Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 3 mars 2010

3 x Andreas

På måndagen lekte jag SuperWoman och fixade två kit till två olika Andreas. Den första hade åkt på världens förkylning och har tävling på lördag. No good. Det är alltid lite panikartat med sjukdomar före tävling. Jag fixade i ordning mitt Survival-kit bestående av hemgjort ingefärste, honung, blåbär, kiwi, sharonfrukt, grape, citron, plommon, apelsin och Ipren. Nu ska ju Andreas inte springa på lördag utan sjunga. Nu har jag gjort vad jag kunnat för att kurera honom – nu får ni hjälpa till att ringa och rösta :)

Det andra kitet bestod av Nike's löparstrumpor, Sting-honey-super-duper-powergel, dextrosol och energibars. Detta fick Andreas nummer två istället för inflyttningspresent. Låt oss kalla det förflyttningspresent. Killen ska köra Stockholm Marathon i sommar och utvecklingen har gått framåt lite sedan han sprang sist i slutet på 80-talet. Tänkte att turbogelen kanske kan ge lite extra kraft.

Den tredje Andreas gav mig något. Nu pratar vi tränare Andreas. Han den långa, smala med det vackra löpsteget. Han som kan springa skitfort. Och prata samtidigt. Han gav oss ett pass med blandade intervaller. Vi körde två set av följande.

2*60 sekunder backe

1*30 sekunder backe

1*15 sekunder backe (rusch)

Efter dessa var det dags att köra två varv runt Trekanten (ja, området heter så) som ger en distans på drygt 3,4 kilometer. Det var otroligt hårt och mitt andra set gjorde jag en hel minut långsammare än det första. Inte helt okej men det första gick på tok för snabbt. Den inledande kilometern i 4:23-tempo är bra mycket snabbare än min tävlingsfart. Fick sakta ner och bli mer normal. Koppla bort att det sprang en massa vackra snabbfotingar i löpartights framför mig och fokusera på min uppgift. Det är ju mindre än två veckor till Skövde! Det börjar blir allvar. Testa dessa intervaller - det var grymt tufft och fantastiskt roligt att få ladda om från korta backar till hård långintervall.

5 kommentarer:

Louise sa...

4:23tempo i 3,4 km vågar jag inte ens drömma om.... jag är jätteimponerad!
Det vore kul om du ville göra en liten utvärdering/reflexion av veckorna med detta träningsprogram.

MarathonMia sa...

oj - det var bara inledningsvis... kanske ska förtydliga.

Anonym sa...

Hej Mia

Jag har börjat följa din blogg, tycker att du skriver kloka, intressanta och tankeväckande på bloggen.

Såg att du varit ute runt området trekanten, är det sjön trekanten vid liljeholmen som du sprungit runt?

Började träna löpning i höstas efter väldigt långt uppehåll och det gick helt magiskt bra, ända tills jag överansträngde knäna...

Nu tränar jag styrketräning, crosstrainer och motionscykel för att kunna börja springa senare i vår.

Jag kan känna en viss ömhet i knäna efter crosstrainer eller motionscykelpass. Har du något bra tips på om man kan smörja in knäna med något eller kanske något annat tips.

Jag har varit till ortoped och går till sjukgymnast och om säger att det bara är att träna vidare, lite ömhet är inga problem.

Hälsningar

Kaj

MarathonMia sa...

Välkommen hit Kaj! Ja, det är sjön trekanten vid Lileholmen:)
Jag överansträngde knät efter en tävling. Min naprapat kollade så att allt var helt och gav mig ett träningsprogram för att styrka knät runtom. - här är tips på hur jag byggt det starkt (har inga problem längre)
http://marathonmia.blogspot.com/2010/01/ont-i-knat-eller-hamstring-har-du-ocksa.html

Lycka till med löpningen! Gå inte ut för hårt i början.

Anonym sa...

Hej

Tack för övningarna!!

Tränade du någon kondition medans du rehabtränade?

Hur lång tid tog det innan du blev bra?

Jag har förresten utsikt över sjön trekanten från mitt vardagsrum och det finns fina vägar för löpning mot Vinterviken..

Hälsningar

Kaj