Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 30 mars 2009

Made my day!!! ....

... skrattade Bruno när jag satte vänsterfoten i det gyttjiga diket.

Det var ju en kul start på veckan. Glömma stövlarna hemma och gegga ner träningsdojjan. Nordic Military's Prova-på-pass med Peter i morse var... knäckande. Hela kroppen kändes seg och mina ben svarade inte på en enda explosiv övning. Mina gamla, slitna Asics med glatta sulor gjorde att jag hela tiden gled i det hala, gyttjiga gräset. Det blev mycket kondition med hopp över bäcken bärandes på bildäck - löpning på en bana däremellan. Upp och ned. Upp och ned. Upphopp och armhävningar - rush över diket där det var brant.

34 stycken var i alla fall där och kämpade i svinottan. För idag kändes det verkligen att klockan ställts fram. Jag halvsov vid DN i morse och brydde mig inte ens om att kolla på korsordet... sippade på kaffet och hoppades på att piggna till. Jag vaknade faktiskt inte alls under passet. Jag körde bara.

Polis-Peter är en toppeninstruktör och kör mycket kondition, det är precis det jag behöver... eller rättare sagt - när jag genomled löpningen så tänkte jag "Extra kilometer till vinst över Pertti, extra kilometer till vinst över Pertti". På något sätt stod jag ut, genomled, genomförde och hade vips lagt 67 minuter träning till statistiken. Han pratade lite om kost och att man ska tänka på vad man stoppar i sig efter träning. Det satt ju klockrent eftersom jag gav Evelina några vaniljbullar före träningen och tagit med mig en morotstårta att äta på jobbet...

I omkädningsrummet tyckte Sivan att jag var toksnygg med tajta jeans, kostymväst, kavaj och en plastpåse om vänsterfoten i den geggiga gympaskon... "Fast du kan väl välja andra skor på fredag när vi ska ut och festa?"

Tur att jag kör bil till jobbet och har extraskor där - Sussie hann se mig och kommenterade prasslandet med "Är du uteliggare egentligen? Är det därför du alltid släpar runt på en stor väska?" Jag var för trött för att svara. Jag har nämligen knappt 2 dagar på mig att vinna kilometerjakten i mars.... och jag är såååå trött. Fokus nu. Sen vila. VILA.

**********************************************

7 kommentarer:

Magda Gad sa...

underbart. bit ihop nu. du grejar det.

Angel19 sa...

Tänk som Blixten McQueen i filmen bilar: JAG ÄR FART!!!FOKUSERA!JAG ÄR FART!;)

Evelina sa...

Tänk dig att Bruno är 10 meter framför dig och att du ska tackla ner honom i gyttjediket! Du kommer att springa hur långt som helst.

Marre sa...

Fast jag tycker det är ganska snyggt med plastpåsar på fötterna. Det sägs att assymetri är det nya svarta till våren. I stället för en axel bar kan väl du köra en fot med plastpåse? Inga konstigheter, som Håkan i Färjan skulle ha sagt.

Carina sa...

Ska man ha stövlar på sig när man tränar med NMT?? trodde det var springskor?? Please räta ut mina frågetecken??

Anonym sa...

Haha! Jag ser dig prassla fram i Stockholm - underbart!
Du har väl planerat in ett sent fem-muniter-i-midnattspass på tisdag?

MarathonMia sa...

Magda: Jag biter ihop för jag ska banne mig greja det här!

Angel19: Välkommen hit! Jag tänker "Jag är distans - Jag är distans" :)

Evelina: Jag jagar ju inte karlar :) Jag låtsas att han springer bredvid dig och mig och du armbågar ner honom i diket som underhållning - då kan jag springa hur långt som helst!

Marre: Why not liksom :)

Carina: Ta skor du inte är rädd om, välj var du sätter fötterna... ;)

Bureborn: Prassliga uteliggar-Mia kommer givetvis spänt hålla koll på P's kilometer imorgon och vara redo för fem-i-tolv-löp...