Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 3 juni 2009

Magnus härliga känselspröt!

Tycker ni att grodhopps-kull låter jobbigt 4 dagar efter marathon?

Det var det inte, för Mange D, som körde sitt första instruktörspass förbarmade sig över mina stockar till ben och lätt mig vara Förste-Grodan-Ut och de andra skulle jagas av mig. De fick gå Ank-gång. Det hade jag aldrig klarat - tack för att dina känselspröt lät mig vila i grodhopp!

För övrigt var morgonens pass med Nordic Military Training helt fantastiskt. Fantastiskt tidigt, fantastiskt blött i gräset, fantastiskt varierade övningar - högsta betyg till Mange. Temat var Noaks Ark, och jag har idag varit både valross, krokodil, orm, kålmask, groda, tusenfoting och krabba. Mest kände jag mig som en säl. 75 minuter gick snabbt och vi avslutade med upphopp där antalet blev 32,7 tack vare min marathonplacering (327:e plats!). Tack gänget för den fina gratulationen - nu känner jag att benen har vaknat till liv!
Post-Marathon-Deppen har inte infunnit sig ännu, precis tvärtom skulle jag vilja säga. Stämningen var på topp i klubblokalen igår. IF Linnéa delade upp sig i två grupper där hälften körde backintervaller och vi andra som sprungit maran körde mysjogg i 8 km totalt. Efter detta hade vi tränarplaneringsmöte och vips hade alla mina tankar återigen nollställts och jag har blivit sugen på fler utmaningar... mer löpning...mer träning - ack när ska huvudet lära sig?

Närmaste (kanske) tävlingen är Trollhättan 12-timmars helgen efter midsommar (mål: springa 8 mil). Sen är det en månad till Hallsbergs 6-timmars där målet är 6,1 mil. Men vad händer däremellan?
...kanske ta ett Jättelångt pass den 13 juni? Vad tycker ni?

8 kommentarer:

gullfot sa...

Jag tänkte springa Ganskalångt 13/6. Dvs. jag har mailat arrangörerna för att höra om man kan springa en bit av sträckan. 68 km passar inte riktigt i träningsplaneringen, men ett femtimmars långpass vore super. Med andra ord, jag röstar för att du också springer Jättelångt. Eller varianten Ganskalångt. :-)

Dunceor sa...

Jag kommer med största sannolikhet dyka upp i Trollhättan och springa 6h i alla fall så roligt om du dyker upp. Målet är 60-65km i alla fall.

Hamberg sa...

Det är klart du ska spinga Jättelångt. Jag hade självklart sprungit med dig om det inte var för vättern ;-)

MarathonMia sa...

Fredrika: Mail väntar på fejjan :D

Dunceor: Najs! Klart vi ses där!

Hamberg: Eller hur! Attans att det krockar - hehehe!

Anna (Orka mera) sa...

Gud vad jag vill se bilder på alla de där övningarna. Kan inte i min vildaste fantasi tänka ut hur det går till. Kameran med nästa gång please :) Som alltid låter det grymt kul!

Världens bästa driver Evelina sa...

Är det inte mer ett konstaterande än en fråga nu?

gullfot sa...

Själv gör jag mentala grodhopp av lycka just nu

MarathonMia sa...

Anna: Oh! Lovar att sätta ihop ett litet fotoalbum! Vi fick till och med bokstavera "Noaks Ark" när vi gjorde armhävningar...

Evelina: Anmäld och betald. Grattis på födelsedan lixom.

Fredrika: Spara benen för bövelen! :D