Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 17 juni 2009

Jaha - vad är nästa tokighet du ska ge dig på?

tankarna i huvudet rasslar runt, vad menar kompis? Jobb, flirta med killar, eller är det mina ultralopp hon syftar på?

Mia: (lite tyst) mmmmmm det... är en 12-timmars i Trollhättan nästa helg.
Kompis: På en sån där rundbana? låter triiiiist.
Mia: Mmmmm - jag tycker det är skitkul. Jag ska springa 8 mil har jag bestämt mig för
Kompis: Sen då? Vilka tokigheter blir det sen? Äventyrssport? Slänga dig utför ett stup...?
Mia: bah?
Kompis: Ska du bli stentuff och åka på äventyrshelger med Magda Gad och gänget?

Shit - har jag möjlighet att bli lika stencool som henne? Tanken har aldrig slagit mig. Men vilken fantastisk tanke - för framtiden blir ju precis som jag vill - om jag bara formar mina drömmar och ser till att nå dem! Är inte livet helt fantastiskt! Och det bästa av allt, ingen vet hur framtiden blir - den formar vi helt själva!

Vadsomhelst kan hända! Antingen testar jag en miljard saker eller så håller jag mig till planen och gifter mig med en Ultralöpare om 15 år efter ett 100-mileslopp sprunget i söt brudklänning och snygga Asics... eller så fortsätter jag bara att springa längre och längre....

21 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

DET bröllopet vill jag bevittna. Det är nästan så man måste springa bakom i HUNDRA MILES bara för att få se... En morot så god som någon :)

Lilla Duktig sa...

Oh no!
Varför lyssnar du överhuvud taget på mig?

funrun sa...

hahahaha, att springa bakom bröllopsparet i 100 miles vore något! Bara de som VERKLIGEN vill se vigselakten kommer fram!

inte lika stencool sa...

du är redan stencool

Evelina sa...

Jag är ju lätt tärna på det bröllopet! Vilket för övrigt låter som en utmärkt idé!

MarathonMia sa...

Låter som ni dissar mina nytänkta äventyrssporter och vill att jag fortsätter att kuta då...

ni har 15 år på er att träna distans, jag har lika lång tid att hitta en potentiell man! Det är ju Jättelångt...

MarathonMia sa...

jag vet. det är Jättelänge. Men om ni vill följa med så är får ni ju vara med och träna också :)

Snorkkis sa...

Ja men visst är det coolt detta livet! Bäst att leva fullt ut, njuta av varenda steg (ja, de som avverkas under 8 mil också). This is life!

Carina sa...

Jag ska kuta längre o längre o längre, för det vill man ju inte missa. Vilket bröllopsfölje det blir!!!

Anna sa...

Med risk för att låta störttöntig måste jag bara skriva att du är ÜBERCOOL!!! Du har en härlig inställning till livet som smittar av sig så mycket att man inte kan sitta still.

gullfot sa...

Det ska bli spännande att se vad du hittar på på vägen. Riktigt spännande.

Anonym sa...

Följer med nöje din blogg och din framfart och det är så skönt att läsa om någon som inser att det inte finns några hinder som inte går att ta sig över. Citerar ofta och gärna en kamrat:
"Allt är möjligt! Inget är svårt!"

MarathonMia sa...

Snorkfröken: Att springa ultra i 8 mil är ju toppen - en massa nya människor som jag kan lyssna på under tiden - nya berättelser, nya universum - och om jag får tråkigt kan jag ju berätta om alla de gånger jag har gjort bort mig...

Carina: cool eller hur! Klart du ska springa längre och längre. Har man mött Rune finns inga andra alternativ. Jag skulle kunna ställa morsan strax före mållinjen för hon springer inte. Så om hon springer 100 meter så är det i alla fall det längsta hon har sprungit - då är liksom följet komplett. Fast om 15 år är min mamma 78 år - kanske rullator?

Anna: Tack! über är ju hur cool som helst ;) mina engelska kollegor frågar alltid "How is our übermarathon runner doing?" Jag blir varm i hjärtat och känner mig som en total-tönt!

Fredrika: spännande som bara den! iiiih - nu vill jag att allt ska hända på en gång. Igen. att jag aldrig lär mig... Var Sak Har Sin Tid.

MarathonJohan: Tack för fina ord! Vilket härligt uttryck! Det ska jag använda ofta.

Jossan sa...

Det spelar ingen roll vilka tokigheter du än tar dig för Mia, för du klarar dem ändå! Du klarar allt!!
Glad midsommar på dig min idol :)

Anonym sa...

Räcker det med 8 mil(12 tim.)att berätta om alla tabbar och tavlor?
Hahahaha!!!
SORRY kunde inte låta bli ;-)
/Ja, du vet ju vem.

MarathonMia sa...

Jossan: Kanske jag bara antar utmaningar som jag VET att jag klarar av? ;) Glad midsommar på dig med!

Ja, du vet vem: Egentligen borde jag skriva min Ex-makes namn här... för häromdagen berättade jag att jag suttit på anställningsintervju i 3,5 timmar och han undrade om jag drog den korta versionen av mig själv då... ;) men jag tror bestämt att det är....

...Kalle eller Micke: Nej - det räcker inte med 12 timmar för att berätta om alla tabbar och tavlor - men jag tror ingen orkar lyssna på mig så länge...

Anonym sa...

Rätt svar:Kalle(heter faktiskt Mikael(Micke) i andra namn!)
/"I all väl mening"

Anonym sa...

ursäkta men jag tycker det är ett bra fattigt futtigt liv att inte utveckla andra njutningar än besatthet av träning under sin stund på jorden. Vad är det ni flyr ifrån? GÅ TILL EN SHRINK ALLIHOP.

Charlotta S sa...

Go och glá midommar!
Förresten du har väl plockat sju sorters blommor och hoppat över sju gärdesgårdar...så får du kanske drömma om din ultralöpare inatt;-)

MarathonMia sa...

Kalle: Sådärja!

Anonym: Vem säger att jag inte njuter av andra saker? Du får gärna tycka vad du vill - det respekterar jag. Jag njuter av livet i massor och känner att det är rikt - riktigt rikt på känslor, upplevelser och glädje. Träningen är en liten del av det hela. Jag kan bara tala för mig själv, men jag flyr inte FRÅN något i livet, jag är noga med att vara på VÄG TILL saker och ha kul på vägen.

MarathonMia sa...

Charlotta: De sju gärdesgårdarna tog jag ju förra lördagen, nu återstår blommorna... Gla midsommar på dig själv!