Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 12 oktober 2008

Jag gillar inte att göra andra människor besvikna!

Så för er skull persade jag idag igen.

Fast nu är det fasligt nära gränsen för vad jag är kapabel till. Jag hade blodsmak i munnen och kände mig alldeles yr när jag promenerade ifrån mållinjen in i målområdet. Klockan stannade idag på 47:34. Fjorton sekunder snabbare än Tjejmilen.

Jag kan inte säga att det var en dans på rosor, men jag är glad att kroppen tog mig framåt snabbare än någonsin på 10k, trots att det bara var två veckor sedan jag sprang Berlin marathon.


..okej, det var för min egen skull också :-)

Underbara Linnéavänner peppade och hejade. Det omdiskuterade kafferepet efteråt var en hit... alltid något att se fram emot.

Lika barn leka bäst!

Min namne, svägerskan Mia Thomsen sprang också. Hon bräckte mig big time och "körde en riktig Mia" - det vill säga hon pratade i telefon medan hon sprang. Med sin chef. Mitt i loppet - du är för underbar! Dessutom gjorde hon en superbra tid på strax över timmen, med bara en 6 kilometerstur som träning de senaste 4 veckorna! Själv hade jag bäddat ner telefonen i västen som snälla Karin tog hand om. Hon var hejarklack idag tillsammans med Catti och Helena, vilket gäng, vilket jubel!


Jag placerade mig som 103:e kvinna i tävlingsklassen, före mig kom min klubbkamrat Ana och strax efter kom Britta. Blixten Rebecca tog 14:e plats med tiden 39:20. Vilken klubb! Vilka framgångar, vad ska detta sluta?

När man kom i mål fick man sportdryck och Mjukgörande fotkräm - jag har nu ätit upp nästan hela tuben men fötterna är fortfarande inte särskilt lena...

Träffade andra bloggare IRL, här är jag tillsammans med Coyntha som följde min väg i Berlin via sms. Kul å träffas!

Är säsongen slut nu?

Själv tänkte jag nog gegga ner dojjorna på Tjurruset nästa lördag (tack Britta...). Någon mer som är sugen på lite terrängträning? Jag är inte ute efter en bra tid, bara rå, brutal natur och skön avslutning på löpsäsongen.

21 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Grattis till nya perset!! Hur bra är det inte att persa så tätt inpå berlin liksom!! :D

Anonym sa...

"inge spring i benen" sa en fröken thomsen igår... Vilken baissning (stavning?)!!! Grattis mia!
Hittade först din svägerskas tid på racetimer, och trodde faktiskt du tappat all fart, men sen insåg jag att det fanns en till MT. =)

Och grattis till svägerskan också, grymt jobbat! Hon kommer nog ikapp dig snart mia!

Puma sa...

Grattis till PB. Jäkligt bra sprunget!! Om mina löpardojjor inte var så vita skulle jag gett mig på tjurruset... :P

MarathonMia sa...

Andréa: Tack - grymt nöjd :-)!

Funrun: Rätt stavning. Det kallas för superko...nånting. Vila sig iform. Springa ur slaggprodukterna långsamt och segt, få ångest och panik över stela ben... å så prestera på det.

Puma: Meh! Aldrig trodde jag att du skulle tacka nej till terräng! Har du inga gamla pjuck som egentligen booooorde slängas som kan ta dig med en sista sväng?

Anonym sa...

Grattis till en kanontid! Jag är riktigt imponerad! :-)

Karin sa...

Jag säger bara "Well done"! Fy farao vad snyggt jobbat av dig idag & tack för löparglädjen du (och alla andra) bjöd på! Jag passar tjurruset i år, men nästa år vill jag också vara med och leka i leran.
PS. Jag trodde fotsalvan var för utvärtes bruk... ;-)

Helena sa...

Hehe det trodde jag också att fotsalvan var...typiskt dig Mia, att ta allting ytterligare en nivå, du är för underbar! Så otroligt bra jobbat idag, det var med glädje och stolthet vi stod där och klappade och skrek oss blåa! Stort grattis till PB!

Karin sa...

Grattis! Superbra jobbat, och lite blodsmak i munnen skrämmer väl iinte dig? Jag är säker på att du kan kapa fler sekunder sen, när du inte srungit en mara så tätt inpå! Du är ju riktigt snbb, det har jag alltid sagt ;) Men det är snällt när du långsam-morgonjoggar med mig iaf, det tycker jag är kul! =)

Moder jord sa...

Grattis! till PB. Läser din blogg och inspireras. Lycka till på Tjur Ruset. Är också anmäld till den, ska bli riktigt skoj om så blött och lerigt men det är väl det som är skoj :)

Anonym sa...

Grattis vännen! Helt otroligt duktig är du:-)

Kram Tone

Magda Gad sa...

Vet du vad - jag visste det. Jag bara visste att du skulle sätta PB. Så jag är inte ett dugg förvånad. Glad är jag däremot! Rungande grattis!

Är lite avundsjuk på Tjurruset. Det är ju lite min grej liksom. Men men. Får väl bli nästa år.

Anonym sa...

Hej vännen! Vad kul att vi träffades!! Jag hoppas vi kan prata lite mer nästa gång.

Jag ville utmanna dig att vara med på Höstmilen. Det är ett tufft lopp i Kolmårdens ommrådet.

http://www.okkolmarden.com/abysok/index.php?page=7

Men jag ser att du är upptagen nästa helg. Hör av dig om du vill vara med ändå :)

* kram *

Anna (Orka mera) sa...

Grattis till kanontiden!!!

Anonym sa...

Du är ju helt otrolig! Inte för att jag är förvånad. Du börjar skämma bort oss med PB på löpande band. Jättegrattiskramar!

Sofy sa...

Juste Mia! Stort grattis. Och du... när man persar på milen ska det vara blodsmak, annars har man sprungit för dåligt förra gången, ha, ha... KRAM

Benet sa...

Ännu ett pers från SuperMia. Så snyggt, så¨snyggt! Men faktiskt inte speciellt förvånande. Du är ju i riktig STORFORM! :-)

Ett stort GRATTIS till dagens kanoninsats!

gullfot sa...

Här haglar gratulationerna och jag är fortfarande för körd i i huvudet från igår för att skriva något smart och upplyftande och originellt. Så det får bli, kort och gott: SUPERDUPERMEGAGRATTISS!!!!

MarathonMia sa...

Åh tack snälla ni - jag ler och rodnar. Och då har ni kommit långt - jag blir bara röd om kinderna typ 2ggr per år!

Välkommen hit ModerJord!

Tone: Stoooor kram till dig.

Jossan sa...

Stort grattis till PB, riktigt bra sprunget Mia!!

Lena sa...

Bra löpt;) Hur var banan? Hur gick tankarna? När kom tröttheten?

Anonym sa...

Tjusigt med nytt pers på milen så kort efter Berlinmaran!
Grattis!
Sub45 till våren!


:-)