Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 31 mars 2009

Springer inte alla mammor 25 mil i månaden?*

folk skrattade hejdlöst åt Rune Larssons anekdoter under föreläsningen imorse.

Rune är en grym talare med massor av inspiration. Precis vad jag behöver de sista timmarna på min utmaning - för det ser mycket mörkt ut. Men som Rune förespråkade så sätter jag min målbild.

Igår kutade Pertti 15 km på morgonen och 15 km på kvällen. Jag brände av 6,7 km på morgonen och var helt slut på eftermiddagen. Hela kroppen var sliten och huvudet trött. Dessutom stramade baksida lår för att jag missat stretcha. Som tur var hade Kattis erbjudit sig att valla mig en sväng på kvällen - vilket hon gjorde galant, jag fick lägga till 12,2 km på kvällen.

Såhär är läget kl 10:05 den 31 mars.

1. Pertti 374,6 km
2. Mia 364,5 km

Ingen av oss har registrerat några kilometer idag - spänningen är olidlig. Hur kommer Pertti kuta idag, hur kommer min kropp att hålla? Jag ligger redan 10,1 km efter. Hans registrering av de sista 15 km igår dök ju så sött upp imorse.

Allt jag kan göra är att sätta upp en målbild, kuta och se till att leverera. Det är ju trots allt mer än 13 timmar och 50 minuter kvar av denna dag. Jag kommer att ta styrka från kramen jag fick av legenden Rune Larsson imorse! För visst springer väl alla mammor 25 mil, i alla fall den här mamman, fast inte i ett sträck då.

Håll tummarna för att uthålligast vinner!

*) en anekdot om när sonen, 9 år gammal, kommer hem från sin löptur med morsan på 16 km och inte riktigt förstår hur stort det är att springa så långt - det är ju vardagsmat i Ultrafamiljen Larsson.

16 kommentarer:

Elin sa...

Oj, 16 km 9 år gammal....jag har anmält 4,5-åringen till Minimaran dvs 1080 meter. Sedan är det bara att öka! :-)

Btw, Har du skrivit fel? Enligt listan leder du med 10 km! Annars hejar jag på dig. Dagen är lång! :-)

MarathonMia sa...

Elin - har rättat felet :) Minimaran är väl en toppenstart!

Elin sa...

Lycka till idag med löpningen.

Magdalena sa...

Haha, bra anekdot. De flesta har ju sina barn som ursäkt för att inte motionera. Jag tycker du ska hålla på dina sista km i smyg till midnatt. Har du nåt löpband hemma? Det hade ju varit bra annars för att dryga ut i sista stund. Önskar jag kunde hjälpa dig med mina 7,5 km jag ska springa ivkäll.
Har jag sagt att Rune var min mans gympalärare i grundskolan? han tyckte att Piratfarsan var ett långdistanslöfte, vilket han inte riktigt förstår idag. Ungarna fick ju bara kuta på hans lektioner. Såklart fick maken en 5:a för han var så bra på långdistans....

Löpning & Livet sa...

Jag hejar på dig! Du vinner!!

Lilla Duktig sa...

Jo, alla mammor jag känner springer så mycket. På allvar. Speciellt de nyförlösta. De har liksom lite "tryck" i sulorna... Mycket vackert.

Katarina M-I sa...

Jag hade inte Rune Larsson som gympalärare men en annan löparfanatiker som präglade in löpningens fantastiska egenskaper i mitt huvud. Fast Rune räddade mig på annat sätt under en skräcktur på cykel i snö och regn förra veckan. En Runes Energikaka när misären var som störst var som varm, torr bomull i mitt liv just då med 45 km hem.
Jag håller tummarna för dig. Men det är ju svårt att veta vad den andra har för sig när det inte registreras omedelbart!!!

Evelina sa...

Njut av våren, Mia! Vilket fantastiskt lunchlöparväder!

farsan sa...

Tänk att Rune var i vår lilla stad i torsdags och föreläste och jag "lyckades" missa honom!

Så därför fick mina arbetskamrater som var där, återberätta för mig allt vad han sa. Det var nog inte lika bra att lyssna på, tror jag...

gullfot sa...

Va, föreläsning med Rune i morse?! Vad har jag missat, varför visste jag inget om detta? :'-(

Cecilia sa...

Heja, heja, heja!!!

MarathonMia sa...

Elin: Jag behöver mer än lycka idag - skicka över lite tid :)

Magdalena: Coolt att kunna stoltsera med Rune som gympalärare. Min gympalärare var aktiv gångare... du kan ju tänka dig hur kul vi hade! Jag har inget löpband - men jag har Karlbergskanalen utanför dörren och ett gäng löparkläder...

Andréa: Bra att ha blogg och samla hejarklack! Tack för att du hejar på mig... :)

LillaDuktig: Aha - de där knälånga, vita strumporna på BB är egentligen Nikes compressions-löpar-strumpor! Nu vet jag!

Cykelmygga: Åååå - Runekaka skulle jag haft idag - som godis! Nu har P reggat ytterligare 15 km... det blir tufft. Men vad är väl 2,5 mil... han lägger väl på 15 till så att det är totalt kört. Men jag bränner gärna en mara innan midnatt....NOT.

Evelina: Kan man inte få registrera all typ av njutning :) omsätta min lax-lunch i kilometer?

Men Farsan!!! Man missar inte Rune Larsson. Han är en legend. Jag lovar att inte duscha något förrän Stockholm marathon eftersom jag kramade Rune idag - så får du en kram av mig som kompensation för att du missade - är det okej?

Fredrika: Talarforum brukar anordna talarfrukostar där de promotar talare - idag var det Runes tur (igen) Evelina tipsade, eftersom jag totalt missat det. Ibland är det bra att jobba med reklam, marknadsföring, konferenser och seminarier - då slinker man igenom som proffsig arbetare utan att de vet vad man har för privata intressen :)

Cecilia: Jag hör ropen ända hit... ser fram emot att snöra på mig dojjorna!

Elin sa...

Självklart skickar jag över lite tid till dig :)

gullfot sa...

Tipsa gärna mig också nästa gång! Jag har titlar så det räcker för att kunna slinka in på det mesta :-)

Sara sa...

haha lustigt. jag lyssnade på rune i förmiddags eftersom han var bokad till vår konferens. nu vet jag varför han var sen!! :-)

Katarina M-I sa...

Du har kanske redan fickorna fulla av Runes Energikakor. Om inte lottar jag ut på cykelmygg.se

/Katarina