Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 5 mars 2009

Onsdag - dagen då jag knarkade LSD

Long Slow Distance

21 taggade människor slussas från hotellet bort mot Faro. Allt för att få knarka kilometer. 5 mil blev dagens distans. Prick. För jag sprang 689 extra meter utanför hotellet för att göra Garmin glad. När jag inte använder GPS:en kan jag kolla hur långt jag kommit genom att se hur högt mina flätor har krupit upp under passet.

Start

25 km
30 km
42 195 meter (marathondistansen)
50 km
Jag hann med rätt mycket på 5 mil. Lära känna nya människor, diskutera syntetiska känslor, börja drömma om en Ultrakarriär, bli imponerad, palla apelsiner, underhålla andra, bli fotograferad, fika, springa på stranden – och sist men inte minst. Njuta! Idag känner jag mig underbar – idag är jag fantastisk. Idag har jag sprungit 5 mil. FEM MIL.
(okej - det var igår, men jag skrev texten när jag avslutat passet, men valde sängen före uppkoppling).
...och precis som Fredrika påpekar i kommentarsfältet - Mary Larsson imponerar - vilken kvinna. Hon har ingen rädsla för distans, det är det som ligger framför som räknas... att springa med henne, Emelie och Barbro som samtliga ingår i den svenska ultratruppen ger mina 24-timmarsdrömmar näring...

En bild säger mer än tusen ord, därför ger jag er tusen bilder från dagens löptur och önskar riktigt starkt att dofter och intryck följer med! Klicka här.

22 kommentarer:

Sofy sa...

Wohooo! fantastiskt! Vilken grej!

Nix sa...

Snyggt!
Vi som hade samma resa i lördags, men i ett något snöigare och isigare sörmland, blir såklart nyfiken på snittempot i löpningen respektive totaltid från start till mål.

MarathonMia sa...

sofy - unerbart!

Nix: Oj - missade jag det väsentliga. Ultralöpare springer i prattempo och stannar och fikar och käkar lunch. Effektiv löptid: 5:27:06 - snittfart 6:14/km min medelpuls 138. Tog EN maxpuls på 176 när jag körde en fartökning i uppförsbacke.

Nix sa...

Stämmer bra med vårt pass...

Men hur länge höll ni på totalt?

MarathonMia sa...

hmmmm - vi startade nog vid 9:30 och var tillbaka vid 16:15 - har inte riktigt koll.

Anonym sa...

Vilka härliga bilder, Mia! Njut!

gullfot sa...

Mia! Försök ragga över Emelie till Linnéa!!!

Löpning & Livet sa...

Låter helt underbart! Nästan (men bara nsätan) så att jag ocså blir sugen på att springa sådär långt.. :)

Anonym sa...

Vad säger man?!!!

Marre sa...

Oj, vilken prestation! Jag blir imponerad och sugen på att själva tänja på marathongränsen!

Läser din blogg VÄLDIGT troget men kommenterar inte så ofta, nu ska jag ändra på det. Blir grymt imponerad av dina äventyr.

Anna sa...

Jag är fortfarande avis, låter underbart. Mary verkar vara en riktig stålkvinna och en fantastisk inspiratinskälla. Ja det är du också för den delen som kör 5 mil bara sådär.

Snorkkis sa...

Wow vilka stålkvinnor! Något att satsa på till nästa år kanske?

Anonym sa...

du springer alldeles för fort för att vara ultra mia!!! ;) ;) ;)

Om en vecka ses vi i skövde, och jag tror inte att denna veckas mängder (för din del) kommer att märkas det minsta. DU ÄR ultra mia - och en ruggigt duktig sån också. Snabb, uthållig och har jävlar anamma.

PUSS!

Anonym sa...

Du får det att låta som om det är en baggis, helt underbart. Det är ju galet, jag blir sugen på att bli en "ultra Mia" jag också. Tack för att du är du.

Kram Svägerskan!

Anna (Orka mera) sa...

Å hjälp vilken prestation! Grymt bra jobbat. Och så himla härligt det låter, som en picknick in the park liksom! JAG ÄR AVIS :)

Lilla Duktig sa...

Bilder! Hurra!

Kärlek Mia.

MarathonMia sa...

Evelina: Jag njuter (och lider... för de sista kilometrarna är inte alltid hurtfriska...)

Fredrika: Hon tillhör Team Ultra Sweden redan - men jag har tjingat att springa långpass med henne hemma eftersom hon alltid springer själv... :) vi ska nog kunna utöka ultrasektionen! Jag är såld.

Andréa: hehe - jag såg att du körde ditt eget training camp med fler träningar per dag ju!! Grymt.

Jumper: Säg inget - blunda och visualisera - så är du liksom med.

Marre: Välkommen till kommentarsfältet! Klart du kan tänja marathongränsen! Begränsningen sitter i huvudet - Du kan göra det DU vill!

Anna: hihi "bara sådär"... lite förberedelse, ignorans av längd och fullt av sociala ultralöpare hjälper ju till på vägen!


Snorkis: Ultra växer så det knakar - haka på! Jag tror bestämt att det blir SuperWomandräkt på loppen framöver ;)

Funrun: Återhämtningsjoggar och sedan Skövde - jag lääääängtar! puss!

Mia: Du är min UltraMia (fast kanske inte just i löpning) puss

Anna: ...och nu sitter du och planerar din semester med 7 mils löpning och nybakta bullar ;) ?

LillaDuktig: Jag har Världens Bästa lärarinna i Kärlek-till-Livet. Tack.

gullfot sa...

Jag vet att hon springer för Team Ultrasweden, men de är ju ingen riktig klubb för de har inga träningar (Reima i Skövde som har den, samma som Sebastian också är med i), så jag tänkte hon skulle träna med oss helt enkelt!

MarathonMia sa...

Fredrika: "...det är ju ingen riktig klubb..." :) Jag ska lägga in en stöt och locka med ultrasektionen och trevligt sällskap! Det kan ju inte vara så kul att springa 12-15 mil i veckan helt ensam...

Anonym sa...

Jag är ju mest imponerad av att håret är så snyggt hela vägen ;) Mina flätor brukar inte överleva hårsnoddsmonteringen...

MarathonMia sa...

NiklasN: moahahaha - har du testat kardborreflätor?

gullfot sa...

Sebastian ska också träna med oss ibland har han lovat. Jag funderar faktiskt om ultrasektionen skall göra en officiell framstöt här och samarbeta med Team Ultrasweden så att deras Stockholmsmedlemmar tränar med oss, helt enkelt. Tror jag tar tag i det i Skövde.