Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 11 oktober 2008

Var sak har sin tid.

Nästa år ska jag springa Sörmland Ultramaraton.
I förmiddags åkte jag till Alby Frilutfsgård för att heja på Funrun och Ultraschmultra som sprang SUM. Jag ville så gärna delta. Jag ville så gärna springa en liten snutt. Jag ville. När jag parkerat bilen och hoppat ut med kameran i högsta hugg så knöt det sig i bröstet. JAG VILLE! Det var där jag hörde hemma - bland blöta löv, geggiga ben, småregn i luften. Jag skulle varit en av dem!

Jag var inte sorgsen så länge. För Var Sak Har Sin Tid. Jag har precis sprungit Berlin Marathon. Jag ska springa Hässelbyloppet imorgon. Men Ultra är min dröm. Min glada dröm. Min dröm om frihet, nötande, uthållighet. Jag vill springa långsamt - peppa mina medlöpare, jag vill spurta och visa min styrka. Jag vill hoppa över stock och sten och visa att min kropp klarar det mesta. Jag vill utmana mig mentalt. JAG VILL.

Efter att ha fotat löparna och peppat på det bästa jag kunde så kom känslan. Frihet. Jag har ingen brådska, jag kör nästa år. Det är det här jag är så bra på - växla tankarna. Att gå från sorgsenhet och vända det till något bra - något härligt för framtiden. Något att glädjas åt.

Här kommer min SUM i bild med text:

Jag hoppade och stojade, peppade och hejade, jag gjorde allt för att få igång publiken vid Alby Friluftsgård - men ingen av dem nappade på mina hejarramsor!


Löparna kom på rad - en del pigga och glada, andra gnällde över tunga ben och kämpig bana. Själv stod jag och väntade på mina Ultraidoler.

Kända ansikten från Hornstull-Järna dök upp. Lämnar inga namn eftersom jag lovade dyrt och heligt att inte lägga upp bilderna på bloggen ;-) (Förlåt Jerry)


Den här glädjen tänker jag dela nästa år! Heja vackra, lyckliga Funrun!


En av världens vackraste Ultralöperskor. Och synbart tillfreds med tillvaron. 17 km avverkade.

Till alla er som sprang! Grattis - bilderna finns här

Några av löparna ropade "Varför springer inte du?" Jag svarade då "Jag ska tävla i Hässelbyloppet imorgon!".

Haha - i vaddå? Sockerkaksbakning? Mina ben har inte sprungit snabbare än 5:24-tempo sedan Berlin Maraton. I natt ska ett under ske - mina ben ska bli återhämtade och tillgodogöra sig vilan sedan BM - och sedan ska ni få se på fart - Hässelbyloppet - here I come!

12 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för en skimrande mia sådär "mitt i ingenstans"... Din energi fanns med mig efter 45k när rötterna började kännas lite påfrestande!

Puma sa...

Tack för att vi fick se bilderna! De så väldigt lyckliga ut där i spåret. Men... du verkar ha blivit väldigt mycket kompis med de där kossorna om man ska döma av antalet bilder på dem.

Nu fasen får vi se till att få istånd den där 3milalöpningen!!!

MarathonMia sa...

Funrun: My pleasure!

Puma: Haha - jag tog så mycket bilder på korna så de förbipasserande pensionärerna krävde att jag fotade dem.

JA! Åtminstonde en geggig terrängmil innan du flyttar?

Anonym sa...

*chockad* Va, lyckades du inte få fart på kossorna?! Jag som trodde din entusiasm kunde sätta fart på vem som helst´. ;-)

Tack för bilder och inblickar i ultravärlden. De verkar verkligen ha trevligt - skitjobbigt men mysigt!
Snyggt kutat alla SUM:are!!

Magda Gad sa...

tokroligt med bilder, tack mia! korna verkade nöjdast. fascinerad över hur fredrikas håruppsättning verkade sitta i mil efter mil. mest förundrad är jag dock över vinnartiden på 3.20 nåt eller vad det var. det är liksom sååå omöjligt.

lycka till på repet i morgon. eh... loppet, menar jag :-)

Anna (Orka mera) sa...

Jag håller med: jag hade också velat vara där! Speciellt när jag såg alla bilderna. Kliar i hela benen.

Löpning & Livet sa...

Det ser verkligen sjukt kul ut! Jag vill också!!

gullfot sa...

Världens goaste Mia!! Tack för att du förgyllde vår dag!!

Det är tur att vi är överens om SUM nästa år, vi har nämligen kommit överens om att du kommer att bli en alldeles grym ultralöperska och tjejerna i täten kan behöva konkurrens av en riktig vinnarMia.

Är för trött för att skriva något vettigt, mer i morgon.

Magda - det är bästa håruppsättningen ever. Den var fullt intakt även vid målgång. Som gammal dansare vet man vad som håller typ dygnet runt för svettiga äventyr :-) (är faktiskt förvånad varför man inte ser fler balettknutar inom idrotten, det är så otroligt praktiskt och håller verkligen håret borta från fejan.)

Banrekordet ligger på otroliga 3:13!!

Magda Gad sa...

fredrika: fantastiskt. inget håller på mig! tror jag har för glatt hår. vill by the way ha den långa sum-storyn omgående!

och 3:13 är bara så sjukt. obegripligt. häpnadsväckande. känns som man lika gärna kan sluta springa och börja... ja kolla på tv eller nåt istället. då skulle kanske frisyren hålla också ;-)

Anonym sa...

Oj bilder! Man tackar !! Snygga stilstuduer på F och M på in- och utgång från vätskekontrollen. Kan för övrigt meddela att de två såg pigga ut även 3 km senare.
Lycka till idag!

Anonym sa...

Å mitt ute vegetationen står Mia och hejjar på!
Tack för det!
Började kännas kinkigt i mina ben redan efter femton km så det behövdes lite pepp. LL sitter kvar i kropp & själ länge verkar det som.
(fan, ser snäppet djävligare ut på bild än i verkligheten..)

Hoppas Hässelbyloppet går efter planerna, toppenväder för er i dag!

:-)

MarathonMia sa...

Kafferep, kossor, balettknutar och lyckönskningar - att blogga är fantastiskt för kreativiteten!