Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 8 mars 2009

Lördag - sista dagen och strålande sol!

Bestämde mig för en Mia-Dag

Började dagen vid 7-tiden för en timmes yoga. Försökte redan här att samla tankar och känslor i kroppen. De började puttra och pirra i själen och jag lät de små känslo-gnytten få leva sitt eget liv.

Jag lät mig inte lockas av varken Runes nya 5-milare eller Anders TSM-långpass. Lät fler känslor och tankar virvla runt i kroppen. Vid 11-tiden stod solen högt på himlen och inte ett moln syntes, jag stationerade mig vid poolen och småpratade med några andra löpare som lapade sol. Kände hur det brände och sved i mitt skin, hur det fortsatte att snurra i själen och krampaktigt bita i hjärtat. Snart. Snart. Låt det gro en stund till.

Hoppade över det planerade Power Dance passet till förmån för solen, lät mig villigt brännas. Fyllde på med energi, lät benen vila. Hjärtat klumpade sig, pirret och sorlet i mitt inre började brusa. Dags för sista löpturen. Hoppade i mina tunna löparkläder och ignorerade Pricka-Tiden-Tävlingen – begav mig i motsatt riktning på stranden. Bara jag. Vara Mia. Lät allt som surrade och pockade få utlopp, sprang med starka löpsteg mot solen och en blå himmel. Till ljudet av vågorna virvlade mina känslor en sista gång, hamnade i rätt små påsar i hjärtat – redo att möta framtiden. Jag är. Och jag vet vad jag vill.

12 kommentarer:

Maria sa...

Halloj....välkommen hem..kram Maria

Anonym sa...

Härligt!

Anonym sa...

välkommen tillbaka, fylld av energi!
Ses till helgen!

Anna (Orka mera) sa...

Välkommen hem! Du verkar ha haft en underbar resa!

gullfot sa...

Fina Mia! :-)

Och välkommen hem.

Susanna sa...

Här sitter jag och ryser. Underbart!

Marre sa...

Åhhh vad fint du skriver, jag ryser hela jag. Hoppas det är ett positivt pirr du har i hjärtat och att du laddat ordentligt där borta. Du ser grymt stark och fokuserad ut på bilden!

MarathonMia sa...

Tack tjejer - för det är alltid bara tjejer som kommenterar när det handlar om känslor :)

Jag har verkligen njutit av veckan och sugit i mig allt som jag ville och lite till. Nu gäller det att förvalta det väl.

Anonym sa...

Efter en femtonmila(15!)vecka ska man ligga vid poolen och sörpla paraplydrinkar i allehanda kulörer samt konsumera obegränsat med snacks.

:-)

/Socialstyrelsen

Anonym sa...

Vilken njutningsfull läsning. Nästan så man känner lite pirr på distans...

Anonym sa...

Underbara Mia! Du gjorde sa ratt i att bara vara du. Tanka solsken och styrka. Var harligt att fa traffa dig IRL!
Vi ses saker pa ett ultra snart... Men 24-timmars star jag over. :-)

MarathonMia sa...

Jerry: Plöstsligt gillar jag Socialstyrelsen :)

Linda: Inte illa med distanspirr ;)

Bureborn: Nöjet är helt och hållet på min sida :)... du är snart biten, jag slår vad om att vi träffas vid startlinjen på 24-timmars nästa år... ;)