Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 22 juni 2009

Uppladdningen...

såhär laddar jag inför 12-timmars på lördag. Jag har tagit slut på alla depåer under Stockholms Marathon och 69.7 kilometer långa Jättelångt.

Mat: Grötfrukost med frysta hallon, kokt ägg och kaffe - it's a must! Sen blir det mycket lax, bulgur, kyckling, spenat, ruccola, tomat, broccoli, apelsiner, äpplen och en och annan sushi-bit. Sharonfrukter, ananas, morötter, avocado - mums! Oj - måste ju peta in en blodpuddingsmiddag till Rune Larssons ära!

Dryck: Dricker lite extra på dagarna. Börjar med Resorb morgon och kväll.

Energiboost: Picknick med vänner på måndag (istället för drinkar på Ljunggrens), träning med IF Linnéa, partaja loss till Alcazar på tisdag efter träningen, springa och livsprata med KarinTri på onsdag, träffa nmt-folk måndag och onsdag. Sådärja!

Träning: Jag kör lungt på nmt-träningarna för att undvika skador. Jag kör även lugnt på IF Linnéaträningen. Nyckelpasset blir 15 km lugn löpning med Coola Karin på onsdag.

Sömn: Jag tar extra sovmorgon på tisdag och torsdag. Hoppar i säng tidigt alla dagar utom tisdag. Det är i alla fall en plan. Och sova i bilen förstås, på väg till Strömstad där vi ska ladda sista kvällen.

Förresten - är det någon som vet varför det står en korvåtervinningscontainer på ÖIP?

9 kommentarer:

gullfot sa...

Jag vet inte varför, jag blir så glad när jag läser "sharonfrukter". Har fått för mig att de är löparens bästa vän liksom, ändå är det knappt så folk äter dem. Min sharonultrasyster!!

Återvinningstunna med korv på... lite skrämmande, görs inte sådana på slakteriavfall typ? Är det i tunnan man hamnar om man tränar sönder sig, som en gammal avdankad travhäst?

Nej fy. Sharonfrukt var det vi skulle tänka på.

Snorkkis sa...

Låter som om veckan kommer att innehålla en massa roligt, och kulminera i något i hästväg (och då menar jag inte i tunnan på ÖIP; utan 12h)!

Anna (Orka mera) sa...

Låter som en perfekt uppladdning. Avokado och sharonfrukt tillhör båda mina favoriter!

Carina sa...

Kanonladdning!! Suger i mig alla tips och tricks förvarar dem i en burk till dess det är min tur:-)

Maria sa...

Tack för en galen partylördag...ses vi på partyonsdagen???? kram Maria

Magdalena sa...

Låter som en bra laddning. Appropå containern - är det Bajsmännens korvar? hehe..

Anonym sa...

Bra uppladdningstips. Ska kolla på Resorben. Förresten, du skrev nåt om elektrolylpiller eller nåt i den stilen efter Jättelångt, finns de på Apoteket eller? Vad heter de i så fall?
Är du i Trollhättan före 1600 på lördag så kom gärna förbi tävlingsplatsen och heja på mig under 6H-loppet! Jga känns nog igen på skägget :) (se bild på min blogg)

MarathonMia sa...

Fredrika: Sharonfrukter - mums! Nej för bövelen - korvåtervinningscontainern hoppas jag verkligen inte att jag hamnar i.

Snorkfröken: Ja - efter all havreygrynsfrossa den här veckan kanske jag blir stark som en häst och orkar springa 12 timmar i sträck.

Anna: Mmmmums - mer mat-tips Anna -mer, mer, mer :D

Maria: Galenpanna. Tack själv - onsdagskvällen ska njutas med 15 km löpning - jag kanske springer förbi i löparkläder och visar lite höga knän eller nåt ;)

Magdalena: aha - bajskorvsåtervinning. Nu förstår jag varför finnarna behöll dem i kallingarna hela marathon - de var ju bara miljömedvetna!

MarathonJohan - klart jag hejar om vi är på plats innan!

Micke sa...

Östermalmsfolket köper korv (för att smälta in) när dom kollar på när kidsen lirar boll men inser sen att man inte kan äta nåt så vulgärt som varmkorv?

Hoppas att det är luGNt att generalisera lite. =)