Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 24 juni 2009

Fördelen med att bo i stan...

...är att det är nära när det är skoj på gång.

Just nu pågår Volvo Ocean Race. Skeppsbron är kantad av båtar, kajen är en plats för folk att mötas, restauranger och scener är uppbyggda mellan de provisoriska sponsortälten/husen. Artisterna avlöser varandra på kvällarna och pulsen är hög.


Jag följer ju två deviser: "Inte Antingen Eller utan Både Och" och "Var Sak Har Sin Tid". Fungerar inte den ena så kickar den andra automatiskt in. Igår var planen att köra Både Och - träning och Skeppsbron som bjöd på Alcazar. På förmiddagen får jag reda på att Andreas Lundstedt ska upp på scen klockan 19 och inte 20 som jag först trodde. Hmmm - då skulle jag ju inte hinna träna med IF Linnéa. Tog i alla fall cykeln till klubbhuset och hängde upp lite fina foton från några tävlingar vi deltagit på. Solen sken och det var många löpare. Jag vinkade av de svartklädda Linnéanerna och cyklade ner till Skeppsbron i stället, för Var Sak Har ju Sin Tid.

Andreas var hur grym som helst på att dansa - vilken taktkänsla! Jag och tjejerna diggade ikapp och viftade med höfter och armar som sig bör. Jag slängde sedan ut en fråga på fejjan om det gick att kombinera långdistanslöpning, taktkänsla och höftsvängar... då kom jag på den briljanta idén...

En annorlunda strategi...

hur jag ska få mina konkurrenter att tröttna på lördag.

Vanligtvis pratar jag ihjäl mina motståndare. Men nu ska jag låta arrangörerna spela Alcazar om och om igen i 12 timmar. Eftersom det är en rundbana kommer ingen att kunna undgå musiken och jag kommer sjunga med varje varv. I ultra är det ju uthållighet som testas - vi får se vem som grejar denna strategi längst!


Men jag ska fortfarande springa 8 mil. Och det måste jag ju klara helt själv för egen maskin.

6 kommentarer:

Märtha Louise sa...

Haha! Önskar jag kunde vara där och digga till Alcazar också! Fast jag undrar ändå om jag skulle klara av det i 12h - det är en lååång tid. Jag är helt enkelt inte lika uthållig som du!

Jenny P sa...

Du är tokig löpar miafia!:) LYCKA TILL!

Anna (Orka mera) sa...

Åtta mil Alcazar - det hade jag fixat hur lätt som helst :)

Anonym sa...

17 juni skriver du att du har bestämt dig för att springa 8 mil. I dagens inlägg: "springa fortfarande 8 mil"
Kanske en dum fråga men du menar väl "minst" 8 mil? Eller tänker du kliva av och spara dig till kommande distansrekord? (förbättra dig lite i taget som en Bubka eller Isinbajeva). Jag (och säkert flera) tror efter vad du har presterat förut är kapabel till mer än 8 mil, men å andra sidan: ju längre desto jobbigare och att springa på en rundbana måste vara psykiskt påfrestande? Men vad vet jag, en sketen marathonlöpare ha ha ha:-)

"Mina konkurrenter", "mina motståndare". Jag trodde att ni ultralöpare var en enda stor kärvänlig familj? Fast det var ju samma tongångar i matchen mot brorsan och han är väl familj om någon :-), så det är nog bara under tävling och med glimten i ögat;-) som det är OK med lite psykningar etc.
Sen är alla vänner igen....
/kalle

MarathonMia sa...

Louise: Uthålligheten sitter i skallen:)

Jenny: Moi??

Anna: Come join!

Kalle: Vad läskigt - precis när jag publicerat inlägget fick jag ångest och skrev att jag inte har några motståndare eller konkurrenter i ultra - jag publicerar det på en gång :D Du har koll på mig du minsann!

(pssst - jo jag menar MINST 8 mil)

Anonym sa...

Tur att jag har gått i mål sedan 6 timmar när du startar då :-D