Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 28 oktober 2008

Luft under vingarna. Luft under fötterna.

Framförallt härlig oktoberluft i lungorna!

Med en hel veckas löpvila satt dagens IF Linnéaträning som en smäck. Blött i mark och mörkt i spår. Årstaviken runt i ett makligt tempo. Hakade på Ultraschmultra och Annika i en Ultraskön uppvärmning. Prat om att springa långt eller snabbt satte spinn i skallen. Nästa år ska jag springa långt och långsamt, kort och snabbt. Och så lite mittemellan.

Klaffsade fram på mörka, oupplysta vägar vid Årstaviken tjattrandes med Helena. Vi sprang ifatt Ingrid och Linda vid Skanstull och fortsatte med Berlin Maraton som samtalsämne. Klämde vår tunga tanto-backe och styrde mot klubbhuset. Snack om lag till Tömilen. Tog sedan 3 kilometer jogg hem.

Totalt 12 kilometer i makligt 6-minuterstempo. Löpsnack, pepp, utmaningssnack, divalater, leriga löparskor, reflexväst, svett och mössor. Löpning i kvadrat - precis så härligt som jag vill att det ska vara!

Ken tyckte att jag var en fegis som inte vågade ta Söder Runt i snabbtempo, jag kontrade med att ta honom på ryggen på torsdag när jag kör armhävningar... fast då hade jag glömt att jag ska till London och jobba just den dan... attans otur :-) Framförallt för Ken som får köra armhävningarna själv.

7 kommentarer:

Magdalena sa...

Vad kul ni har i eran klubb. Avis faktiskt, skulle behöva sånt men Rom byggdes ej på en dag! Får köra på egen hand och med inspiration från er bloggare ett tag till!

Löpning & Livet sa...

Att få springa sådär skönt långsamt är nästan det bästa med att tävlingssäsongen är slut!

MarathonMia sa...

Magdalena: Cybervänner är inte att förakta :-)

Andréa: Javisst är det! Det bästa av allt är att det inte försämrar tiderna, snarare förbättrar på sikt. Nu kan jag ju passa på med alla gruppträningar på gymet!

Anna (Orka mera) sa...

Ja hur går det med armhävningarna? Långt kvar till 100? Jag svär varje dag det är dags... jag ska nog börja om från början...annars blir det ju jobbigt ju :(

MarathonMia sa...

Jotack Anna! Jag kom till andra veckan och kom upp i 14 stycken... heh. Kanske dags att börja om? Bra att du håller i! Jag måste bara peta in det innan eller efter annan träning så att det blir av!!

Anonym sa...

Eaysjogg my ass. Men tack för draghjälpen :-)

MarathonMia sa...

Linda: Heh, vänta bara. Efter en säsong med backintervaller kommer du fnysa. Kolla bara Helenas utveckling!