Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 29 mars 2009

Varför är jag inte nervös?

De flesta som jag känner är lite nerviga inför dagens lopp. Fejsbokstatusarna dryper av nervositet.

Jag är sällan nervös inför lopp. Jag kan ha lite ångest några dagar innan loppet och undra varför jag inte tränade mer, sprang snabbare intervaller, sprang fortare och längre. Dagen före och själva dagen för loppet är jag hur lugn som helst.

Jag kan inte göra mer. Dagsformen gäller.

Idag ska jag vara hare åt Evelina. Hennes mål för 2 månader sedan var att springa milen på under 50 minuter. Detta slog hon med råge på ett av våra tröskelpass för drygt en vecka sen då hon gjorde 49:17. Jag tippar på att hon är formtoppad, supertaggad och kommer att gå in på under 49 minuter idag utan problem. Det blir nog snarare hon som får vara hare åt mig. Jag har ingen aning om min egen form. Mitt fokus i mars har ju varit att samla kilometer i lugnt gemak.

Nu är det i alla fall mindre än 3 timmar till start - dags att bita tag i DN's korsord, noppa ögonbryna, äta gröt och ladda med vatten.

4 kommentarer:

Snorkkis sa...

Lycka till. Och vad snällt av dig att fungera hare! Perfekt väder för snabba tider idag!

Anna (Orka mera) sa...

Lycka till, det kommer att gå galant för er! Men millopp är millopp och det är det jobbigaste som finns så jag förstår att du är nervös :) På maran kan man ju ta det lite lugnt...

Elin sa...

Lycka till idag!

Maria sa...

Hej där!


49,25 Imponerande (tycker jag!) Kul att få träffa dig i verkligheten, bland alla dryga 2500 pers (eller hur många det nu var) så springer jag på dig! Ska nog köpa mig en lott ;o).

En gång ska jag också ner till under 50 min, kan ju inte skylla på ålder precis ;o) Hur kunde man springa på 40 när man var yngre?? 14 min förlust på 14 år, en minut sämre per år....hur ska det sluta när jag är klar med min löpning om många många år?? ;o)

Ha det gött så ses vi på torsdag, ska bli kul och spännande!

/Maria