliga NMT pass efter detta.

Ingmarie sa...

Begriper inte hur du gör som kan få lera, snortidiga morgnar, slit och blöta kläder att låta HÄRLIGT! När jag kommer hem ska jag absolut prova. Du har ju härmed lovat att även klenisar som mig klarar av det. ;-)

Camilla sa...

Mia, min upplevelse är att du har massor av flyt och glädje nu. Njut, njut, njut och gör allt vad som står i din makt för att stanna i den känslan! Det är du värd! NMT hade varit fantastiskt kul, men jag har ju egna klasser samtliga vardagskvällar och morgnar vid 6-snåret på Östermalms IP skulle innbära att jag fick ta nattbussen in till stan och sätta mig och vänta ett par timmar på gryningen...

Camilla sa...

Jag roade mig med att kolla upp på sl.se hur jag skulle kunna hinna till Stadion senast kl.6, för då hinner man ju småjogga upp till IP:

"Ta buss 520 från Vibyåsen mot Holmboda.
Den går från Vibyåsen ca 01:36
och kommer till Rotebro trafikplats ca 01:45.

Vid Rotebro trafikplats byter du till buss 592 mot Stockholm C.
Den går från Rotebro trafikplats ca 02:07
och kommer till S:t Eriksplan ca 02:31.

Vid S:t Eriksplan byter du till buss 94 mot Radiohuset.
Den går från S:t Eriksplan ca 02:54.
Du är framme vid Musikhögskolan ca 03:04.

Restid 1 timme och 28 minuter.

Trevlig resa!"

"Trevlig resa" känns lite overkill här... ;)

marie är mitt namn sa...

NMT är bland det roligaste jag vet - måste få in det i mitt liv igen.

MarathonMia sa...

Mikael: Har ingen aning om Malmö faktiskt :( Fast jag vet att många gym börjat med Armyinspirerad träning - tyvärr fortfarande inomhus.

Sofie: dito - vi får balansera in lugn-gå-in-i-dig-själv transportlöpningsinspiration med ut-å-gegga-ner-dig-totalt-med-andra inspiration ;)

Anneliten: *rodnar*

Carina: Visst kan man få abstinens av saker man gillar. Jag skulle gärna köra BodyJam... men hinner inte med. Så jag har glada trånande minnen :)

Fredrika: sant och icke sant... vissa pass kan vara riktigt hårda om alla är jämnstarka/jämnsnabba och en springer i långsammare tempo - då blir dennes vila lite för kort för att det ska kännas okej. Nu har de kommit på lösningar där man springer och hämtar varandra/delar upp så att det fungerar för alla. Jag hinner med 2 pass i veckan och har ju valt bort annat.

Andréa: "It's all in your head" som det heter. Vanligt att man begränsar sig själv för att man just inte vågar. Svårt att testa om man inte har kontroll. Man vet vad man har liksom.

Johan: Du kan gott köra morgonpass! 6:15 sharp.

Ingmarie: Tänkte nog bjuda in till ett nmt-för-bloggare (och followers) :)

Camilla: Jag SKA njuta. Jag njuter.

Camilla igen: hahaha - det var det roligaste jag sett! Helt galet. Trevlig resa (skrattkramp)

Marie: När våren kommer...

Fredrika sa...

Problemet är att det finns inget som heter lagom i NMT. Inte ens i min värld. Jag kan hålla tillbaka på löpträningen för att ligga på exakt rätt nivå, på NMT är det kört. Skulle inte kunna tänka mig något annat än att ge järnet. Men som sagt, det handlar om prioriteringar! :-)

Evileyena sa...

Hur kan man inte vilja vara rosa?

Petra sa...

Jag VILL och SKA testa. Har en känsla av att jag kommer bli fast :-) Ska bara klara av en halvmara först...

ÄtaTränaKämpa sa...

Mia, som vanligt - du är grym och en stor inspiration för mig. Så oerhört cool och stark.
Sen till ämnet, NMt, jag bara MÅSTE testa. Jag tror att dte kommer pass amig som handen i handsken. Jag undrar dock, om man som jag, väger för mycke,t tränar en hel del men springer rätt långsamt. Ska jag testa NMT Rookie eller kasta mig ut i något av de "vanliga" passen? Hur vältränad måste man vara? Jag har inget emot spyfys, de är just det där med löphastigheten och tyngden som oroar mig.
Vad tror du?